Noua abilitate Alexa, Sidekick de lectură, ajută copiii să învețe să citească

Noua abilitate Alexa, Sidekick de lectură, ajută copiii să învețe să citească

⌛ Reading Time: 4 minutes

Dacă există un lucru pe care părinții și-ar dori să-l aibă mai mult, ar fi timpul – timp pentru ei înșiși, timp pentru copiii lor, etc. Ei pot recupera puțin mai mult din acest timp cu Reading Sidekick, o abilitate Alexa care se citește cu copiii. Părinții îi pot încredința lui Alexa sarcina sau pot sta cu copiii pe măsură ce învață.

Cea mai nouă abilitate Amazon, Reading Sidekick

După cum explică Amazon într-un postare pe blog„Magia lecturii se întâmplă atunci când copiii trec de la învățare la citire la citire pentru distracție.” Știind acest lucru, Alexa a creat Reading Sidekick pentru a ajuta copiii în procesul respectiv.

Obiectivul noii abilități Alexa este de a ajuta copiii cu vârste cuprinse între 6 și 9 ani să devină cititori mai puternici. Ei învață cum să citească independent citind cărțile pe care le aleg, indiferent dacă sunt hârtie sau digitală. În fiecare lună vor fi adăugate mai multe cărți.

Folosind Reading Sidekick

Părinții au nevoie doar de un dispozitiv Echo care acceptă Amazon Kids și un serviciu de 5 USD pe lună, Amazon Kids +. Copiii spun „Alexa, hai să citim”, împreună cu titlul cărții pe care doresc să o citească.

De asemenea, copilul trebuie să-i spună lui Alexa cât de mult vrea să citească. Dacă spun „puțin”, Alexa va citi cea mai mare parte a cărții și îi va cere copilului să citească o pagină mai scurtă. Dacă copilul spune „mult”, se vor face pe rând cu Alexa citind câte patru propoziții, paragrafe sau pagini, în funcție de carte.

Citind Etajul cărților Sidekick

Alexa va oferi încurajări pe măsură ce copilul citește spunând: „Slujbă uimitoare!” „Mod de a rămâne cu el!” etc. Dacă se opresc sau se blochează pe un cuvânt, Alexa le va da cuvântul următor pentru a-i ajuta.

Părinții pot ține evidența lecturii copilului lor și a cărților pe care le-au citit pe tabloul de bord al părinților Amazon Kids. Ei pot stabili și obiective educaționale. Dacă au mai mulți copii care folosesc Reading Sidekick, pot crea profiluri vocale separate.

Alexa devine și mai inteligent

Copiii nu sunt singurii care se educă. Alexa a învățat în timp ce abilitatea era dezvoltată. Asistentul vocal a învățat cum să sprijine tinerii cititori oferind mai mult timp copiilor pentru a auzi cuvinte. În plus, Alexa a învățat să înțeleagă diferențele de dialect, fie geografic, cultural sau de dezvoltare. Amazon promite că „Alexa nu va cere cititorului să repete un cuvânt într-un anumit mod”.

Desigur, Reading Sidekick are mai mult decât educație – există și valoare de divertisment. Dr. Michelle Martin, profesor pentru servicii pentru copii și tineri de la Universitatea din Washington și membru al Amazon Kids and Family Advisory Council, și-a exprimat opinia.

Citind tableta Sidekick Girl

„Reading Sidekick oferă copiilor un sprijin excelent pentru citire sub forma„ edutainment ”- copiii învață o mulțime de har, dar se bucură atât de mult de interacțiunea cu Alexa, încât nu știu neapărat că învață”, a spus ea.

„Echipa de educație Amazon a depus diligența necesară pentru a culege cele mai bune practici de la profesori, specialiști în lectură și cercetători în literatura pentru copii, pentru a se asigura că Reading Sidekick nu este doar atrăgător, ci susținut de decenii de cercetări privind dezvoltarea alfabetizării”, a adăugat Martin. „Fie că copiii îl folosesc alături de un cititor expert sau singuri, vor câștiga încredere, independență de lectură și un entuziasm mai mare pentru poveste.”

De asemenea, își dă părerea și Marissa Mierow, șefa Alexa Education & Learning. „Odată cu venirea lui Reading Sidekick, sperăm că putem face lectură distractivă pentru milioane de copii pentru a le pregăti pentru o viață de învățare și o dragoste pentru lectură”, a spus ea, adăugând: „Alexa oferă o primire, fără judecată zona și este întotdeauna gata să ajute și să citească.

Citiți mai departe pentru a afla cele mai bune site-uri pentru a găsi cărți online gratuite pentru copii și site-uri web pentru a descărca legal cărți electronice gratuit.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.