O privire asupra efectelor desktop KDE

O privire asupra efectelor desktop KDE
⏱️ 7 min read

De la KDE 3, cu fiecare actualizare, numărul efectelor desktop s-a înmulțit. Să facem o călătorie în țara efectelor desktop-ului KDE și să vedem cum le puteți utiliza pentru a îmbunătăți atât estetica cât și utilizabilitatea desktopului.

Cerințe hardware

KDE avea reputația de a fi cel mai exigent mediu de desktop. Efectele sale au folosit o taxă suplimentară asupra resurselor și au indus întârzieri semnificative, dar nu mai mult – cel puțin, dacă ați cumpărat computerul în deceniul trecut. Consultați recenzia noastră KDE pentru asta.

Dacă PC-ul dvs. nu este o relicvă veche de două decenii, KDE își va recunoaște automat GPU-ul și îi va permite compozitorul. În circumstanțe normale, nu trebuie să faceți nimic pentru a permite suportul său pentru efecte.

Începeți prin a vă asigura că compozitorul KDE este activat și funcționează. presa Alt + F2 și tip compozitor. Selectați intrarea aferentă Setări sistem. Asigurați-vă că „Activați compozitorul la pornire” este activ.

Kde Desktop Effects Compositor Light

Pe hardware-ul mai vechi, puteți schimba metoda scalării la „Crisp” sau „Smooth”, prevenirea ruperii („vsync”) la „Numai când este ieftin” sau „Never” și puteți dezactiva „Keep miniaturi ferestre”.

Trebuie să menționăm, totuși, că, din cauza naturii lor, efectele suplimentare induc încă o întârziere, indiferent de mediul dvs. de compozitor sau desktop. Dacă activați o mulțime de efecte, este posibil să simțiți cursorul mouse-ului încercând să țină pasul cu dvs. Într-un astfel de caz, singura soluție este să vă întoarceți și să dezactivați unele efecte.

Activați Efecte desktop

KDE vine cu un sortiment de efecte care pot îmbunătăți estetica, accesibilitatea desktopului și chiar vă pot ajuta să vă concentrați.

Selecția efectelor desktop Kde

Pentru a localiza rapid pagina de setări, apăsați Alt + F2 și tastați „efecte desktop”. Selectați intrarea System Settings și veți găsi toate efectele în grupuri tematice.

Accesibilitate

Secțiunea Accesibilitate oferă o colecție de îmbunătățiri vizuale și funcții care vă pot ușura utilizarea computerului.

 • Inversa – inversează culorile ecranului la apăsarea unei comenzi rapide pentru a îmbunătăți lizibilitatea.
 • Animație cu clic pe mouse adaugă animație la fiecare clic al mouse-ului, ajutând la localizarea cursorului și este util și pentru înregistrări și prezentări pe ecran.
 • Snap Helper ajută la localizarea centrului ecranului atunci când mișcați ferestrele.
 • Urmăriți mouse-ul este echivalentul sonarului pentru cursorul mouse-ului, ajutându-vă să îl localizați apăsând o combinație de taste.
 • Ochelari de citit, de vedere prezintă o lupă pentru obiectivul de ochi de pește.
 • Lupă funcționează ca Looking Glass, dar fără efectul de ochi de pește.
 • Zoom este versiunea și mai simplă a celor două lupe, mărind întregul desktop.

Aspect

Sub Aspect, veți găsi efecte care modifică aspectul desktopului. Unele dintre ele sunt enumerate mai jos.

 • Estompa este util numai atunci când este utilizat împreună cu ferestrele semi-transparente, deoarece estompează fundalul din spatele lor pentru a îmbunătăți lizibilitatea prim-planului.
 • Desaturați aplicațiile care nu răspund poate „scurge culoarea” din ferestrele unei aplicații înghețate.
 • Mouse-ul mouse-ului poate fi extrem de util în streaming, conferințe video și vidcast-uri, deoarece vă permite să trasați linii direct pe desktop.

Bomboane

Bomboanele sunt un lucru pe care le poți face fără ele, dar nu strică să le încerci să vezi dacă îți plac.

Aici veți găsi efecte precum „Fall Apart”, care atunci când închideți o fereastră îl face să cadă în bucăți și „Wobbly Windows”, care, atunci când mutați o fereastră, îl deformează ca și cum ar fi din gelatină.

Concentrați-vă

Grupul Focus al efectelor prioritizează vizual punctele de interes de pe desktop prin diferite abordări. Printre acestea, veți găsi:

 • Dialog Parent, care întunecă o fereastră părinte atunci când prezintă un dialog.
 • Dim Inactive, care menține fereastra pe care lucrați la o luminozitate normală, dar estompează celelalte ferestre cu atât mai mult nu vă îndreptați atenția asupra lor.
 • Ecranul oprit pentru modul Administrator face exact asta, înnegrind totul atunci când trebuie să introduceți parola de root.

Afișați animația desktop

Un amestec de utilizare și bomboane pentru ochi, nici efectele de aici nu sunt esențiale, dar ar trebui să le încercați să verificați dacă vă plac.

De exemplu, „Window Aperture” mută o fereastră în colțuri atunci când afișează desktopul.

Instrumente

Doriți să știți dacă desktopul dvs. se actualizează la fel de repede ca ecranul dvs.? Activați „Afișați FPS”. Doriți să știți ce zone ale desktop-ului au fost actualizate recent? Puneți o bifă în „Show Paint”

Animație de comutare a desktopului virtual

Un cub este una dintre animațiile alternative pentru comutarea între desktopurile virtuale. Celălalt este un efect de estompare și mai simplu, perfect pentru cei care doresc ca desktop-ul lor să prezinte tranziții mai fine, dar nu le place bling-ul.

Gestionarea ferestrelor

KDE vine cu câteva modalități alternative de a prezenta ferestre pe desktop. Unii dintre ei sunt:

Prezentați Windows, care se micșorează pentru a afișa toate ferestrele deschise unul lângă altul.

Pentru performanțe mai rapide, activarea „Redimensionare fereastră” schimbă metoda implicită de scalare a ferestrei pentru o redimensionare mai rapidă a texturii. Poate arăta mai estompat și nu trece ușor între dimensiunile ferestrelor. Totuși, profită mai bine de GPU și se simte mai rapid.

Animare deschidere / închidere fereastră

Dacă nu-ți place cum apar ferestrele pe care le deschizi și închizi, parcă se estompează / se estompează, le poți face „Glide”. Alternativ, le puteți avea „Scară” în interior și în exterior.

Obțineți mai multe efecte de desktop

Puteți face clic pe butonul „Obțineți noi efecte desktop” din partea dreaptă jos a listei de efecte pentru a descărca și mai multe efecte. Încercați „Rubberband Maximize Animation” dacă vă place cum arată Windows în timp ce maximizați pe Windows 10 sau „Grayscale Effect” dacă doriți să dezactivați la nivel global culorile mediului desktop.

Efecte desktop Kde Descărcați mai multe

Folosiți efecte desktop KDE pe computer? Dacă preferați ceva mai ușor, încercați Compton. Dacă întâmpinați o problemă de rupere a ecranului, iată cum să o remediați.

Legate de:

 • Cum se instalează KDE Plasma Desktop pe CentOS 8
 • Cum să faceți capturi de ecran fără umbre în KDE
 • Cum să vă gestionați mai bine aplicația Windows în KDE

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...