Noul sistem de optimizare Windows 11 va face computerele mai rapide

Noul sistem de optimizare Windows 11 va face computerele mai
⏱️ 3 min read

  • Windows 11 introduce mai multe optimizări pentru ca laptopurile și desktopurile să ruleze mai repede.
  • Noul management al memoriei va face ca lansarea și lucrul cu aplicații să se simtă mai rapid și mai receptiv.
  • Funcția de optimizare pentru repaus va ajuta la reluarea dispozitivelor aproape instantanee.
  • Windows Hello va fi cu până la 30% mai rapid, iar Windows 11 reduce acum și mai mult amprenta pe disc.

Microsoft dezvăluie îmbunătățiri ale sistemului Windows 11 care vor face laptopurile și computerele desktop mult mai rapide. Pe lângă experiența reproiectată, funcțiile noi și aplicațiile actualizate, echipa de programare introduce și îmbunătățiri sub capotă pentru a utiliza mai bine resursele pentru a face sistemul mai receptiv.

Mai rapid și mai receptiv

Potrivit unui nou videoclip publicat în canalul YouTube al companiei, după actualizare, Windows 11 se va simți mai rapid și mai receptiv. Motivul se datorează muncii depuse în gestionarea resurselor, care acordă prioritate aplicațiilor care rulează în prim-plan, oferindu-le mai mult procesor, memorie și alte resurse de sistem.

De exemplu, în condiții de sarcină grea (chiar și la 90 sau 95 la sută), Windows 11 va redistribui resursele de calcul pentru a se lansa fără nicio întârziere la lansarea unei aplicații.

Această tehnică se aplică și shell-ului Windows în sine, browserului și filelor deschise, dar folosind filele Sleeping, reducând aproximativ 32% din memorie și 37% din utilizarea procesorului.

Când combinați toate aceste noi îmbunătățiri, veți avea ca rezultat o durată de viață mai lungă a bateriei și o performanță mai bună.

Reluare mai rapidă din somn

În plus, Microsoft spune că a lucrat pentru a face reluarea din repaus mai rapid decât pe Windows 10. Potrivit companiei, acest lucru a fost posibil datorită optimizării făcute pentru apelarea componentelor hardware care trebuie să pornească pentru a relua din repaus pentru a îmbunătăți gestionarea memoriei. .

De asemenea, la nivelul software-ului, echipa Windows 11 a „redus înfometarea în firele de procesare cheie” pentru a păstra puterea firelor de execuție, traducând timpi de reluare cu aproximativ 25% mai rapid. Folosind aceste noi tehnici, Microsoft susține că majoritatea utilizatorilor își vor relua dispozitivele din starea de repaus „aproape instantaneu”, iar dispozitivul poate „rămâne în starea de repaus mai mult timp și să nu hiberneze la fel de des”.

Conectare mai rapidă Windows Hello

Windows 11 este livrat și cu „optimizare de cod”, care face procesul de conectare la Windows Hello cu până la 30% mai rapid, ca parte a îmbunătățirii performanței.

Amprenta redusă a sistemului

În sfârșit, legat de performanță, Microsoft spune că echipa a reușit să reducă amprenta Windows 11. Acest lucru a fost realizat prin extinderea utilizării tehnologiilor de compresie. De asemenea, aplicațiile încorporate necritice și alte componente (cum ar fi Microsoft To Do, Sticky Notes, Power Automate) starea lor implicită este acum „stub”, care reduce, de asemenea, spațiul de pe hard disk, activitatea de descărcare în fundal și traficul de descărcare. .

În plus, Windows 11 reduce și consumul de stocare cauzat de cache-urile de sistem și browser.

Actualizări mai mici și mai rapide

Alături de aceste noi modificări, gigantul software a mai dezvăluit că actualizările vor fi mai rapide pe Windows 11. În primul rând, în loc de două, va exista doar o actualizare a caracteristicilor pe an. În al doilea rând, noul sistem de operare include câteva optimizări ale motorului de actualizare, ceea ce îmbunătățește modul în care sunt împachetate actualizările.

De exemplu, atunci când este lansată o nouă actualizare, Windows 11 va compara componentele disponibile în computer și apoi va elimina doar modificările necesare, făcând actualizările cu până la 40 la sută mai mici.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x