NoScript-ul Firefox a fost actualizat.  Iată cum să o navigați

NoScript-ul Firefox a fost actualizat. Iată cum să o navigați

De la lansarea Firefox Quantum în noiembrie 2017, premierul său program de completare blocare script NoScript a funcționat puțin diferit. Dezvoltatorul suplimentului Giorgio Maone a actualizat programul pentru a funcționa cu noul Firefox și, în aceeași schimbare majoră, a oferit programului său un lifting și câteva capabilități suplimentare pentru a se potrivi cerințelor utilizatorului.

Acest tutorial va atinge elementele de bază ale noii metode de operare NoScript. Indiferent dacă sunteți nou în blocarea scripturilor sau experimentați cu instrumente similare, ar trebui să găsiți ceva util aici.

Vechi versus noi

Poate vă amintiți un tutorial similar pe care l-am produs în octombrie. Ne-am adresat metodelor de blocare Javascript pe Chrome și Firefox, asigurându-ne că menționăm NoScript ca parte a cursului respectiv.

Din fericire, acel articol a făcut referire la stilul mai vechi al NoScript, astfel încât să îl puteți consulta pentru o comparație cu noua versiune discutată aici. În special, este demn de remarcat faptul că actualul meniu NoScript disponibil din bara de instrumente oferă o privire diferită asupra site-urilor blocate și permise decât modelul mai vechi.

Când faceți clic pe pictograma barei de instrumente a programului de completare, acesta va lista domeniile din fila curentă care doresc să ruleze un script. Consultați această listă implicită pentru site-ul New York Times.

ad-banner

În loc să afișeze opțiuni de permisiuni precum „Permiteți temporar nytimes.com” și „Permiteți nytimes.com”, așa cum a făcut vechiul model, noua versiune NoScript economisește spațiu afișând un număr de pictograme diferite lângă fiecare domeniu.

Utilizarea pictogramelor

Începând din partea stângă a meniului derulant pentru fiecare domeniu, vedeți cinci pictograme în ordinea „Implicit”, „Temp. De încredere, „De încredere”, „De încredere” și „Personalizat”.

Puteți modifica setările implicite pentru orice domeniu în preferințele NoScript. Acest lucru va fi abordat într-o secțiune următoare. Deocamdată, știți că majoritatea domeniilor nu vor fi de încredere, deci va trebui să aveți încredere temporară sau permanentă în orice domeniu, dacă doriți ca acesta să încarce scripturi.

După cum puteți vedea, nytimes.com nu este de încredere. Aveți opțiunea de a face clic pe „Temp. Încredere ”dacă doriți să permiteți scripturile până când închideți browserul sau„ Încredere ”dacă doriți ca nytimes.com să ruleze scripturi de fiecare dată când încărcați pagina din acel moment înainte.

Dacă alegeți „Necredibil”, în mod implicit, programul de completare va bloca executarea tuturor scripturilor pe acel domeniu. Opțiunea „Personalizat” va utiliza opțiunile selectate de dvs. și va fi diferită pentru fiecare domeniu.

Personalizare

După ce alegeți un nivel de permisiune, NoScript își va aminti alegerea dvs. Acesta va continua să aibă încredere în domeniile pe care le preferați și să le blocheze pe cele pe care le respingeți.

Când doriți să personalizați alocația unui domeniu, faceți clic pe pictograma finală din lista sa pentru a afișa un pic mai mult dialog.

noscript-custom

Acest meniu dezvăluie puterea NoScript de a bloca sau permite numai elemente specifice unei pagini – scripturi, obiecte, cadre și așa mai departe. Utilizarea opțiunii „Personalizate” vă permite să faceți clic sau să desfaceți oricare dintre aceste casete pentru, de exemplu, să permiteți scripturi, dar să nu permiteți fonturi personalizate.

Mai mult, dacă faceți clic pe pictograma ceas mic de lângă cuvântul „CUSTOM” din acea opțiune de meniu, puteți rula scriptul „Custom” doar temporar, altfel NoScript își va aminti preferința dvs. de „Custom” pentru următoarea deschidere a browserului .

Opțiuni NoScript avansate

În partea stângă sus a meniului derulant al barei de instrumente, veți vedea o pictogramă „X” pentru ieșirea din meniul derulant, un cerc pentru reîncărcarea filei curente și sigla NoScript pentru deschiderea unui meniu de opțiuni avansate.

Dacă faceți clic pe opțiunile „Avansate” vă va oferi un ecran care arată ca următoarea imagine.

Meniul avansat NoScript

Aceleași opțiuni pe care le-ați văzut anterior cu privire la un domeniu „Personalizat” sunt afișate aici. Acest lucru este diferit, totuși, prin faptul că puteți modifica comportamentul implicit al modurilor de operare „Implicit”, „Încredere” și „Necredibil”.

Modificarea oricăreia dintre aceste opțiuni va aplica aceste modificări la nivel global. Fii atent să nu devii excesiv de zel. Puteți lua întotdeauna decizii detaliate pentru fiecare domeniu în secțiunea „Personalizat” pentru fiecare domeniu individual.

De asemenea, puteți vedea toate domeniile dvs. de încredere în fila „Permisiuni pe site” din această fereastră. În acea filă veți vedea aceleași pictograme ca în meniul derulant al barei de instrumente și puteți modifica preferințele de domeniu după cum doriți.

Utilizare zilnică

Dacă faceți clic pe același domeniu în fiecare zi pentru a avea încredere temporară în acesta, poate deveni o corvoadă. Încercați să utilizați presetările și personalizările în avantajul dvs. Dacă știi că te vei întoarce zilnic la un site web, dar continuu „Temp. Încredeți-vă ”, gândiți-vă la trecerea la o selecție mai permanentă.

Utilizarea inteligentă a permisiunilor temporare și permanente va fi utilă atunci când site-urile web încep să solicite mai mult decât un singur set de permisiuni. Uite ce se întâmplă când ai încredere în nytimes.com pentru a rula scripturi.

Lista extinsă NoScript

Pagina a solicitat să ruleze mai multe scripturi, astfel încât mai multe domenii apar în meniul de completare. Uneori lista poate ajunge la zeci de domenii. Dacă ați inclus pe lista albă mai multe domenii de încredere, nu va trebui să faceți clic pe acel domeniu pentru a încărca videoclipul pe care doriți să-l vizionați sau galeria de imagini pe care doriți să o vedeți.

Concluzie

NoScript este un instrument de salvare atunci când vine vorba de blocarea zgomotului nedorit din paginile web. Vă poate salva computerul din javascript rău intenționat și vă poate accelera experiența de navigare prin eliminarea caracteristicilor media redate automat pe care unele site-uri par atât de iubitoare.

Dacă ați căutat un nou blocator de scripturi Firefox sau dacă v-ați ferit de sinele anterior al NoScript, această nouă versiune ar putea fi potrivită pentru dvs.

Scroll to Top