de Rajika Imal

O rețetă pentru succesul Google Summer of Code

O reteta pentru succesul Google Summer of Code

Introducere rapidă la GSoC

Google Summer of Code (GSoC) este un program anual finanțat de Google pentru a încuraja studenții să creeze software open source. În fiecare an, Google selectează organizații de mentorat. Studenții sunt împerecheați cu mentori ai organizațiilor de mentorat pentru a lucra la proiectele lor. Perioada de codare se întinde pe 3 luni, iar studenții parcurg 3 evaluări în această perioadă.

În calitate de student, GSoC este unul dintre programele de prestigiu la care puteți participa. Potrivit Statistici 2017 1.318 studenți au fost acceptați și peste 4.200 studenți au fost respinși, ceea ce concluzionează că rata de acceptare este de aproximativ 20-25%.

Etape în GSoC

Din punct de vedere tehnic, există 4 evaluări pe care trebuie să le parcurgă studenții pentru a finaliza cu succes un proiect GSoC.

Etapa propunerii

Proiectele sunt listate la fiecare organizație selectată. Pentru a restrânge lista organizațiilor, utilizați etichete asociate fiecărei organizații. Pentru un exemplu Grupul de cercetare pentru calcul durabil (SCoRe) organizația are Cloud, Blockchain, Go și Node.js ca etichete. Aceasta va oferi o opțiune de filtrare rapidă pentru studenți pentru a selecta cele mai potrivite organizații pentru ei.

Cel mai probabil veți ajunge la maximum 5 organizații. Dacă nu, va trebui să parcurgeți fiecare organizație și să examinați în detaliu proiectele și să vedeți ce se așteaptă să realizați în perioada de 3 luni. Doar 3 propuneri pot fi depuse de fiecare student și un student poate lucra doar la un singur proiect.

Pentru a crește șansa de a fi selectat, este întotdeauna o idee bună să trimiți 3 propuneri pentru 3 proiecte. Fiecare organizație oferă un șablon personalizat pentru propuneri.

În timp ce trimiteți orice proiect de propuneri, ar trebui să contribuiți la orice proiecte existente ale organizației pentru a dovedi capacitatea de a îndeplini o sarcină. Acesta va fi un aspect cu valoare adăugată care poate fi adăugat și în propunere.

Înainte ca termenul limită de propunere să se încheie, asigurați-vă că împărtășiți proiectele cu mentorii și încercați să obțineți feedbackul acestora. O bună comunicare cu mentorii joacă un rol imens pe care îl voi aborda mai târziu.

Iată propunerile mele pe care le-am transmis organizației SCoRe:

După trimiterea propunerilor, depinde în totalitate de mentori pe care îi vor selecta ca studenți pentru proiectele lor. Având o propunere solidă, precum și contribuții la proiecte, va fi cheia pentru a fi selectat.

Legătura și evaluarea comunității 1

Dacă ai ajuns până aici, felicitări! ? Ai trecut de unul dintre cele mai grele repere.

Acum este timpul pentru legătura comunității, care este o perioadă pentru a vă prezenta comunității și a cunoaște alți mentori. În această perioadă, studenții vor face modificări la propunerile lor, dacă este necesar, după ce le vor discuta cu mentorii lor. Acest lucru va ajuta la clarificarea oricăror idei ambigue și la crearea unei propuneri de proiecte cu adevărat solide, precum și a unui set rafinat de repere care trebuie finalizate. Doar în cazul în care elevii nu sunt familiarizați cu tehnologiile necesare unui proiect, ei au șansa de a învăța. Legăturile comunitare durează de obicei o lună.

După perioada de legare a comunității, începe perioada de codificare și elevii își încep munca de proiect. Fiecare organizație are propriul mod de a evalua studenții. Unii ar putea avea evaluări zilnice sau scrum zilnic dacă se ia o abordare Agile sau poate actualizări săptămânale. Deci, trebuie să respectați orice proces utilizat de organizația dvs.

O parte din aceste actualizări necesită, de obicei, scrierea unei postări de blog cu progresul. Chiar dacă nu este un criteriu de evaluare pentru organizația dvs., este o bună practică să scrieți postări de blog actualizate. Acest lucru vă va arăta în mod clar progresul și ceea ce ați învățat. Urmează blogul meu GSoC unde mi-am actualizat progresul săptămânal.

NodeCloud
NodeCloud este o bibliotecă Node.js cu un API unificat pentru furnizorii de cloudmedium.com

Când se termină prima perioadă de codificare, studenții își trimit munca către mentori prin intermediul aplicației web GSoC. Mentorii vor trece sau nu studenții pe baza progresului.

Evaluare 2

A doua perioadă de codare începe imediat după prima evaluare. În cea de-a doua etapă, aș recomanda elevilor să aibă o discuție amănunțită cu mentorii pentru a discuta despre orice schimbări necesare aduse proceselor. Cu aceasta veți putea reevalua eventualele scurte veniri și veți întreprinde acțiunile necesare. Acest lucru beneficiază atât studenții, cât și mentorii în ceea ce privește succesul proiectului.

Dacă ai lucrat la proiect de înaltă calitate, este momentul perfect pentru a-ți crește ritmul și a te pune la curent cu orice ai rămas în urmă. Acest lucru va depinde de comentariile mentorului dvs. La sfârșitul celei de-a doua perioade de codificare, studenții trebuie să-și prezinte lucrările.

Evaluare 3

Aceasta va fi ultima evaluare și o etapă importantă. Din nou, având o discuție amănunțită cu mentorii pentru a evalua unde vă aflați și pentru a vă face o idee despre etapele pe care trebuie să le parcurgeți.

De asemenea, aceasta este etapa în care trebuie să completați documentația legată de proiect, dacă nu v-ați concentrat pe asta. La sfârșitul perioadei a treia, studenții trebuie să încheie lucrurile și să se asigure că toate cerințele sunt îndeplinite pentru a trece GSoC. Asigurați-vă că ați depășit așteptările mentorilor.

Comunicarea este cheia

Comunicarea cu mentorul dvs. este foarte importantă, deoarece va decide fiecare decizie, deoarece GSoC este un program la distanță. Nimeni nu va avea întâlniri cu mentori pentru a discuta despre proiecte.

În faza inițială, comunicarea regulată cu mentorii – și modificarea proiectelor de propuneri și furnizarea de sugestii – vor crea impresii pozitive asupra mentorilor despre dvs. ca student activ, care este dispus să depună efortul pentru un proiect. Din punctul meu de vedere, acesta este factorul decisiv care vă diferențiază de alți studenți – cu excepția contribuțiilor pentru o organizație. Prin urmare, rețineți să comunicați periodic cu mentorul dvs. și să furnizați actualizări de progres.

Pentru fiecare finalizare a evaluării, veți primi un bursă (depinde de țara în care locuiți) și veți câștiga un certificat și Google swag după ce ați trecut toate evaluările.

1612023006 755 O reteta pentru succesul Google Summer of Code
GSoC swag

Iată ce trebuie să știți pentru a finaliza GSoC. Asigurați-vă că începeți devreme și comunicați în mod regulat cu mentorii dvs. Noroc! ?