de Cher Don

O introducere la HTTP: servere de sistem de nume de domeniu

Cum funcționează DNS și de ce este important?

Prezentare generală

De-a lungul acestei serii, vom aborda elementele de bază, cum ar fi:

  • Cum funcționează DNS? [You are here!]
  • Network Stack, model OSI
  • Metode și formate HTTP
  • Identificarea clientului
  • Autentificare de bază / Digest
  • HTTPS care funcționează cu SSL / TLS

Ce este HTTP?

HyperText Transfer Protocol (HTTP) este un protocol conceput de Sir Tim Berners Lee în 1989. Acesta stă la baza modului în care paginile web comunică de la serverul web la browserul clientului.

O introducere la HTTP servere de sistem de nume de
Sir Tim Berners Lee, Tatăl World Wide Web. Fotografie oferită de CNET

Servere DNS

Conexiunea la pagina web este stabilită imediat după introducerea numelui de domeniu, cum ar fi medium.com? Cu siguranta nu!

Mașinile, spre deosebire de noi, recunosc locația paginilor web de către Adrese IP. Acest șir de numere, cum ar fi 104.16.121.127, sunt mai prietenoase cu mașinile, mai ales că există milioane a numelor de domenii de pe web.

O introducere la HTTP servere de sistem de nume de

Sistemul de nume de domeniu (DNS) joacă un rol crucial în întregul proces de solicitare HTTP, deoarece ne permite să apelăm o pagină web tastând un nume de domeniu simplu, www.medium.com în loc de 104.16.121.127 de fiecare dată când doriți să accesați site-ul.

Fără DNS, creierul tău ar fi umplut cu numere care încearcă să-și amintească adresele IP pentru fiecare singur site-ul web pe care îl utilizați!

1612002546 412 O introducere la HTTP servere de sistem de nume de
Fluxul de rezoluție DNS, menținut de un sistem de baze de date distribuite

Acum, că știm că se solicită o adresă IP de fiecare dată când introducem numele domeniului, să aflăm unde această cerere caută adresa IP corectă.

Cache local

Un cache este un bloc de memorie pentru stocarea temporară a datelor care are o mare probabilitate de a fi folosite din nou. Primul lucru care se întâmplă este că DNS Resolver (care se află în computerul dvs.) va verifica memoria cache a browserului, urmată de memoria DNS a computerului. Dacă ați accesat site-ul recent, acesta ar avea adresa IP cache în sistem.

În acest caz, browserul poate apela imediat adresa IP pentru a recupera pagina web!

Un lucru de reținut aici este că fiecare cache are o dată de expirare, numită Setarea „Time to Live”. Această setare determină cât timp poate fi stocată memoria cache atunci când este accesat site-ul web. Vom aborda modul în care funcționează mai târziu.

Recursor DNS

Dacă adresa IP nu poate fi găsită în memoria cache locală, aceasta va solicita de la DNS Recursor. Recursorul DNS este adesea serverul DNS al furnizorului dvs. de servicii Internet (ISP).

Aceste servere DNS interne au cache-uri de pe site-uri web pe care clienții lor le-au vizitat recent. Din nou, dacă adresa IP nu poate fi găsită aici, aceasta va fi transmisă următorului server de domeniu.

Server de domeniu la nivel de rădăcină

Serverul de domeniu la nivel de rădăcină (RLDS), sau uneori numit „. ‘Server de nume, este pur și simplu un portar pentru cereri. Citește cererea și localizează serverul de domeniu adecvat spre care să fie redirecționat.

O introducere la HTTP servere de sistem de nume de

Ca atare, joacă un rol important în redirecționarea către următorul strat de servere de domeniu. Acestea sunt împrăștiate în întreaga lume pentru a preveni atacurile rău intenționate de a prăbuși World Wide Web, vizând RLDS.

Server de domeniu de nivel superior

Serverul de domeniu de nivel superior (TLDS) este serverul de nume pentru domeniile care se termină cu sufixele lor de domeniu specifice, cum ar fi .com, .org sau .io. După ce a fost transmis de RLDS, acest strat funcționează la fel ca al doilea gatekeeper. Prinde cererile și rulează prin serverul său DNS pentru a redirecționa solicitarea către ultima și ultima oprire, serverul de domeniu de nivel secundar.

Numărul de nume de domenii crește exponențial. Este imposibil ca RLDS să poată stoca sau redirecționa o cantitate atât de mare de adrese IP. Ca atare, este redirecționat către TLDS pentru a diversifica puterea de procesare și memoria necesară.

Server de domeniu de nivel doi

Acest strat este locul în care sunt stocate toate informațiile despre domeniu. Acest server DNS este de obicei deținut de institutul care este responsabil pentru găzduirea site-ului dvs. web.

Ca atare, o cerere pentru înregistrarea domeniului este trimisă acestui server DNS. Returnează adresa IP, împreună cu alte informații importante, cum ar fi serverul pe care se află și aliasul pe care îl are.

Succes!

Browserul primește acum adresa IP. Acesta îl folosește pentru a stabili o conexiune cu serverul gazdă utilizând TCP / IP și pentru a prelua pagina web prin HTTP. Vom discuta acest lucru în Partea 2.

Setarea „Timpul de trăit”

1612002547 766 O introducere la HTTP servere de sistem de nume de

Înregistrările DNS au o setare Time to Live (TTL). Aceasta determină perioada de timp pe care oricare dintre serverele de domeniu le poate înregistra în cache.

Caching-ul este important. Reduce timpul de încărcare a paginii, deoarece informațiile DNS vor trebui redobândite de fiecare dată când este solicitat numele domeniului. Prin urmare, un TTL ridicat ar permite înregistrărilor DNS să rămână în viață pentru o perioadă mai lungă de timp. Acest lucru permite paginilor web să se încarce mai repede.

De ce nu toate înregistrările DNS au un TTL ridicat atunci?

Având un TTL ridicat, ar însemna că vizitatorii nu vor vedea imediat modificări la DNS. Vizitatorii văd modificarea numai după expirarea înregistrării DNS.

De exemplu, dacă ar fi să schimbăm gazda pentru această pagină web și am avea un TTL ridicat, modificările nu ar apărea imediat în browserul vizitatorilor. Acest lucru ar putea avea ca rezultat legături rupte și utilizatorii nu vor putea accesa pagina web.

Nume gazdă – Relație adresă IP

Deci, un singur nume de domeniu este atașat unei adrese IP?

Răspunsul este da … și nu. Poate fi, dar nu trebuie să fie o relație unu-la-unu.

Numele de gazdă unic, mai multe adrese IP

1612002547 786 O introducere la HTTP servere de sistem de nume de

Un singur nume de gazdă, cum ar fi www.google.com poate corespunde mai multor adrese IP, pentru a echilibra încărcarea pe server, deoarece există o cantitate semnificativă de utilizatori care apelează pe aceeași pagină web la un moment dat.

Serverele DNS utilizează o metodă „Round Robin”, astfel încât toate adresele IP să fie utilizate în mod egal.

Numele gazdei multiple, adresa IP unică

Scopul acestui lucru ar putea fi legăturile de recomandare. De exemplu, căutarea amazon.com/products/pc va afișa ecranul produsului pentru PC-uri. Cu toate că amazon.com/products/pc?user=cherdon va afișa, de asemenea, aceeași pagină web, orice achiziție i-ar spune lui Amazon că eu am fost referentul, permițându-mi să câștig comision din aceasta.

Companiile cumpără adesea mai multe domenii care se leagă de aceeași pagină web. De exemplu, google.com și google.net v-ar conecta la aceeași pagină web a motorului de căutare.

Concluzie

Serverul DNS este foarte important, deoarece stochează o bază de date pentru adrese IP prietenoase cu mașinile, sub nume de domenii ușor de utilizat. Acum, că am aflat cum funcționează împreună serverele DNS într-o bază de date distribuită, permiteți-ne să explorăm modul în care conexiunea cu serverul gazdă este stabilită cu adresa IP din Partea 2!

Salut! Sunt Cher Don, urmând în prezent o diplomă în știința datelor. Sunt CTO al Paralegal Bot, și puteți găsi site-ul meu de mai jos. Mulțumesc pentru lectură!

Piqued;
Conținut de calitate Oferim cel mai bun conținut pentru concepte dificil de înțeles. Am fost acolo și am simțit la fel ca tine …www.piqued.co