Nu aveți software antivirus? Aici sunt 3 site-uri web de scanare antivirus pentru a vă scana fișierele pentru viruși

Nu aveți software antivirus?  Aici sunt 3 site-uri web de scanare antivirus pentru a vă scana fișierele pentru viruși
⏱️ 4 min read

Securitatea este întotdeauna o preocupare, iar computerele care stochează cantități tot mai mari de informații despre viețile noastre digitale, merită să fim vigilenți. Există o mulțime de articole care enumeră “cel mai bun” software antivirus, dar simplul fapt este că toți ar putea rata ceva ce altul nu ar putea.

Ce poti face? Când există multe, multe articole despre modul în care rularea simultană a mai multor programe antivirus poate fi în detrimentul performanței acestora, este destul de clar că aceasta nu este soluția. Cu toate acestea, este cheia unuia.

Există diverse site-uri web care vă permit să încărcați fișiere și să le scanați prin numeroase programe antivirus. Cel mai bun dintre toate, sunt liberi de utilizat; dacă ați fost vreodată suspect de un fișier sau un program de instalare, acestea pot fi o soluție convenabilă.

Virus Total

Vir-Total-Homepage

Una dintre cele mai proeminente oferte în acest domeniu este Virus Totalși, din motive întemeiate: are funcționalități de scanare fișier, URL, hash, domeniu și IP. Site-ul are o varietate extrem de largă de active, oferindu-i motive suficiente pentru a fi atât de cunoscut în domeniul său.

Vir-Total-URLDetails

Indiferent de modul în care alegeți să utilizați Virus Total, puteți fi sigur că site-ul este complet. După scanare, este listată o listă lungă de programe sau servicii. Acestea sunt cele prin care Virus Total a trimis intrarea dvs. și sunt acolo unde ar fi semnalat orice lucru suspect.

Vir-Total-EXEDetalii

Viteza de scanare este de obicei foarte bună, deși aceasta poate varia în funcție de dimensiunea fișierului încărcat, viteza de încărcare și alți factori. În esență, orice ar indica o viteză lentă a internetului în altă parte va face același lucru folosind orice site web bazat pe încărcările utilizatorilor.

Anubis

Actualizați: Serviciile Anubis nu mai sunt disponibile.

Vir-Anubis-Homepage

In timp ce Anubis site-ul nu este cel mai modern, rămâne o opțiune pentru scanarea fișierelor și a adreselor URL. Site-ul acceptă fișiere Windows .exe și Android .apk, dar are limita de dimensiune a fișierului destul de restrictivă de 8 MB comparativ cu 128 MB de Virus Total și 140 MB de Metascan. Cu toate acestea, scanarea URL nu are aceeași restricție.

Vir-Anubis-URLScanFast

Vir-Anubis-SlowScan

Anubis are o problemă și este inevitabilă: scanarea este agonizant de lentă.

Vir-Anubis-Captcha

Adresele URL sunt plasate într-o coadă pentru scanare și, deși este posibil să vă accelerați introducerea prin completarea unui cod generat aleatoriu pe pagina de pornire, dacă nu reușiți să faceți acest lucru, vă puteți găsi zile de așteptare pentru un rezultat. Nu este bine dacă doriți sau aveți nevoie de un răspuns rapid.

Vir-Anubis-URLHTMLResult

Cu toate acestea, acordați timp site-ului și veți obține rezultate excepțional de detaliate. Pentru marea majoritate, site-ul ar putea fi prea aprofundat în ceea ce privește testele sale, dar pentru cei cu cunoștințe de a folosi analizele Anubis de utilizat, este foarte impresionant.

Metascan

Vir-Metascan-Homepage

Dintre cele trei site-uri, Metascan este de departe cel mai atractiv și merge dincolo de dincolo de extensia sa Chrome. Fișierele încărcate sunt, de asemenea, comparate cu intrările existente, ceea ce înseamnă că scanările pot fi încrucișate cu alte persoane pentru a se asigura că un fișier este sigur.

Vir-Metascan-ExistingResults

Vir-Metascan-FileResults

Metascan diferă de alte site-uri din aceeași sferă, cu o lipsă de scanare a URL-urilor, dar o compensează cu scanarea adreselor IP. Administratorii site-ului vor fi probabil principalii beneficiari ai acestei funcționalități – dacă ați văzut o adresă IP recurentă și v-ați întrebat dacă face parte dintr-o botnet, Metascan încearcă să vă spună.

Vir-Metascan-URLScanOptions

Un alt avantaj al Metascan este suportul său de scanare hash. Din nou, acest lucru ar trebui să ofere o liniște sufletească considerabilă atunci când aveți de-a face cu orice suspectați că ar fi putut fi modificat sau compromis în alt mod.

Concluzie

Deși este probabil ca toată lumea să aibă un site preferat pentru acest gen de sarcini, cele trei de mai sus diferă în moduri importante. Pentru simplitatea de zi cu zi, Virus Total este greu de învins. Interfața sa este directă, iar limita de dimensiune a fișierului este generoasă, chiar dacă este puțin mai mică decât cea a Metascan.

Pentru detalii complexe, nu există nicio comparație. Anubis oferă informații extrem de detaliate, chiar dacă poate depăși înțelegerea medie a utilizatorului, compromisul său fiind de dimensiuni reduse ale fișierelor și scanare mai lentă. Când Anubis a terminat scanarea, puteți fi siguri că totul ar trebui să fie așa cum era de așteptat.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x