Luna trecută am lansat două proiecte open source pe GitHub. Câteva zile mai târziu, a mea Lista de verificare front-end arăta mai mult de 6.000 de stele (17.000 la data scrierii). Și am primit 600 de stele pentru a mea Resurse-Front-End-Începător proiect!

A fost neașteptat pentru mine să primesc un astfel de sprijin venind de la atât de mulți oameni din întreaga lume: SUA, Brazilia, China, Japonia, Franța, Canada, Spania, Mauritius, Japonia, Portugalia … Chiar și acum, încă nu-mi vine să cred cum multe cereri de extragere pe care le-am primit cu modificări și corecții în ultimele zile.

De atâta timp am primit cadouri din lumea open source. Acum am simțit că, în sfârșit, a sosit timpul să dau înapoi tot ce am învățat și să-i ajut pe alții.

În calitate de manager profesionist de front-end, îmi petrec timpul predând și încurajând pe alții să învețe și să practice. Împărtășesc în mod regulat conținut interesant și instrumente utile pe Front-End Dev grup Mauritius (dacă nu vă aflați în Mauritius, puteți totuși alăturați-vă grupului global Front-End Coders) pe Facebook. Dar nu am planificat niciodată ca lista de verificare front-end să devină un proiect la nivel mondial.

Motivațiile mele pentru a scrie o altă listă de verificare Front-End

Am văzut câteva liste de verificare front-end în ultimul an pe web:

ad-banner

Unii dintre ei m-au ajutat în urmă cu ani, când am vrut să-mi îmbunătățesc cunoștințele Front-End, dar cei mai mulți dintre ei „nu erau suficienți”.

Acum doi ani, am decis să încep să îmi scriu propria listă de verificare pe baza experiențelor mele. Această listă de verificare a devenit mult mai importantă când am început să conduc echipele front-end din Franța și Mauritius. Pe baza întrebărilor și a greșelilor obișnuite din partea echipelor, conținutul s-a îmbunătățit în continuare.

Când a trebuit să învăț pe cineva cum să devină un dezvoltator Front-End mai bun, am avut întotdeauna în minte acea listă de verificare la care am început să lucrez. Documentul care a început cu o simplă nevoie personală a devenit un instrument ambițios pentru echipa mea.

Apoi am început să simt nevoia să o împărtășesc cu mai mulți oameni.

Acum o lună am decis să pun o primă versiune pe GitHub. Și … în acel moment, totul a început să se întâmple repede … foarte repede.

Lucrurile se pot întâmpla rapid pe internet. Foarte rapid.

La 18 octombrie, am publicat prima versiune a listei mele de verificare front-end. Am fost să văd toți membrii echipei mele și le-am cerut să pună o stea? pe depozit. Nu prea au obiceiul de a juca proiecte pe Github, a trebuit să-i încurajez să facă acest lucru?

Câteva ore mai târziu, vizionând un episod de Hawaii Five-O cu al meu soție, Mi-am deschis depozitul GitHub pe iPad. Am fost șocat să constat că în doar câteva ore, primisem deja 700 de stele.

Modul in care proiectul meu open source a castigat 6000
700 de stele pe Github în doar câteva ore

Nu am putut înțelege de ce și de unde provin aceste stele. (În acel moment, nu știam despre secțiunea Insights> Traffic de pe GitHub.)

Nici măcar nu publicasem niciun tweet despre depozitul Github. A doua zi, am publicat pe contul meu de Twitter: doar câteva aprecieri și retweets despre lista de verificare. Nimic care să explice, de unde venea toată lumea.

Am început apoi să validez cererile de extragere și să răspund la unele probleme înregistrate. Mă simțeam atât de recunoscător pentru acel sprijin de neimaginat. Chiar și lucrând zilnic cu site-uri internaționale, am uitat uneori puterea internetului. (Sau poate că locuiesc într-o insulă mică, departe de orice?.)

A doua zi, am primit pe Twitter un mesaj de la Product Hunt:

Fără să-mi iau cu adevărat timp să mă gândesc, mi-am deschis Illustrator și am proiectat o siglă pe care să o pun pe pagină. L-am păstrat de bază, inspirat de sigla Codificatori front-end, un viitor ONG pe care îl voi lansa în curând oficial.

Modul in care proiectul meu open source a castigat 6000
Listă de verificare front-end și sigle esențiale pentru începători front-end

De atunci, am primit în mai puțin de o săptămână 40 de cereri de tragere, a fost publicat pe Codrops pentru cele 2 liste ale mele Colectiv # 359, pe Buletin informativ săptămânal Panda # 130 și # 131, Știri despre hacker, Reddit (de mai multe ori), NewsCenter.io, La Ferme du Web și altele.

Traducere în japonez, Spaniolă, chinez, coreeană, Portugheză și Vietnameză s-au făcut în mai puțin de 2 săptămâni!

1611527948 62 Modul in care proiectul meu open source a castigat 6000
Insights for the Front-End Checklist on 23 October 2017

Lista este poziționată mai întâi pe Google pentru cuvintele „Lista de verificare front-end”. Unele pagini de destinație de pe Github au lista de verificare pe prima poziție (Dezvoltare front-end, Lista de verificare, Instrucțiuni).

Am descoperit mai recent că proiectul a fost unul dintre cele mai populare fluxuri de pe GitHub cu mai mult de 6.000 de stele în mai puțin de o săptămână (pe 27 octombrie 2017).

1611527948 210 Modul in care proiectul meu open source a castigat 6000
Lista de verificare front-end este în tendințe pe Github!

Listele de verificare pot fi mai mult decât simple liste de verificare

Sunt un mare fan al „Awesome”, lista curată a listelor minunate create mai întâi de Sindre Sorhus. Dar unele liste sunt colosale și m-am trezit uneori luptându-mă să găsesc ceea ce vreau. Nu sunt sigur dacă se datorează cantității de link-uri sau absenței informațiilor atașate fiecărui link.

Acesta este motivul pentru care am decis să adaug emoticoane în cele două liste ale mele. De obicei nu le folosesc prea des, dar în acest caz mi s-a părut interesant să adaug mai multe dintre acestea pentru a avea mai multe informații despre conținutul linkurilor mele.

1611527948 452 Modul in care proiectul meu open source a castigat 6000
Lista de verificare front-end utilizează emoticoane pentru a adăuga mai multe informații pentru fiecare regulă

După cum sa menționat în introducerea listei de verificare front-end, am folosit:

  • ? pentru documentare sau linkuri de articole
  • ? pentru linkuri online și / sau instrumente de testare
  • ? pentru orice tip de suport media, dar în special conținut video

Am folosit și 3 imagini (Înalt, mediu, scăzut) pentru a integra diferite niveluri de priorități. Nu am găsit niciun emoticon care să înlocuiască cu ușurință aceste imagini.

1611527948 351 Modul in care proiectul meu open source a castigat 6000
Lista resurselor pentru începătorii front-end utilizează și emoticoane pentru a adăuga câteva informații suplimentare.

Pe mine lista resurselor pentru începători front-end, de exemplu, am decis să indic tutoriale gratuite și plătite. Este mai ușor să aveți acest tip de informații înainte de a face clic pe orice link. Oamenii se pot concentra direct pe ceea ce preferă.

Folosesc aplicații zilnice precum Cloud Outliner Pro și MindNode pentru a crea noi liste pentru viața mea personală și profesională (și Todoist). Nu-mi pot imagina să fac o sarcină complexă fără un set de articole într-o listă.

Dacă aveți ceva de împărtășit, împărtășiți-l acum pe GitHub!

Când vine vorba de partajarea documentației sau a codului, astăzi, nu există un alt loc care să-mi placă mai mult decât Github. Săptămâna trecută am decis că trebuie să-mi pun munca într-un loc în care oamenii să poată accesa și participa cu ușurință.

Acest tip de proiect este menit să fie folosit și perfecționat de experiențe și puncte de vedere diferite. Deoarece dezvoltarea Front-End este mereu în mișcare, evoluează, nu este întotdeauna simplu să rămâi pe drumul cel bun. Proiectele colaborative, în care oamenii pot participa, sunt pentru mine cel mai bun mod de a avea instrumente actualizate constant.

Întâlnesc în mod regulat tineri dezvoltatori și oameni care doresc să devină dezvoltatori front-end. Chiar și pe a mea Canalul canalului YouTube, Primesc multe întrebări și cereri. Primul sfat pe care îl dau este să înceapă codarea și să-și pună munca pe Github. Este o modalitate pentru ei de a-și arăta interesele prietenilor, viitorului recrutor și lumii.

1611527949 591 Modul in care proiectul meu open source a castigat 6000
Front-End Code Camp este un atelier de evenimente pentru a înțelege mai bine procesul de dezvoltare web.

Nu ezitați, tot ceea ce faceți, legat de codificare și web, luați timp să îl prezentați corect pe un CITEȘTE-MĂ fișier și faceți clic pe „Apăsați”!

Ce urmeaza?

Când am scris acest articol, lucram deja la o mică aplicație web open-source … Astăzi, puteți deja accesa Aplicația Front-End Checklist pe net!

Datorită multor solicitări, lucrez deja la un Modul NPM care probabil va fi folosit de un viitor site web. Nu era în planurile mele inițiale, dar când am văzut atât de mulți oameni cerând, nu am putut să refuz.

Am mult mai multe de împărtășit! Lucrez la alte liste care ar putea fi la fel de bune ca lista de verificare front-end … Ei bine, sper! ?