NayuOS: o furcă Chrome OS pentru dezvoltatori

NayuOS: o furcă Chrome OS pentru dezvoltatori
⌛ Reading Time: 3 minutes

Chromebookurile sunt minunate pentru multe lucruri: permit oamenilor care nu își permit foarte mult să obțină un computer decent care să facă aproape tot ce au nevoie. De fapt, există o mulțime de lucruri de iubit despre Chromebookuri și devin din ce în ce mai populare.

Totuși, sistemul de operare Google este foarte orientat către consumator. Nu veți găsi pe nimeni pe un Chromebook care să spargă codul Python. În schimb, vor fi mai predispuși să navigheze pe Reddit sau să posteze imagini cu pisicile lor pe Facebook.

Acolo este NayuOS intră. Încearcă să preia binele sistemului de operare Chrome, să treacă prin rău și să creeze un mediu complet gratuit, sigur și deschis pe care oamenii îl pot folosi pentru a dezvolta software.

Ce face NayuOS special?

Abilitatea sa de a prelua tehnologia Chrome OS și de-Google face NayuOS special, prezentând efectiv un sistem de operare ușor fără Google, perfect pentru tipul de hardware pe care îl ocupă Chromebookurile.

Scopul general aici este libertatea totală și completă a software-ului, așa cum o definește Richard Stallman. Nu există instrumente sau servicii proprietare de niciun fel. Este complet decuplat de toate acestea – atât de mult, de fapt, încât pierzi de fapt unele caracteristici cheie din sistemul de operare Chrome obișnuit atunci când folosești NayuOS (suport pentru dispozitiv extern, aplicații web Chrome).

Când vine vorba de asta, NayuOS este practic ChromiumOS, dar a fost redenumit și modificat puțin. Are câteva caracteristici convingătoare. De exemplu, dezvoltatorii au adăugat capacitatea de a interacționa cu Git în NayuOS, ceva care nu este prezent în sistemul de operare Google.

nayuos-homepage

Pentru a spune cel puțin, este foarte ușor de dezvoltat. Cu acesta aveți capacitatea de a crea aplicații Python și Flask, precum și capacitatea de a dezvolta pentru Javascript. Cu siguranță nu este pentru consumatori. Cu toate acestea, dacă căutați un mediu de dezvoltare solid și ușor pe Chromebook, este greu să spuneți nu acestui sistem de operare.

Instalare

Instalarea pentru NayuOS este un lucru de la dispozitiv la dispozitiv. Nu toate Chromebookurile de pe piață sunt acceptate și, în general, merg cu cele mai populare (sau cel puțin așa se pare). Va trebui să derulați în jos pagina principala pentru a afla dacă Chromebookul dvs. este acceptat. Dacă este, găsiți doar linkul de descărcare a imaginii și descărcați-l.

nayuos-imagini

Pe sistemul de operare Chrome, rulați următoarea comandă pentru a crea unitatea USB de instalare.

Notă: va trebui să deschideți un shell în sistemul de operare Chrome apăsând „Ctrl + Alt + T”, apoi tastând shell și apăsând tasta Enter.

Această comandă durează puțin pentru a fi finalizată, dar după un timp suportul de instalare va fi creat.

Acum este timpul să porniți în unitate. Introduceți această comandă pentru ca sistemul de operare Chrome să pornească NayuOS direct:

După aceea, reporniți doar cu unitatea USB introdusă și urmați instrucțiunile pe care le oferă NayuOS pentru a instala totul.

Concluzie

NayuOS este un proiect interesant. Puține proiecte aleg sistemul de operare Chrome ca bază pentru un sistem de operare, în special pentru dezvoltare. Dacă sunteți programator, acest sistem de operare vă poate determina să luați cunoștință.

Ați dezvolta software pe un sistem de operare bazat pe sistemul de operare Chrome? Spuneți-ne mai jos!

Credite de imagine: nayuos.com

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.