de Palash Taneja

O listă simplă de verificare pentru a vă ajuta să câștigați (și să vă distrați) la hackathons

O lista simpla de verificare pentru a va ajuta sa

După ce am participat la peste 10 hackatoni și am câștigat eu 4 dintre ei, iată câteva caracteristici comune pe care le-am observat la câștigători.

1. Rezolvă o mare problemă

Acum știu la ce te gândești, sună ca cel mai repetat sfat de hackathon de până acum, dar există un motiv pentru asta. Majoritatea hackatonilor au un impact real ca mare criteriu de evaluare. Acest lucru poate reprezenta până la 25% din scorul total. Ați alege o platformă de imagini pentru pisici (oricât de lustruită ar fi aceasta) sau un hack care schimbă viața utilizatorilor săi?

Pentru a vă face o idee despre aspectele mari, verificați aceste proiecte:

Dubit – o aplicație de dublare video pentru a face educația accesibilă copiilor din țările în curs de dezvoltare.

ad-banner

MLSI – un interpret de limbaj al semnelor pentru persoanele care au probleme legate de auz.

Vorbește-mi – un asistent virtual pentru utilizatorii Chrome cu deficiențe de vedere.

2. Faceți o demonstrație care îi face pe judecători să se uimească

Pe lângă faptul că aveți un impact mare, aveți nevoie de o demonstrație care să arate funcționalitatea de bază a produsului. Este chiar mai bine dacă publicul poate interacționa cu el într-un fel sau altul.

Cu hack-ul meu cel mai de succes DubitAm reușit să traducem un videoclip YouTube de la un judecător în limba lor maternă pe scenă. Ne-a făcut chiar și o discuție în culise cu ei din cauza asta.

3. Petreceți 25% din timp pe idei – sau mai bine, încercați să aveți câteva idei înainte de a veni

Nu este un secret faptul că, indiferent cât de impresionant este demo-ul, eforturile tale nu se ridică prea mult până când nu sunt o idee bine formată și coerentă. O mulțime de hackathoni au premii API care vă încurajează să utilizați API-uri sponsor și să formați idei în jurul lor.

Majoritatea oamenilor nu acordă atenție premiilor API mai mici. Această competitivitate scăzută face ca aceste premii să fie mai ușor de câștigat. Trebuie să planifici corect.

De exemplu, BPatient este o soluție NLP pentru a căuta simptome într-o bază de date a bolilor. Este un produs destul de comun. Cu toate acestea, au reușit să obțină un premiu, deoarece au folosit un API obscur pentru a-l realiza.

4. Dormi 3-4 ore

În timp ce unii oameni pot trece fără să doarmă, am constatat că dormitul de aproximativ 3-4 ore mi-a dat cel mai bun echilibru între a te simți proaspăt fără a petrece prea mult timp. Deși ar putea părea întâmplător la început, majoritatea echipelor de top pe care le-am observat, inclusiv a mea, nu codificau tot timpul. În calitate de dezvoltator, mi s-a părut util să dorm pe un bug mare, apoi, la trezire, și l-aș rezolva instantaneu.

5. Nu vă îngrijorați prea mult de design

Acum, acest lucru este controversat din mai multe motive, dar contextul contează aici. A avea un design excelent este întotdeauna util. Dar dacă trebuie să alegeți între finalizarea funcționalității produsului dvs. de bază și îmbunătățirea designului – Aș alege funcționalitatea de bază de 9/10 ori.

6. Învață de la ceilalți și distrează-te

Devpost are o colecție excelentă de proiecte hackathon de la toate evenimentele mari. Este o resursă uimitoare pentru inspirație și pentru a privi ceea ce fac alți oameni la aceste evenimente.

Chiar dacă câștigarea este cu siguranță plăcută, hackathons sunt mai mult decât atât. La primul meu hackathon, nu mi-am putut realiza proiectul la timp și a trebuit să merg cu un demo pe jumătate pentru a-l prezenta. Am luat asta ca o lecție de învățare și am transformat-o într-unul dintre cele mai bune proiecte ale mele după ce hackathon-ul s-a încheiat. Este important să știi că, cel puțin, înveți ceva. Probabil că te duci acasă cu câteva idei și, eventual, cu un prototip funcțional – și asta nu este mai puțin decât o victorie.