Nimeni nu este scutit: 6 obiceiuri importante de confidențialitate pe care toată lumea ar trebui să le practice

Nimeni nu este scutit: 6 obiceiuri importante de confidențialitate pe care toată lumea ar trebui să le practice

Când vine vorba de confidențialitate online, puțini oameni știu cum să-și protejeze informațiile și datele. De aceea am decis să creăm acest articol. Va trece în revistă unele dintre obiceiurile de bază de confidențialitate pe care toți ar trebui să le ia – de la importanța HTTPS, la obiceiurile de socializare, până la criptare este menționat!

Rețineți că nu este o listă definitivă. Șansele sunt pe măsură ce internetul evoluează, poate că va trebui să adăugăm la această listă sau să creăm alta complet! Ca de obicei, nu ezitați să adăugați orice fel de sfaturi suplimentare de confidențialitate în comentarii!

1. Nu aveți încredere într-un site web care nu oferă HTTPS

Pe măsură ce site-urile web devin din ce în ce mai vulnerabile la atac sau spionaj, este întotdeauna important să încercați să evitați site-urile care nu oferă niciun fel de mod HTTPS. Dacă utilizați HTTP obișnuit, orice informație introdusă pe acest site web poate fi ușor sifonată fără știrea dvs. Cu criptarea HTTPS, acest lucru nu este cazul.

ad-banner

Nu vă faceți griji, nu este nevoie să căutați fiecare site pe care îl vizitați pentru a-l forța în modul HTTPS. În schimb, Electronic Frontier Foundation a creat o extensie utilă de browser numită HTTPS-Everywhere. Ce face? Forțează un site web să utilizeze HTTPS dacă îl are. Instalați-l pentru majoritatea browserelor principale urmând acest lucru legătură.

2. Nu partajați nicio informație personală pe social media

1602198785 297 Nimeni nu este scutit 6 obiceiuri importante de confidentialitate pe

Rețelele sociale sunt de mirare. Cu acesta vă puteți conecta cu prietenii din diferite țări care vorbesc diferite limbi, toate printr-un clic de buton. Totuși, oricât de impresionant este acest nou suport media, are un cost. Când partajați detalii personale, cum ar fi numărul dvs. de telefon, adresa sau alte informații sensibile, este posibil ca prietenii dvs. să nu fie singurii care o pot vedea.

Această problemă poate fi evitată prin simpla modificare a setărilor de confidențialitate de pe profilurile dvs. de socializare, dar nu ajunge cu adevărat la mentalitatea care trebuie corectată aici. Chiar dacă aveți un profil sigur, nu ar trebui să partajați niciodată detalii personale online.

3. Activați „Nu urmăriți modul” în browser

obiceiuri de confidențialitate-nu-urmăriți

Reclame. Acestea fac ca Internetul să se rotească. Dacă nu ar exista, o mulțime de site-uri web ar avea o problemă serioasă de finanțare. Totuși, există un lucru amuzant care vine acum cu reclamele pe internet. Monitorizează din ce în ce mai mult comportamentul utilizatorilor și devin incredibil de înfricoșători prin colectarea datelor.

Și nu este vorba doar de reclame. Ați văzut vreodată un buton „share” sau „like” de pe Facebook? Șansele sunt că Mark Zuckerberg și prietenii săi știau exact pe ce site web vă aflați și v-au urmărit pasiv activitatea de navigare pe orice site web pe care l-ați vizitat. Totul pentru a lua apoi aceste informații pentru a vă difuza reclame pe – ați ghicit – Facebook. Piesa rămâne aceeași și cu o mulțime de surse similare, nu doar cu Facebook.

Acesta este motivul pentru care este foarte important să intrați în browserul dvs. web și să activați opțiunea „Nu urmăriți”. Majoritatea, dacă nu toate, browserele web mainstream de astăzi au această setare într-un fel sau altul. Cu această opțiune activată, va fi din ce în ce mai greu pentru site-urile web să vă urmărească activitatea cu diverse tehnologii.

4. Stați departe de site-urile care solicită informații personale în schimbul „recompenselor”

confidențialitate-obiceiuri-click4surveys

O mulțime de centre de marketing și cercetare online solicită în mod obișnuit oamenilor opinia lor cu privire la lucruri în schimbul unor recompense, numerar sau intrări în loturi. Uneori aceste întrebări sunt banale, dar alteori întrebările pot fi foarte invazive – deseori fără prea multe recompense sau beneficii pentru tine.

Obosiți-vă să oferiți informațiile dvs. personale sau orice altceva legat de identitatea dvs., deoarece este foarte greu să verificați încrederea acestor tipuri de site-uri web. Sigur, se poate afirma că unele site-uri web de acest gen sunt total de încredere, dar este mai bine să le evităm, de regulă.

5. Păstrați-vă securitatea prezenței pe web

confidențialitate-obiceiuri-confidențialitate-bursuc

Când utilizați Web-ul, trebuie să luați toți pașii necesari pentru a vă asigura că interacțiunile dvs. online sunt cât mai sigure posibil. Aceasta poate varia de la pași simpli, cum ar fi configurarea autentificării cu doi factori cu contul dvs. Twitter, Google sau Facebook, până la instalarea extensiilor de browser (cum ar fi Bursuc de confidențialitate sau Deconectat), la utilizarea unui serviciu precum Lastpass pentru a genera parole mai sigure și mai complexe.

6. Utilizați criptarea sistemului de operare sau a datelor atunci când este posibil

confidențialitate-obiceiuri-criptare

Criptarea este o tehnologie foarte utilă pentru cei care doresc să rămână în siguranță și private. Indiferent dacă doriți doar să vă criptați telefonul, datele sau computerul, mesajul este clar. Când dispozitivele și datele dvs. sunt criptate, acestea sunt mai private. Spionatorii sau hackerii vor avea mult mai greu să colecteze informații personale de la dvs. dacă lucrurile dvs. sunt blocate cu o cheie.

Concluzie

Deși confidențialitatea utilizatorului nu este cu siguranță în partea de sus a listei atunci când vorbim despre Internet, nu există nicio îndoială că ar trebui să fie. Sper că, cu ajutorul acestui articol, veți lua în considerare unele dintre aceste sugestii și veți lucra pentru a vă face experiența online mai privată și mai sigură.

Credit de imagine: Yuri Samoilov

Scroll to Top