Nintendo Switch vs. Nintendo Switch Lite: Care ar trebui să cumpărați?

Nintendo Switch vs. Nintendo Switch Lite: Care ar trebui să cumpărați?

Deja unul dintre cele mai populare sisteme de jocuri video din toate timpurile, Nintendo Switch și-a găsit propria nișă în lumea consolelor. Ideea unui sistem de joc portabil care se poate conecta și la camera de familie TV este o viziune a viitorului. Lansarea Nintendo Switch Lite nu se încurcă cu succesul fratelui său mai mare. Încearcă să se bazeze pe reputația sa extraordinară. Cu două opțiuni grozave din care să alegi, de unde știi care este cea mai potrivită pentru tine? Suntem aici sa ajutam.

mărimea

În timp ce răspunsul la această întrebare revine aproape întotdeauna la portabilitate, răspunsul real nu este atât de simplu. În primul rând, trebuie să știți ce obțineți pentru preț. La 299 USD, Nintendo Switch original este mai mare, măsoară 4 inci înălțime, 9,4 inci lungime și 0,55 inci grosime. Switch Lite este mai mic la doar 3,6 inci înălțime și 8,2 inci lungime, dar cu aceeași adâncime la 0,55 inci.

Având în vedere dimensiunea mai mică, nu este surprinzător să obțineți și un ecran mai mic pe Switch Lite. Switch-ul are 6,2 inci, iar Switch Lite are 5,5 inci. Aceasta poate fi o mare diferență, mai ales atunci când textul se afișează pe ecran. Acestea fiind spuse, Lite va oferi o calitate mai bună în general, deoarece aceiași pixeli se găsesc pe fiecare dispozitiv, dar sunt împinși pe un afișaj mai mic. Indiferent de dispozitivul pe care îl alegeți, fiecare ecran vine în continuare la rezoluție HD 720p.

Durata de viata a bateriei

Nintendo Switch Lite Zelda

Această categorie este oarecum greșită. Durata totală de viață a bateriei pe comutator depinde extrem de mult de jocul pe care îl jucați și de câtă putere de procesor necesită. De asemenea, există încă două dintre cele mai mari modele Switch. Cel mai nou este identificat printr-un număr de serie mai nou (începe cu XKW) și o casetă complet roșie. Switch-ul mai vechi, identificat cu un număr de serie care începe cu XAW, are o durată de viață a bateriei mai slabă. Vestea bună este că majoritatea comercianților cu amănuntul și Amazon vând doar Switch-ul mai nou. Presupunând că acesta este cel pe care îl cumpărați, durata de viață a bateriei poate dura între 4,5 și 9 ore. În mod separat, Switch Lite va dura între 3 și 7 ore.

Funcționalitate

Dacă într-adevăr trebuie să luați o decizie, aceasta este probabil categoria care va fi cea mai importantă. Pentru a fi corect, Switch Lite este o consolă portabilă și nu poate fi conectată la un televizor. Comutatorul obișnuit se conectează la un televizor și, atunci când face acest lucru, îmbunătățește toate jocurile la 1080p full HD. Comutatorul mai mare adaugă, de asemenea, un picior în spate, astfel încât să poată fi jucat pe o masă. Acest lucru duce la următorul punct: capacitatea de a deconecta Joy-Cons sau controlere.

Nintendo Switch Fortnite

Conectate wireless, Joy-Cons-urile pot fi utilizate cu Switch-ul în timp ce sunt andocate pentru orice joc din biblioteca Switch. Aceasta înseamnă că puteți juca solo, cu un prieten sau cu mai mulți utilizatori cu multiplayer local. Fără îndoială, Switch-ul original este mai bun la petreceri. Dacă sunteți mai mult un jucător solo, cineva care călătorește frecvent sau aveți copii, Lite are propriile sale calități deosebite.

În cea mai mare parte, cel mai mare atu al Switch Lite este adăugarea unui tampon direcțional. Una dintre cele mai mari omisiuni ale Switch-ului original, face o mare diferență în timpul jocului. Pentru unii Switch-hard-hard-uri, acest lucru singur este suficient pentru a ridica un Lite. Fără Joy-Conturi care să se retragă, Lite nu este la fel de bun pentru jocurile multiplayer. Cu toate acestea, acest lucru face ca Lite să se simtă mult mai durabil și mult mai ușor de ținut. Acest lucru face mult mai confortabile sesiuni de jocuri de lungă durată.

Jocuri

Nintendo Switch Catridges

Aproape întregul catalog de jocuri Nintendo Switch este disponibil pe ambele console. Cu excluderea unui număr mic de titluri, Switch Lite este la fel de bun și toate cele mai populare titluri funcționează pe ambele sisteme. Singura omisiune este lipsa zgomotului HD sau agitarea controlerelor în timpul jocurilor pe Lite fără Joy-Cons detașabile. Dacă poți trăi fără această caracteristică, fie Switch, fie Switch Lite vor fi o alegere bună.

Concluzie

În cele din urmă, numai tu poți lua decizia asupra Switch-ului care este cel mai potrivit pentru tine. Desigur, costul va fi o opțiune, deoarece un sistem costă 100 USD mai mult decât celălalt. Există, de asemenea, factorul de personalizare de luat în considerare, deoarece Switch Lite este disponibil în patru opțiuni de culoare diferite. Estetica deoparte, se rezumă cu adevărat la faptul că jocul la televizor contează sau nu pentru tine. În caz contrar, Switch Lite oferă o durată mare de viață a bateriei. Dacă îți pasă de modul de masă sau de televiziune, nu există niciun argument: comutatorul mai mare este răspunsul tău.

Scroll to Top