Monitorul Firefox Mozilla vă va ajuta să verificați dacă există încălcări de date

Monitorul Firefox Mozilla vă va ajuta să verificați dacă există încălcări de date
⏱️ 4 min read

Dacă a existat recent un cuvânt cheie în lumea tehnologiei, au fost „date”. Au existat atât de multe încălcări de date, precum și companii care colectează și / sau vând date, încât au devenit puțin înspăimântătoare. Din fericire, Mozilla își propune să ne ajute în acest sens oferind opțiunea de a verifica dacă au fost încălcate conturile cu Firefox Monitor.

Ajutând și mai mulți oameni

Firefox nu este primul astfel de serviciu. Baza de date „Have I Been Pwned” vă va informa în prezent dacă datele dvs. au fost încălcate. În prezent, există mai mult de două milioane de persoane care se abonează la serviciu.

Dar creatorul acelei baze de date, Troy Hunt, nu este mulțumit de acest număr de două milioane. El vrea să ajute și mai mulți oameni, motiv pentru care a spus că s-a înscris pentru a-l ajuta pe Mozilla să-și instituie serviciul în acest nou Site-ul Firefox Monitor.

Utilizatorii pot introduce informațiile contului lor în Firefox Monitor pentru a afla dacă numele de utilizator și parola au fost prinse într-un hack sau o scurgere. Se leagă de eforturile Mozilla de a revizui browserul și de a oferi mai multe protecții.

Acest lucru este important deoarece Firefox are o bază de instalare de sute de milioane de oameni,“A spus Hunt într-o postare pe blog,”ceea ce extinde semnificativ audiența la care se poate ajunge odată ce această caracteristică se lansează în mainstream.

Mozilla încă o testează chiar și în acest moment. Alte companii de securitate a contului folosesc și „Have I Been Pwned”, cum ar fi iPassword și Okta. Totul face parte din planul lui Hunt de a profita la maximum de baza de date a numelor de utilizator și parolelor scurse și de a ajuta cât mai mulți oameni posibil.

Am decis să abordăm o nevoie tot mai mare de securitate a contului dezvoltând Firefox Monitor,”A scris Peter Dolanjski, managerul de produse Mozilla, într-o postare pe blog. El a adăugat că Firefox Monitor este „un instrument de securitate propus, conceput pentru toată lumea, dar care oferă funcții suplimentare pentru utilizatorii Firefox.

Lansarea monitorului Firefox

Mozilla intenționează să invite aproximativ un sfert de milion de utilizatori să încerce Firefox Monitor săptămâna viitoare. Aceștia vor putea să-și introducă adresa de e-mail pentru a afla dacă conturile lor au fost compromise într-un fel. De asemenea, ei iau în considerare la un moment dat în viitor, să trimită notificări cu privire la noile încălcări de date către utilizatorii înregistrați ai serviciului.

Toate acestea apar rapid pentru Hunt. Tocmai a anunțat în martie anul trecut că va fi parteneriat cu 1Password, iar firma de securitate cibernetică Okta a anunțat în mai că vor folosi și baza de date Have I Been Pwned pentru a-și avertiza utilizatorii atunci când parolele lor nu mai sunt sigure.

Dacă aveți îngrijorări cu privire la partajarea datelor dvs. cu încă un alt serviciu, chiar dacă este într-un efort de a verifica încălcarea datelor, sistemele au fost dezvoltate pentru a interoga baza de date Hunt fără a trimite un nume de utilizator și o parolă pentru a vă asigura că hackerii nu mai primesc încă unul oportunitatea de a ajunge la informațiile utilizatorilor.

news-firefox-monitor-fox

Okta hashează parolele într-un șir de caractere aleatorii pentru a face mai dificilă utilizarea acestuia ca parolă lizibilă. Mozilla a spus că și ei vor folosi hashing pentru a asigura informațiile utilizatorilor lor.

Această nouă funcție Firefox permite utilizatorilor să verifice dacă există conturi online compromise, păstrându-și în același timp confidențialitatea,”A declarat Luke Crouch, inginer de confidențialitate și securitate la Mozilla.

Ce înseamnă asta pentru tine

Acest lucru ar putea însemna mai multă siguranță pentru toată lumea în viitor, deoarece înseamnă să afli mult mai devreme despre o încălcare a datelor. Se pare că au existat mai multe cazuri în care nu aflăm că o companie a avut o încălcare a datelor din informațiile noastre până luni mai târziu. Dar Firefox Monitor ne va permite să îl controlăm noi înșine.

Indiferent dacă sunteți sau nu utilizator Firefox, Mozilla caută să-și deschidă în cele din urmă serviciul. Și, de asemenea, Hunt încearcă să-și prezinte baza de date la cât mai mulți oameni posibil.

Ce părere aveți despre planul Mozilla de a introduce Firefox Monitor? Sună ca ceva ce vei folosi? Sau crezi că vei prefera să rămâi departe de a oferi încă un alt serviciu informațiile tale? Adăugați gândurile și preocupările dvs. la secțiunea de comentarii de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x