de Zuzana K

Modurile de browser explicate folosind nostalgie și cel mai trist cuvânt din istorie

Modurile de browser explicate folosind nostalgie si cel mai trist
Fotografie de andreas160578 pe PixelBay

În ultima mea articol, Am discutat despre tipul de documente – ce este și de ce este nevoie. În acest articol, voi analiza diferența dintre diferitele moduri pe care browserele le pot rula: modul standard complet, modul aproape standard și modul ciudățenii.

Aceste două articole sunt destul de corelate, așa că s-ar putea să doriți să citiți mai întâi articolul precedent pentru a înțelege despre ce sunt.

Întrebare: Care este diferența dintre modul standard complet, modul aproape standard și modul quirks?

Diferitele moduri sunt toate legate de implementarea timpurie a W3C standarde.

Doctype a fost introdus pentru a le spune browserelor ce fel de documente ar trebui să fie redate. Dacă dezvoltatorul nu reușește să includă tipul de document în documentul HTML, browserul nu are nicio idee cu ce tip de document are de-a face.

Deci, pentru a fi sigur, va face ca documentul să fie compatibil cu browserele vechi (quirk) (Navigator 4, Internet Explorer 4 și 5) în ceea ce este cunoscut sub numele de quirks mode.

Și întrucât vechile browsere locuiau în țara unui CSS foarte prost, aceasta înseamnă că multe dintre stilurile dvs. CSS nu vor fi aplicate, iar site-ul dvs. nu va arăta așa cum vă așteptați.

Desigur, unii dezvoltatori pot alege să omită tipul de document în mod intenționat, deoarece doresc ca documentul lor să fie redat în modul ciudat din diverse motive.

Cum ar fi, dacă aș vrea să știu cum ar arăta site-ul meu web în 1998?

Motiv bun, aș spune.

Acum, că știm ce este modul ciudățenilor și ce va face site-ului nostru sărac (rupeți-l), care este treaba cu standardele complete și cu modurile aproape standardizate?

Modul aproape standard este, de asemenea, cunoscut sub numele de modul de ciudățenii limitat. După cum vă puteți imagina, conținutul redat în modul aproape standard este aproape pe deplin conform cu modul standard complet.

Aproape.

Cel mai trist cuvânt din toate timpurile.

I. Povești minuscule

Cel mai trist cuvânt

în toată lumea largă

este cuvântul aproape.

Era aproape îndrăgostit.

Era aproape bună pentru el.

Aproape că a oprit-o.

Aproape că a așteptat.

Aproape că a trăit.

Aproape au reușit.

De Nikita Gill

Nu contează, să mergem mai departe.

Modul aproape standard redă documentul doar cu câteva ciudățenii care au legătură cu dimensionarea verticală a celulelor tabelului.

Pe de altă parte, modul standard complet redă documentul în conformitate cu cele mai recente specificații HTML și CSS. Chiar dacă există încă unele diferențe între modul în care browserele moderne redau conținut pe ecran, putem folosi Normalize.css sau Resetați CSS pentru a reduce inconsecvențele (și a ne păstra sănătatea).

Deci, dacă există vreo ciudățenie pe site-ul dvs. web, acestea sunt probabil în sarcina dvs., nu a browserului.

Îmi pare rău.

Ei bine, iată-ne. Dacă cineva vă întreabă vreodată despre diferența dintre standardele complete, standardele aproape complete și modurile ciudate, amintiți-vă doar browserele vechi, CSS defect și cel mai trist cuvânt din toate timpurile.

Dacă doriți să citiți mai multe despre activarea diferitelor moduri de browser, există un lucru fantastic Prezentare generală scris de Henri Sivonen. Și o listă aproximativă de ciudățenii o puteți găsi pe MDN.

Data viitoare voi analiza diferența dintre HTML și XHTML. Sper că mă vei alătura în ceea ce se dovedește a fi un subiect destul de interesant! Pe curând!

Lista întrebărilor la care răspund a fost oferită cu amabilitate de Trandafir de la Verificați agenția de recrutare în Dublin, Irlanda.

Dacă ți-a plăcut acest articol și l-ai găsit benefic, te rog să îmi lași un comentariu sau câteva aplauze. Mulțumesc!