Modul în care HTTP 2.0 va schimba fața internetului

Modul în care HTTP 2.0 va schimba fața internetului

⌛ Reading Time: 3 minutes

Aproape tot ceea ce vizitați pe web la un moment dat sau altul folosește un protocol special cunoscut sub numele de Hyptertext Transfer Protocol (HTTP). Încă din anul 1999, utilizați versiunea HTTP 1.1. Acesta a fost standardul permanent de mai mulți ani până când Google a făcut un anunț pe 10 februarie 2015 că browserul său va fi adăugând suport complet a ceea ce este acum cunoscut sub numele de HTTP / 2. Pentru unii, acest lucru pare a fi o tâmpenie totală, dar asta pentru că nu există nicio descriere a ceea ce face HTTP / 2 în mod diferit. Pentru a înțelege acest lucru, trebuie să explorăm exact ce face această nouă versiune de protocol și cum este similară cu versiunea de HTTP pe care o folosim de aproape două decenii.

Ce realizează HTTP / 2?

Ori de câte ori este dezvoltată o nouă versiune de protocol, are nevoie de obiective concrete. Cel mai evident obiectiv este compatibilitatea cu predecesorul său, HTTP 1.1. Fără această capacitate, fiecare server din lume va trebui să treacă la HTTP / 2 pentru ca dvs. să puteți naviga pe site-urile lor web.

În timp ce menține compatibilitatea cu versiunea mai veche, acest nou protocol va utiliza tehnici avansate ca măsuri împotriva latenței, făcând încărcarea mai rapidă a paginilor. Acesta este obiectivul principal, problema pe care HTTP / 2 intenționează să o abordeze cel mai agresiv.

Alte îmbunătățiri includ securitate adăugată și compatibilitate cu proxy-uri inverse.

În marea schemă de lucruri, HTTP / 2 nu va fi atât de diferit de HTTP 1.1. Pe măsură ce navigați pe internet, cel mai puternic efect pe care îl veți simți este că paginile web se vor încărca semnificativ mai repede, atâta timp cât acestea acceptă noua versiune.

Cum HTTP / 2 face webul mai rapid?

A spune că “HTTP / 2 face totul mai rapid” este un serviciu pentru cantitatea de muncă care se desfășoară de fapt în culise pentru a realiza acest lucru. Protocolul HTTP 1.1 este plin de o serie de probleme care erau acceptabile în primii ani ai secolului 21, dar nu mai au sens să trăim în continuare într-o perioadă în care lățimea de bandă este mai ieftină și se așteaptă ca serverele să încarce pagini la rate mult mai rapide .

Modul principal în care HTTP / 2 intenționează să abordeze timpii de încărcare a paginii este prin comprimarea antetului (o bucată de date trimise de clientul dvs. pentru a solicita unui server să vă ofere datele din interiorul unei pagini web pe care o vizitați). Acest lucru minimizează timpul în care computerul “dă mâna” cu serverul de destinație, reducând cantitatea de date care trebuie trimise. În zilele noastre, procesoarele sunt suficient de puternice pentru a gestiona milioane de decompresii într-un timp scurt. Este mai logic să faceți acest lucru acum.

Deși cele de mai sus vor avea grijă de latență numai în cererea inițială, există și modalități prin care HTTP / 2 intenționează să aibă grijă de întreaga interacțiune cu un site web. Acesta va implementa direct tehnologii push server, care permit serverelor să fie mai active în procesul de comunicații. Până de curând, trebuia să trimiteți solicitări periodic către server, făcându-l să interpreteze anteturile pe care le eliminați de fiecare dată când solicitați informații. Cu HTTP / 2, serverul vă va trimite date noi atunci când acestea apar.

În cele din urmă, HTTP / 2 va face ceva numit “multiplexare” atunci când trimiteți solicitări. În HTTP 1.1, a apărut o problemă: fiecare pachet nou a avut prioritate față de ultimul. Toate acestea au fost procesate într-un mod liniar, ducând la o problemă numită “blocarea capului de linie”. Practic, performanța unui server a fost limitată de faptul că ar trebui să proceseze primul pachet care vine la el, lăsând restul într-o coadă. Dacă pachetul a preluat mult timp, toate celelalte pachete au trebuit să aștepte rândul lor. Cu HTTP / 2, mai multe pachete vor fi procesate în același timp.

Cu această combinație de diferite “remedii”, HTTP / 2 va face tot posibilul pentru a evita încetinirea din cauza problemelor specifice HTTP. Acest lucru va fi deosebit de avantajos pentru site-urile web cu servere mai mici, care nu sunt conectate la aceeași lățime de bandă ca cele care rulează Facebook și Google.

Dacă aveți întrebări sau idei, asigurați-vă că lăsați un comentariu cu gândurile voastre!