MSEdgeRedirect blochează Edge să deturneze anumite legături pe Windows 11

⏱️ 1 min read

  • MSEdgeRedirect face posibilă redirecționarea anumitor link-uri către browserul dvs. implicit.
  • Instrumentul este gratuit, dar trebuie să ruleze ca serviciu pe Windows 11.
  • MSEdgeRedirect a fost creat după ce Microsoft a blocat EdgeDeflector să facă același lucru.

Un nou instrument numit MSEdgeRedirect face posibilă ocolirea tacticilor Microsoft de a vă împiedica să faceți un alt browser ca implicit al sistemului pe Windows 11.

Deși puteți face Chrome, Firefox, Brave sau orice alt browser ca implicit, Microsoft vă obligă în continuare să utilizați Microsoft Edge pentru a deschide anumite link-uri, cum ar fi cele din Căutare Windows, Știri, tabloul de bord Widgets și multe alte locuri.

Browserul Brave, Mozilla și instrumentul EdgeDeflector au reușit să ocolească această restricție. Cu toate acestea, Microsoft a răspuns rapid, spunând că soluțiile care manipulează caracteristicile sistemului sunt necorespunzătoare și vor fi blocate. Iar la scurt timp după răspuns, compania a lansat actualizarea KB5008215 pentru Windows 11, care împiedică instrumentele și browserele terțe să încerce să redirecționeze link-urile „microsoft-edge”.

Cu toate acestea, un nou instrument numit MSEdgeRedirect acum ocolește blocurile și vă permite să redirecționați link-uri care invocă protocolul „microsoft-edge” pentru a se deschide cu browserul pe care l-ați stabilit ca implicit.

Singura avertizare este că instrumentul trebuie să ruleze în mod constant în fundal pentru a funcționa, deoarece noua actualizare a sistemului îngreunează ocolirea blocului. De asemenea, atunci când descărcați instrumentul, sistemul va încerca să îl blocheze, deoarece crede că fișierul este rău intenționat. În timp ce redirecționarea se face corect în majoritatea cazurilor, depinde de dvs. dacă doriți să o încercați.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...