Netflix va îmbunătăți experiența audio pe Android

Netflix va îmbunătăți experiența audio pe Android
⏱️ 3 min read

Te-ai săturat să ai de-a face cu difuzoarele Android atunci când difuzezi? Sigur, puteți împerechea căști sau un difuzor Bluetooth, dar uneori pur și simplu nu doriți să vă deranjați. Cu toate acestea, difuzoarele receptorului nu îl taie pentru streaming de filme, YouTube, muzică etc. Netflix dorește să ajute și lansează un nou codec care spune că va ajuta utilizatorii Android, în special cu probleme de volum.

Codec Netflix

Netflix a făcut anunțul că va folosi un nou cod, apoi a adăugat acest lucru ar fi ajutor pentru utilizatorii de dispozitive Android 9 și versiuni ulterioare. xHE-AAC (HE-AAC extins) cu MPEG-D DRC va permite gestionarea dinamică a volumului.

Se întâmplă pe multe dispozitive, nu doar pe Android. Se întâmplă chiar și pe televizoare. Unele conversații pot părea o șoaptă, în timp ce scenele de acțiune pot exploda și vă pot exploda chiar din loc. Vă lasă să vă lăsați constant cu volumul pentru a încerca să îl faceți corect. xHE-AAC funcționează pentru a rezolva acest lucru acționând ca un egalizator, creând un standard între diferitele game de volume din conținut.

Codul Netflix normalizează intensitatea sonoră, concentrându-se pe nivelurile de volum pe care le poate folosi un utilizator Android. Dacă sunetul scăzut al sunetului auzit în filmele de acțiune și thriller este amplificat, capătul superior al acelei game este tăiat. Codecul va forța limitele, astfel încât să nu fii scos din scaun.

Difuzor Anroid Netflix

În plus, sunetul nu va fi distorsionat, deoarece algoritmii de control al intervalului dinamic (DNC) pot comprima valorile maxime și minime. Acesta va funcționa cu xHE-AAC pentru a funcționa în diferite medii, în funcție de locul în care alegeți să vizionați Netflix pe dispozitivul dvs., indiferent dacă acesta este Android sau altul.

Audio în ansamblu se îmbunătățește. Streamingul video utilizează bitrate adaptiv pentru o experiență perfectă atunci când streaming video. Aplicațiile TV Netflix nu au obținut calitățile adaptive ale codecurilor audio până acum câțiva ani, dar acum oferă o experiență mai mare, în special pentru Android.

Alte dispozitive și surse

Odată cu venirea codecului Netflix în aplicația Android, este de așteptat ca și aplicația iOS să fie actualizată, deoarece iPhone a acceptat xHE-AAC din 2019. Apple a lucrat deja la experiența sa audio, folosind audio spațial în AirPods. Acest lucru face ca sunetul să pară că vine din dispozitivul dvs. în loc să treacă prin bucățile de plastic alb din urechi.

Netflix Android Audio spațial

Este o veste bună peste tot. Apple își îmbunătățește experiența, iar Netflix își îmbunătățește experiența, în special pe Android. Se va îmbunătăți doar de aici înainte. Este posibil ca concurenții Netflix să se alăture. Ar fi surprinzător dacă producătorii de articole purtabile nu încearcă deja să copieze audio spațial în căști.

Citiți mai departe pentru a afla cum să redați sunetul PC-ului dvs. pe un telefon Android și cum să vă transformați telefonul Android într-un player audio de înaltă rezoluție.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...