O privire asupra problemelor de confidențialitate găsite cu Google Allo

O privire asupra problemelor de confidențialitate găsite cu Google Allo

Google Allo are probleme cu confidențialitatea din cauza lipsei de criptare end-to-end în mod prestabilit. Edward Snowden a sfătuit să nu folosească aplicația pe rețelele de socializare și colectează o mulțime de date de utilizator pe partea laterală. Dar care sunt problemele de confidențialitate și de ce sunt importante?

Dacă trebuie să aflați mai multe înainte de a descărca oferta Google, consultați ghidul nostru pentru mai multe informații despre presupusul „viitor al comunicării”.

Ce este Google Allo?

Google Allo este o aplicație care a fost promovată în viitorul comunicării private. Pe lângă un mod incognito, s-a promis că mesajele normale nu vor fi stocate pe un server accesibil. În schimb, acestea ar fi stocate „temporar”. Mesajele dvs. nu au putut fi legate de dvs., deci a existat o adevărată confidențialitate. (Cel puțin în sensul că nimeni nu ar putea accesa mesajele dvs. decât dacă s-au uitat la dispozitivul dvs. sau la telefonul către care l-ați trimis.)

Problemele cu aplicația provin dintr-o schimbare a poziției lor cu privire la confidențialitatea utilizatorului. Inițial, Allo era menit să fie folosit în primul rând ca mijloc sigur de comunicare. Google a decis apoi să renunțe la aceste funcții pentru a ajuta răspunsul inteligent să funcționeze mai eficient. (Răspunsul inteligent este în esență un serviciu de mesagerie predictivă care învață de la dvs. să ofere răspunsuri mai bune în timp.)

Acum, toate mesajele sunt salvate pe termen nelimitat pe serverele Google, întrucât Google colectează date despre utilizatori pentru a îmbunătăți răspunsurile listate de Smart Reply. Răspunsul inteligent este o caracteristică îngrijită și este probabil mai bună decât utilizarea dictării în ceea ce privește viteza și acuratețea mesajelor. Cu toate acestea, problemele legate de confidențialitate au determinat un număr de utilizatori să pună la îndoială motivația din spatele schimbării lor de abordare.

Probleme de confidențialitate

allo-snowden-tweet

Când vine vorba de confidențialitate, telefonul dvs. este unul dintre cele mai importante lucruri de protejat. Accesul la mesajele noastre private trece peste o linie, iar majoritatea dintre noi ar fi de acord că este important să avem un loc în care să putem comunica liber între noi. Majoritatea dintre noi nu avem nimic de ascuns, dar nu asta este ideea.

Mesajele noastre personale sunt destul de sacre și este foarte greu să le oferim în mod liber către Google, astfel încât să putem răspunde generic la o rată ușor mai rapidă. Cu toate acestea, puteți șterge jurnalele și înregistrările realizate de Google din aplicație. Este doar o problemă, deoarece este posibil ca unii utilizatori să nu-și dea seama că nu este configurat în mod implicit.

Modificarea modului în care stochează mesajele înseamnă că forțele de ordine din țări precum SUA vor avea acces mai ușor la informații dacă vor contacta Google pentru jurnalele dvs. de chat. Acestea pot fi găsite pe serverele Google dacă datele nu au fost șterse de utilizator.

Modul incognito poate fi folosit în continuare dacă vă faceți griji cu privire la confidențialitate, dar ar putea fi mai bine să rămâneți la iMessage sau WhatsApp dacă este principala dvs. preocupare.

google-allo-incognito-mode

Concluzie

Este păcat că nu au reușit să își respecte promisiunile, dar Google Allo este încă o aplicație bună sub toate acestea. Dacă nu sunteți deranjați de consecințele legate de confidențialitate, pare a fi o alternativă decentă la aplicațiile de comunicare mai bine stabilite.

Cu toate acestea, mai degrabă modul schimbării lor în tachelă a condus la negativitate. Suntem cu toții vag conștienți de dosarele pline de informații personale pe care le-ar putea avea companii despre noi, cum ar fi Google, dar asta nu înseamnă că suntem dispuși să le lăsăm să intre într-una din ultimele părți ale dispozitivelor noastre care sunt de fapt sigure.

Mesajele sunt una dintre cele mai personale secțiuni ale telefoanelor noastre. Este unul dintre puținele locuri în care putem fi sinceri unii cu alții în relativă siguranță și de aceea unii oameni au fost atât de nemulțumiți de ideea că ar putea fi accesate cu ușurință.

Este încă în primele zile, având în vedere că aplicația a fost lansată recent și se va îmbunătăți în următoarele săptămâni și luni, cu actualizări suplimentare. Merită oare Răspunsul inteligent să lăsați Google să acceseze mesajele dvs. personale? Rămâne la latitudinea utilizatorului să decidă, dar merită remarcat avertismentele lui Snowden și ale altor susținători ai confidențialității.

Credit de imagine: Oxford Street, Londra

Scroll to Top