Mozilla renunță la soluția implicită a browserului Firefox [Update: Mozilla’s Response]

Mozilla renunță la soluția implicită a browserului Firefox [Update: Mozilla’s Response]

⌛ Reading Time: 2 minutes

Mozilla și Microsoft s-au unit recent pentru a aduce Firefox în Microsoft Store. Cu toate acestea, o modificare ascunsă a versiunii de magazin îngreunează schimbarea browserului implicit, anulând soluția de soluție pe care Mozilla o avea în vigoare.

Actualizare, 9.11.21 16:07 Est: Mozilla a răspuns la problemă, spunând că este o problemă cu pachetele MSIX.

Iată citatul complet al unui purtător de cuvânt al Mozilla:

Firefox livrează un pachet MSIX în Magazinul Windows, astfel încât utilizatorii noștri de pe Windows 10 și Windows 11 să poată descărca Firefox din Magazin. Pachetele MSIX rulează într-un „mediu de pachete Windows”. Aspectele mediului Windows pe care se bazează Firefox atunci când utilizatorii aleg Firefox ca browser implicit nu funcționează într-un mediu MSIX.

Oferirea utilizatorilor cu o modalitate clară de a seta browserul preferat ca implicit este o caracteristică importantă care sprijină alegerea utilizatorului. Setările implicite fac ca utilizarea zilnică a computerelor să fie mai puțin enervantă și economisesc timp atunci când utilizați aplicații precum browsere, e-mail, muzică și conferințe video. Oamenii ar trebui să aibă capacitatea de a seta cu ușurință valorile implicite, dar uneori sistemele de operare nu le facilitează, fie prin design slab sau prin eforturi deliberate de a frustra alegerea utilizatorului.

În Windows 11, Microsoft a transformat într-un coșmar absolut schimbarea aplicațiilor implicite. Mozilla a găsit o modalitate de a ocoli asta, permițându-vă să schimbați browserul implicit cu un singur clic.

Cu toate acestea, odată cu versiunea lansată în Microsoft Store, Mozilla pare să fi dat înapoi, deoarece trebuie să treceți prin procesul ridicol al Windows 11 de a schimba valoarea implicită pentru toate extensiile de fișiere diferite dacă doriți să vă schimbați browserul implicit. Este un downgrade clar și face descărcarea de la Site-ul Firefox o opțiune mult mai atrăgătoare.

Am testat chiar eu versiunea pentru desktop și versiunea Microsoft Store a Firefox, iar versiunea pentru desktop a schimbat browserul implicit cu un singur clic. Versiunea Microsoft Store, pe de altă parte, m-a dus la pagina de aplicații implicite a Windows 11, unde am putut trece prin procesul dureros.

Nu suntem siguri de ce s-a schimbat, dar putem doar să presupunem că are ceva de-a face cu faptul că Microsoft aprobă aplicația. Poate că Microsoft nu ar permite o versiune a browserului cu o soluție de soluție instalată.

Publicitate

Am contactat Mozilla pentru comentarii, dar nu am primit niciun răspuns la data publicării.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.