Aplicațiile mobile obișnuite nu par să mai funcționeze. Numărul de aplicații din App Store și Play Market este copleșitor de mare. Aceasta este o provocare atât pentru companii, care doresc ca aplicațiile lor să fie vizibile, cât și pentru clienți, care încearcă să găsească aplicația de care au nevoie.

Iar dezvoltarea aplicațiilor mobile tradiționale este costisitoare și consumă mult timp, în timp ce experiența utilizatorului este lentă și încurcată.

Pentru a rezolva aceste probleme și pentru a oferi oportunități de afaceri optime și experiență de utilizare, aplicațiile web progresive intră în joc. Ce este tehnologia PWA? De ce dezvoltarea progresivă a aplicațiilor web constituie viitorul? Ce face o companie progresivă de dezvoltare de aplicații web? Vom răspunde la toate aceste întrebări în acest articol.

O prezentare generala a dezvoltarii de aplicatii web progresive

Ce sunt aplicațiile web progresive?

În termeni simpli, o aplicație web progresivă este un site web conceput pentru a semăna cu o aplicație instalată pe smartphone, laptop, tabletă sau desktop.

Dezvoltarea PWA este un set de practici optime de dezvoltare a software-ului care vizează ca o aplicație web să funcționeze similar cu o aplicație mobilă sau desktop. În mod similar cu o aplicație mobilă, PWA-urile trimit notificări push și au o pictogramă pe ecranul de pornire. În același timp, aplicațiile web progresive sunt mai simple și mai rapide decât aplicațiile mobile tradiționale și pot fi partajate printr-un URL.

Dezvoltatorii de aplicații web progresivi optimizează aplicațiile web, deoarece oferă o navigație asemănătoare aplicației și un conținut vizual excelent. Acest lucru este implementat cu ajutorul fișierelor javascript, numite lucrători de service, care permit executarea offline a aplicației și stocarea informațiilor offline.

Dezvoltarea PWA îi ajută pe dezvoltatori și întreprinderi să pună capăt decalajului dintre experiențele web și cele native, ceea ce duce uneori la consumarea de timp, descurajarea sau experiența utilizatorului nesigură.

O companie progresivă de dezvoltare de aplicații web înțelege că nevoia de a căuta o aplicație în magazin este un efort prea mare pentru utilizatorii moderni. Oamenii se străduiesc să-și economisească timpul și efortul și, în același timp, să găsească cele mai eficiente soluții. Prin urmare, tehnologia PWA este aplicată pentru a permite utilizatorilor să acceseze o versiune mobilă nativă a site-ului web preferat cu o singură atingere.

Companiile de dezvoltare de aplicații web progresive utilizează cea mai recentă tehnologie web menită să ofere utilizatorului cea mai uimitoare experiență web. Prin creșterea performanței, accesibilității și implicării utilizatorilor, dezvoltatorii de aplicații web progresivi se asigură că aceste aplicații sunt rapide, atractive și fiabile.

Care sunt avantajele aplicațiilor web progresive?

1611331450 438 O prezentare generala a dezvoltarii de aplicatii web progresive
  1. Viteza fulgerului: O companie progresivă de dezvoltare de aplicații web face ca aplicația să se încarce mai repede decât un site obișnuit, ceea ce este esențial pentru o experiență excelentă a utilizatorului.
  2. Simplitate și perfecțiune: O aplicație web progresivă poate fi instalată ușor și rapid cu câteva atingeri fără a părăsi pagina web sau a deschide magazinul.
  3. Universalitate: Aplicațiile web progresive sunt compatibile cu toate dispozitivele și platformele, și anume Windows, MacOS, Linux și sistemul de operare Chrome.
  4. Atingere personală: Dezvoltatorii PWA se asigură că aplicațiile lor sunt mai personalizate decât aplicațiile mobile obișnuite, ceea ce sporește foarte mult implicarea și loialitatea clienților.
  5. Sold impresionant: PWA ajută la creșterea traficului organic și la scăderea ratei de respingere.
  6. Gata cu Downasaur: Folosind date cache din activitățile online anterioare, compania de dezvoltare de aplicații web progresive face ca aplicațiile lor să funcționeze perfect fără acces la Internet.

Cel mai mare beneficiu al unei aplicații web progresive este capacitatea de a lucra offline și absența tuturor barelor și butoanelor pe care le are un browser mobil.

Vezirgey Gornostaev, dezvoltator Full-Stack

Nu numai aplicațiile web progresive sunt mai convenabile pentru utilizator, ci și sunt mai ieftine și mai rapide de dezvoltat pentru afacere. De fapt, dezvoltatorii PWA nu au nevoie să scrie coduri separate pentru diferite platforme, ceea ce limitează foarte mult costul total al produsului final și timpul petrecut pentru dezvoltarea acestuia. De asemenea, deoarece PWA-urile sunt instalate de pe site-ul propriu-zis, dezvoltatorii nu trebuie să se deranjeze cu implementarea aplicației în magazinul de aplicații, respectând toate cerințele privind proiectarea sau logica aplicației, îmbunătățind vizibilitatea aplicației etc. O astfel de aplicație este oferit numai pe site-ul propriu-zis, ceea ce face ca utilizatorii să simtă că este o aplicație unică de instalare, clic și ștergere din magazin.

Care sunt dezavantajele aplicațiilor web progresive?

  1. Căutare descentralizată: Un utilizator nu poate doar să intre în magazinul de aplicații și să găsească aplicația necesară sau să dea peste o aplicație aleatorie. Fie utilizatorii știu ce doresc, fie este puțin probabil să găsească.
  2. Vești proaste pentru Apple Lovers: În timp ce Microsoft și Google lucrează pentru a dezvolta și încuraja dezvoltarea PWA-urilor, Apple nu pare foarte dornic să respecte regulile lor. Chiar dacă Safari acceptă deja PWA-uri, funcționalitatea este limitată, iar utilizatorii nu pot experimenta toate beneficiile acestei tehnologii.
  3. Izolare: Diferite PWA nu pot partaja resurse sau date între ele, deoarece sunt foarte separate.

De ce este dezvoltarea PWA viitorul?

Dezvoltarea progresivă a aplicațiilor este puternic patronată de Google Inc., care consideră că dezvoltarea PWA este viitorul software-ului. Conform articolelor Google, cu aplicații web progresive, AliExpress a crescut rata de conversie pentru noii săi utilizatori cu 104% și a crescut timpul mediu petrecut pe sesiune cu aproximativ 74%.

Dezvoltatorii PWA au ajutat un retailer saudit de electronice eXtra Electronics generează cu 100% mai multe vânzări și pentru a atrage noi utilizatori prin intermediul notificărilor push web, care fac parte, de asemenea, dintr-o aplicație web progresivă.

În mod similar, un retailer american 5 mile a crescut conversiile cu 60% și a scăzut rata de respingere cu 50%. De asemenea, cu ajutorul unei companii de dezvoltare PWA, o platformă nigeriană de comerț electronic Konga a redus utilizarea datelor cu aproximativ 92%. O aplicație web progresivă este, de asemenea, utilizată în mod activ de Washington Post, și le-a permis să reducă timpul de încărcare a paginii de zece ori.

Astăzi, PWA-urile sunt deja utilizate în mod activ de astfel de platforme de rețele sociale preferate de utilizatori precum Twitter, Instagram, Telegramă, Pinterest, și Tinder. Three.js – un popular editor de modele 3D – este disponibil și ca PWA. Servicii de taxi Uber și Lyft oferă, de asemenea, PWA-uri pentru clienții lor.

Aplicațiile web progresive pot fi, de asemenea, utilizate pentru a face jocurile mai plăcute ca în cazul 2048 sau BreakLock. PWA-urile sunt, de asemenea, utilizate de o platformă de divertisment atât de cunoscută ca 9GAG, un comerciant cu amănuntul de cafea Starbucks, sau un serviciu popular Hărți Google.

PWA-urile sunt la fel de iubite de Google și Microsoft, deoarece ambele companii recunosc un potențial mare în această tehnologie. Se zvonește, totuși, că Microsoft are speranțe imense pentru aplicații web progresive, deoarece intenționează să reintroducă piața smartphone-urilor cu dispozitivul său inovator Andromeda. În timp ce lansarea acestui smartphone pliabil este programată pentru sfârșitul anului 2019, se crede în general că Microsoft va paria nu numai pe soluția hardware revoluționară, ci și pe software-ul PWA pentru sistemul de operare actualizat.

Și totuși, nișa este încă aproape gratuită și, din martie 2019, au existat doar 32 de PWA publicate pe Windows 10 Store. Pentru a compara, la sfârșitul anului 2018, chiar acest magazin avea aproximativ 700.000 de aplicații obișnuite. Mai mult decât atât, deocamdată nu există PWA-uri pentru televizoare inteligente sau orice alte dispozitive IoT, care ar putea încă beneficia de o astfel de tehnologie. Prin urmare, aplicațiile web progresive sunt o alegere perfectă pentru cei care doresc să își facă afacerea unică, să impresioneze clientul și să fie pionier într-un domeniu atât de promițător.

Atâta timp cât dispozitivele mobile depășesc treptat desktopurile, PWA este o oportunitate perfectă pentru o companie de a-și lărgi cercul de influență și de a lua o poziție fermă online. În același timp, se poate economisi foarte mult pe dezvoltarea și întreținerea aplicației.

Anton Morya, dezvoltator de software Full-Stack

Ce face o companie de dezvoltare de aplicații web progresive?

Ca și în cazul software-ului mobil sau web, dezvoltatorii de aplicații web progresive încep cu etapa de descoperire, prototipare, POC sau MVP. După aceea, echipa PWA ar trebui să creeze un design receptiv, care să arate perfect pe orice platformă și orice dispozitiv. Procesul progresiv de dezvoltare a aplicațiilor în sine ar trebui să fie adaptat nevoilor unei anumite afaceri, iar dezvoltatorii PWA ar trebui să fie pe deplin conștienți de nevoile și interesele clienților. Produsul trebuie testat continuu de către o companie progresivă de dezvoltare de aplicații web pentru a remedia greșelile și a preveni apariția unor erori suplimentare.

Dacă afacerea are deja un site web și dorește să îl adapteze la tehnologia PWA, compania progresivă de dezvoltare de aplicații web ar trebui să ofere o strategie de migrație bine detaliată și planificată corespunzător.

O companie de dezvoltare PWA poate oferi și servicii SEO pentru a se asigura că site-ul web și, respectiv, aplicația web progresivă sunt ușor de căutat. Un PWA prietenos cu SEO poate crește considerabil traficul web și ratele de conversie.

După terminarea dezvoltării progresive a aplicațiilor web și lansarea produsului final, o companie de dezvoltare PWA de încredere oferă clienților săi o echipă de dezvoltatori PWA pentru asistență și întreținere continuă.

Ai o idee pentru un PWA?

Compania mea KeenEthics este un experimentat companie progresivă de dezvoltare de aplicații web. În cazul în care aveți nevoie de următoarele servicii, nu ezitați Intrați în legătură.

Articolul original postat pe blogul KeenEthics poate fi găsit aici: Sfaturi practice despre dezvoltarea progresivă a aplicațiilor web.

PS

Aș dori să mulțumesc tuturor celor care au contribuit la acest articol, inclusiv Sergey Gornostaev și Anton Moriia, dezvoltatori de software full-stack @ Keenethics, precum și Tetiana Matviiok, manager de conținut @ KeenEthics.

Articolul original postat pe blogul KeenEthics poate fi găsit aici: Sfaturi practice despre dezvoltarea progresivă a aplicațiilor web.