Unghiuri: acute, obuze, drepte și drepte

Există patru tipuri de unghiuri în funcție de mărimea lor în grade. Acestea sunt:

  • Unghiuri drepte
  • Unghiuri drepte
  • Unghiuri acute
  • Unghiuri obuze

Unghiuri drepte

Unghiurile drepte sunt unghiuri care au o măsură de exact 90 °. De exemplu, unghiul din colțul unui pătrat sau dreptunghi este un unghi drept. Un exemplu de unghi drept este mai jos:

exemplu de unghi drept

Unghiuri drepte

Unghiurile drepte sunt unghiuri care au o măsură de exact 180 °. De exemplu, o linie dreaptă are un unghi drept. Un exemplu de unghi drept este mai jos:

exemplu de unghi drept

Unghiuri acute

Unghiurile acute sunt unghiuri care au o măsură mai mică de 90 °. De exemplu, o literă mare „A” are un unghi acut. Un exemplu de unghi acut este mai jos:

captură de ecran 2017-10-24 la 10 22 45

Unghiuri obuze

Unghiurile obuze sunt unghiuri care au o măsură mai mare de 90 °, dar mai mică de 180 °. De exemplu, un ceas care arată ora 5 are un unghi obtuz. Un exemplu de unghi obtuz este mai jos:

exemplu de unghi obtuz

Exemple

Exemplul 1

Care este măsura celui mai mare unghi acut întreg? Deoarece unghiurile acute sunt unghiuri cu o măsură mai mică de 90 °, cel mai mare unghi acut întreg va avea o măsură de 89 °.

Exemplul 2

Care este măsura celui mai mic unghi obtuz întreg? Deoarece unghiurile obtuse sunt unghiuri cu o măsură mai mare de 90 °, cel mai mic unghi obtus întreg va avea o măsură de 91 °.

Exemplul 3

Care este măsura unghiului dintr-o literă mare „L” și ce tip de unghi este? Măsura unghiului dintr-o literă mare „L” este de 90 °, iar unghiul este un unghi drept.

  • Funcțiile JavaScript Math explicate