Moduri unice de a crea tonuri de apel personalizate pentru iOS

Moduri unice de a crea tonuri de apel personalizate pentru iOS
⏱️ 6 min read

În timp ce iPhone-ul vine cu un teanc de tonuri de apel pentru a alege, o mare parte din distracție constă în personalizarea acestuia cu propriile tonuri de apel. Dacă doriți să creați un ton de apel excelent pentru iPhone-ul dvs., acest articol vă va ajuta să veniți cu câteva idei grozave pentru tonuri de apel unice pe care le puteți crea singuri.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

1. Înregistrați un WAV

Primul gând este de a înregistra un eșantion de sunet de formă de undă. Pentru editarea WAV-urilor există un instrument esențial: Îndrăzneală. Puteți înregistra ceva de genul unui cântec de pasăre, o sirenă, o alarmă de incendiu sau un alt sunet din viața reală utilizând un recorder digital și apoi editați-l și transformați-l în Audacity.

Notă: când descărcați Audacity, asigurați-vă că descărcați și pluginurile de suport, suportul FFMPEG și bibliotecile LAME MP3 care fac aplicația mult mai bună la conversia și exportul tipurilor de fișiere.

Prin transformare, înțelegem să o modificăm radical. De exemplu: coborârea sau ridicarea tonului fără a afecta viteza. Aceste filtre se află în meniul Efect.

Aceasta transformă sunetul înregistrat într-un zgomot abstract mai degrabă decât într-un efect de sunet. Ați fi surprins de modul în care sunetele normale de zi cu zi sunt total transformate printr-o editare simplă a sunetului. Odată ce sunteți mulțumit de sunet, asigurați-vă că este cât se poate de puternic, rulându-l prin compresorul implicit.

ios-ton de apel-îndrăzneală-compresie

Apoi exportați-l ca fișier M4A și schimbați postfixul în M4R.

2. Convertiți un MIDI

Puteți găsi fișiere MIDI de tot felul de muzică online – muzică clasică, muzică pop, aproape orice. MIDI a căzut în dezacord în ultimii ani, iar redarea nativă este ceva ce nu mai fac multe platforme. Aceasta înseamnă că, pentru a utiliza fișiere MIDI, care sunt mai degrabă o listă de note decât orice fel de sunet, trebuie să le convertiți în WAV sau MP3.

Interesant este faptul că MIDI ca tip de fișier era formatul de ton de apel implicit pentru o mulțime de telefoane populare din anii ’90, astfel încât să puteți obține niște tonuri de apel vechi vechi în acel format și să le convertiți în format wav pentru editare și apoi în format Apple M4A pentru folosind în telefon. Căutați doar „ton de apel vintage midi”. De exemplu, acestea tonuri de apel vechi Nokia sunt neprețuite.

Împreună cu tehnicile care utilizează Reaper și alte programe DAW, puteți converti fișiere MIDI în forma de undă audio folosind Quicktime 7.0 (dacă plătiți câțiva dolari pentru numărul de serie Pro care deblochează funcția).

Există multe instrumente online și utilitare simple care fac aceeași treabă, cum ar fi zamzar.com. Pur și simplu încărcați fișierul MIDI în Zamzar și vi se va trimite un link prin e-mail pentru a descărca fișierul audio.

ios-ringtone-zamzar-convert

Din nou, exportați-l din Audacity ca fișier M4A și schimbați-l în M4R pentru încărcare în iTunes.

3. Generați muzică

De departe, cel mai bun mod de a crea tonuri de apel este de a le genera. Chiar și fără cunoștințe muzicale, puteți crea muzică dacă aveți software-ul potrivit. Există programe software numite instrumente muzicale generative; ei iau reguli simple și creează muzică folosind creierul computerului pentru a decide ce să joace.

Există multe aplicații care permit crearea de muzică generată credibilă, iar una dintre preferatele noastre este Noatikl (39,99 GBP pe Magazin de aplicații Mac și, de asemenea, ca un aplicația iOS pentru 9,99 GBP). Motivul pentru care apare o aplicație plătită este doar faptul că muzica creată este o atingere mai credibilă ca muzică, deși pentru a fi corectă, aplicația se specializează în muzică ambientală sau ritmică.

Acestea fiind spuse, multe opțiuni gratuite sunt disponibile dacă te uiți suficient de greu. Una dintre sursele noastre preferate de generare de tonuri de apel online este un mic gadget numit Otomata de pe Earslap.com.

ios-ringtone-otomata

Odată ce ați făcut o melodie care vă place, adăugând noduri în grilă și redând-o pentru a le permite să interacționeze sărind de pe pereți, puteți înregistra muzica și descărca tonul terminat ca WAV.

Odată ce îl aveți pe disc, utilizați Audacity pentru a tăia valul la treizeci de secunde sau mai puțin și chiar să-l buclați.

ios-ringtone-audacity-select-delete

Când aveți tonul așa cum doriți, puteți aplica compresorul pentru a-l face cât de tare poate fi, fără distorsiuni. Acceptă doar valorile implicite.

panou de comprimare ios-ringtone-audacity

În cele din urmă, îl puteți salva ca fișier M4A, formatul Apple utilizat de iPhone. Așa cum am spus, tot ce trebuie să faceți pentru a face din acesta un ton de apel este să schimbați postfixul M4A în M4R și acesta va fi acceptat de iTunes ca ton de apel care poate fi apoi ales din meniul tonului de apel.

ios-ringtone-audacity-saveM4A

Uneori, tonurile pe care le faceți în acest fel nu vor funcționa în iTunes. Dacă se întâmplă acest lucru, verificați bitrate-ul fișierului. Este posibil ca fișierul să utilizeze o rată ciudată care face ca iTunes să se sufoce. Respectați formate obișnuite, cum ar fi 44100Hz, acolo unde este posibil.

De asemenea, avem o muzică sunet ciudat de coerentă dintr-un program destul de vechi numit QuasiFractal Composer sau QFC (un program exclusiv pentru Windows) de Paul Whalley. O parte din ieșirea din acest lucru sună cu adevărat aleatorie și sinistră, dar aproape că se blochează. Cu un pic de twiddling, tăierea și lipirea secțiunilor în Reaper cu notele MIDI, ați putea face acest sunet ca o muzică reală.

Un alt software care poate produce rezultate excelente este Nodal ceea ce vă permite să creați gratuit muzică destul de credibilă pe desktop. Atât Nodal cât și QFC necesită puțin timp pentru a învăța, dar este timpul bine petrecut, deoarece rezultatele pot fi unice și nu necesită niciun talent muzical.

Există multe alte instrumente care vă ajută să creați muzică, unele mai bune decât altele și puteți găsi unele puncte de plecare aici. Puteți găsi propriile soluții googând „software generativ pentru muzică” sau „muzică fractală”.

Concluzie

Crearea tonurilor de apel personalizate, chiar dacă nu aveți abilități muzicale, este ușoară dacă vânați instrumentele potrivite. Dacă aveți întrebări despre tonuri de apel sau dispozitivele iOS, vă rugăm să ne anunțați în comentariile de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x