Notepad primește suport nativ ARM pe Windows 11

⏱️ 1 min read
  • Notepad câștigă suport nativ pentru dispozitivele bazate pe ARM.
  • Noua versiune este disponibilă pentru testeri.
  • Nu este clar când aplicația va fi disponibilă pentru toată lumea.

Microsoft pune la dispoziție o versiune actualizată a aplicației Notepad pentru Windows 11 cu suport nativ pentru procesoarele ARM. Deși ați putut să utilizați aplicația de luare de note pe dispozitive bazate pe ARM, suportul a fost disponibil prin emulare, dar acum aplicația rulează nativ în această arhitectură.

Suportul ARM64 este disponibil cu versiunea 11.2204 și versiuni superioare. După instalarea aplicației actualizate prin programul Windows Insider pe dispozitive bazate pe ARM (cum ar fi Surface Pro X), veți observa performanțe mai rapide și mai bune.

În plus, compania spune că aplicația include îmbunătățiri suplimentare de performanță la derularea fișierelor mari sau la înlocuirea unor cantități semnificative de text.

Ca parte a modificărilor de accesibilitate, această nouă versiune de Notepad îmbunătățește suportul pentru cititoarele de ecran, scalarea textului, tastele de acces și alte tehnologii de asistență.

Pe lângă schimbarea pentru Notepad, Microsoft a lansat recent o versiune actualizată a aplicației Media Player, care aduce îmbunătățiri de performanță și introduce o nouă opțiune de sortare a melodiilor și albumelor din colecția ta.

De asemenea, redarea CD-ului și îmbunătățirile pentru a adapta mai bine modificările temei la experiența de glisare și plasare a conținutului media sunt disponibile pentru toți testerii.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...