Noua aplicație mobilă va detecta anemia doar cu unghiile

Noua aplicație mobilă va detecta anemia doar cu unghiile

⌛ Reading Time: 3 minutes

Unul dintre aspectele mai interesante ale progreselor în tehnologie este ceea ce poate face în domeniul medical. O avansare recentă nu este mai puțin interesantă. O nouă aplicație mobilă poate detecta anemia doar folosind camera pentru a examina unghiile utilizatorului, toate fără testul de sânge necesar în mod normal.

Cercetare științifică

Voi adăuga înainte de a merge și mai departe cât de recunoscător aș fi fost pentru o astfel de aplicație acum câțiva ani. Am fost diagnosticat cu anemie, iar medicii au urmărit-o cu analize frecvente de sânge. Am fost considerat bine până când testele mele de sânge și biopsiile măduvei osoase au arătat în cele din urmă o problemă mai gravă: leucemie, un cancer de sânge. Am vene teribile, așa că testele frecvente de sânge mi-au fost foarte dificile.

Totuși, această avansare medicală înseamnă că până la agravarea stării mele, în loc de testele frecvente de sânge, aș fi putut să trec prin verificarea propriilor niveluri cu smartphone-ul meu, prin utilizarea camerei pentru a verifica culoarea unghiilor mele.

Anemia este o tulburare a sângelui care este prezentă la 29% dintre femeile însărcinate, 38% la femeile care nu sunt însărcinate și 43% la copii. Caracteristica sa este un număr scăzut de hemoglobină. Acest lucru provoacă oboseală, probleme cardiace și complicații ale sarcinii la două miliarde de oameni din întreaga lume.

În timp ce sunt necesare probe de sânge de la pacient, un flebotomist instruit și tehnicieni de laborator, un analizor de hematologie clinică care necesită o sursă de energie și reactivi biochimici sunt necesari în mod normal pentru a face acest diagnostic.

Cercetători de la Georgia Tech și Emory University din Atlanta, Georgia, poate detecta anemia fără profesioniști și echipamente instruiți. Ei s-au bazat pe studii care au arătat că anemia ar putea fi detectată prin analiza aspectului palid al unghiilor (paloare), palmei sau limbii unui pacient.

Autorii au descris procesul în jurnalul de științe Nature Communications: „Aici, folosim observația că paloarea este asociată cu anemia pentru a dezvolta o metodă care analizează cantitativ. Paloare în fotografiile provenite de la pacienți, utilizând algoritmi de analiză a imaginii pentru a activa o aplicație cantitativă neinvazivă și precisă pentru detectarea anemiei. ”

Acest algoritm a fost creat de Wilburn Lam și o echipă de la Emory. S-a axat pe concentrația de hemoglobină detectată la unghii, folosind fotografii făcute cu o cameră smartphone pentru a determina rezultatele.

Aplicația folosește metadatele fotografiei, se ajustează pentru condițiile de iluminare a fundalului și detectează paloarea în patul de unghii al unei persoane. În toate metodele neinvazive anterioare de detectare a anemiei, această tehnică nu a fost descoperită.

știri-anemie-unghii-smartphone

Un studiu a fost realizat folosind aplicația pe 337 de persoane cu diferite afecțiuni ale sângelui, inclusiv 72 de persoane sănătoase utilizate ca grup de control. Această aplicație a reușit să detecteze mai bine anemia decât medicii cu un examen fizic tradițional.

Acestea fiind spuse, această metodă nu a fost la fel de bună ca un test de sânge, dar a fost la fel de bună sau mai bună decât instrumentele de diagnostic existente aprobate de FDA, ceea ce o face bună pentru screening, dar nu pentru diagnostic clinic. Cu toate acestea, ei cred că cercetări suplimentare ar putea duce la înlocuirea metodelor de testare pe bază de sânge.

Cercetătorii cred că, chiar și cu aplicația actuală, înainte de o nouă dezvoltare, ar putea fi utilizată pentru a monitoriza pacienții cu anemie cromică pentru a afla când ar avea nevoie de ajutor medical suplimentar sau transfuzii de sânge,

În plus

Cu siguranță, aș fi putut folosi această aplicație în timp ce eram monitorizat, înainte de a fi diagnosticat cu altceva decât anemie cronică. Ar putea fi o dăruire a celor două miliarde de oameni de pe tot globul care au această boală.

Ce părere aveți despre utilizarea unei aplicații mobile pentru detectarea sau monitorizarea bolilor precum anemia? Ați putea avea încredere în rezultate? Aruncați-vă părerile și gândurile în comentariile de mai jos.

Credit de imagine: Wilbur A. Lam și colab.