Mozilla lansează extensia pentru browser pentru a urmări recomandările YouTube

Mozilla lansează extensia pentru browser pentru a urmări recomandările YouTube

Este ușor să fii prins de YouTube, deoarece recomandă o gamă nesfârșită de videoclipuri, fiecare oferindu-ți mai mult de același tip de conținut. Dar nu este întotdeauna același conținut. Uneori, procesul devine complicat și te uiți la ceva ce nu te interesează. Mozilla este curios de ce se întâmplă acest lucru și a creat o extensie de browser pentru a urmări recomandările YouTube.

Identificarea problemei

Mozilla a introdus o nouă extensie de browser săptămâna aceasta: RegretsReporter. Scopul său este de a sursa în comun „recomandările regretabile” de pe YouTube. Speranța este că utilizatorii vor înțelege mai bine modul în care funcționează algoritmul și vor oferi detalii despre tiparele pe care le descoperă.

Misiunea de recomandări YouTube a fost ceva la care YouTube a început să lucreze anul trecut. Un caz pe care l-a colectat a fost un utilizator care caută videoclipuri despre vikingi și obține videoclipuri despre supremația albă recomandată acestora. Un alt utilizator YouTube a căutat „eșuarea” și a primit recomandări despre accidente de mașină oribile.

Vicepreședintele de advocacy și implicare Mozilla, Ashley Boyd, a declarat până acum că nu s-a depus un efort atât de mare pentru a înțelege recomandările YouTube.

„Atât de multă atenție este acordată Facebook – și meritat – atunci când vine vorba de dezinformare”, a subliniat Boyd. „Dar există și alte elemente în ecosistemul digital care au fost sub atenție, iar YouTube a fost unul dintre acestea. Am început să analizăm ce a spus YouTube, cum au organizat conținutul și am observat că au răspuns la îngrijorările legate de algoritm și au spus că fac progrese. Dar nu a existat nicio modalitate de a le verifica afirmațiile. ”

YouTube nu pare să fie foarte mulțumit de faptul că Mozilla se uită în afacerile sale și caută recomandările sale. Un purtător de cuvânt al YouTube a declarat într-o declarație că compania este întotdeauna interesată să vadă cercetări asupra algoritmului său.

„Cu toate acestea, este greu să tragem concluzii ample din exemple anecdotice și ne actualizăm sistemele de recomandări în mod continuu pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor”, a spus purtătorul de cuvânt. De asemenea, s-a remarcat faptul că, în ultimul an, YouTube a lansat „peste 30” de modificări diferite pentru a reduce recomandările de conținut limită.

Au mai existat de multe ori când site-ul / aplicația video a promis să-și modifice algoritmul. Boyd remarcă faptul că aceste promisiuni au fost prezente chiar dacă directorii platformei video știau că videoclipurile cu discursuri de ură și teorii ale conspirației erau recomandate.

Extensia de browser Mozilla pentru a urmări recomandările YouTube

Mozilla speră Extensia RegretsReporter va face algoritmul său mai transparent. Compania dorește să afle ce tip de videoclipuri recomandate duc la conținut rasist, violent sau conspirațional. Mozilla speră să identifice orice tipare de cât de recomandat este conținutul dăunător.

„Mi-ar plăcea mult ca oamenii să fie mai interesați de modul în care AI și, în acest caz, sistemele de recomandare le ating viața”, a adăugat Boyd. „Nu trebuie să fie misterios și putem fi mai clari cu privire la modul în care îl puteți controla”.

Știri Telefon Recomandări Youtube Mozilla

Dacă sunteți îngrijorat de confidențialitatea dvs. cu Mozilla care colectează informațiile dvs. de navigare pe YouTube, datele colectate vor fi legate de un ID de utilizator generat aleatoriu și nu de contul dvs. YouTube. Doar Mozilla va avea acces la datele brute, a explicat Boyd. Nu va colecta date de la ferestrele browserului privat și, atunci când își partajează rezultatele, va reduce la minimum riscurile identificării utilizatorilor.

Cu toate acestea, YouTube consideră că metoda propusă de Mozilla este „îndoielnică”. De exemplu, nu a reușit să analizeze modul în care este definit „regretabil”.

Planurile Mozilla sunt să colecteze informații timp de șase luni și apoi să prezinte concluziile utilizatorilor și YouTube.

“Credem [YouTube is] angajat în această problemă ”, a spus Boyd. „Ne-ar plăcea dacă ar putea afla ceva suplimentar din cercetările noastre și să facă unele schimbări viabile pentru a lucra la construirea unor sisteme mai fiabile pentru recomandarea conținutului.”

De-a lungul, totuși, singurul lucru la care nu s-a răspuns este de ce Mozilla s-a interesat atât de mult de YouTube și de recomandările sale.

Dacă aveți o îngrijorare mai mare cu privire la urmărirea când utilizați Firefox, consultați aceste două suplimente Firefox simple și eficiente pentru a opri site-urile să vă urmărească.

Scroll to Top