O scurtă privire asupra modului în care tehnologia viitoare poate îmbunătăți oamenii (sau te poate transforma într-un cyborg)

O scurtă privire asupra modului în care tehnologia viitoare poate îmbunătăți oamenii (sau te poate transforma într-un cyborg)
⏱️ 6 min read

Elon Musk a argumentat că oamenii sunt deja cyborgi și, într-un anumit sens, este adevărat. Folosim tehnologia pentru a ne extinde zilnic puterile mentale și fizice și, deși smartphone-urile noastre nu sunt încorporate direct în mâinile noastre, ele sunt mai mult sau mai puțin atașate de noi. Ne place sau nu, relația dintre oameni și tehnologie devine mult mai personală și asta nu ține cont nici măcar de progresele realizate în ingineria genetică. Dacă sunteți genul de persoană care este mai entuziasmat decât s-a strecurat de posibilitatea de a deveni cyborg, totuși, aveți noroc: puteți începe acum!

Cipuri RFID implantate

Dacă ați avut vreodată un animal de companie, este posibil să fi optat pentru ca un microcip RFID să fie pus sub piele, astfel încât să poată fi scanat și returnat dacă se pierd. Acum, aceeași tehnologie este aici pentru oameni: este fiind deja utilizat în Suedia pentru a debloca ușile și a plăti plimbările cu trenul, iar câțiva oameni lucrează pentru a aduce mainstream-ul tehnologic. Cipurile RFID implantabile, relativ ușor de introdus și de scos, sunt de vânzare chiar acum, făcând totul, de la deblocarea telefonului până la monitorizarea semnelor vitale.

Traducere în timp real

uman-tehnologie-traducere

Fanii „Ghidului autostopistului pentru galaxie”, „Doctor Who”, „Star Trek” și altor universuri științifico-fantastice multilingve vor fi familiarizați cu ideea dispozitivelor de traducere în timp real. Nu mai este science fiction, totuși: folosind o tehnică de învățare automată numită Neural Machine Translation, Google Translate poate prezice acum cât de probabil este că cineva spune o anumită secvență de cuvinte, permițându-i să proceseze și să vă livreze traduceri în timp ce cineva vorbește. Deocamdată aveți nevoie de căști cu asistent Google și de un telefon Android pentru a funcționa, dar acum că tehnologia este disponibilă, propriul dvs. pește babel personal nu este departe.

Lentile de contact inteligente

contacte uman-tehnologice

Ideea din spatele Google Glass, integrarea tehnologiei noastre cu experiența noastră vizuală din minut, nu a fost rea. Execuția nu a fost însă atât de grozavă, motiv pentru care unele companii, cum ar fi Mojo Vision, credeți că un obiectiv cu un ecran direct pe ochi ar putea fi mai interesant pentru oameni. Cea mai inteligentă lentilă de contact pe care am obținut-o până acum a fost un proiect de la o dată la alta monitorizați nivelurile de glucoză pentru diabetici, dar merită să fii cu ochii pe această tehnologie. Sau, mai exact, păstrând această tehnologie pe ochi. Acesta este genul de dispozitiv de care are nevoie într-adevăr realitatea augmentată înainte ca acesta să poată decola.

Implantarea simțurilor noi

uman-tehnologie-nord

Implantarea unui cip RFID este un prim pas bun spre a deveni cyborg, dar dacă nu este suficient un upgrade, de ce să nu obțineți un sens fizic complet nou? CyborgNest creează un senzor numit „Sensul Nordului”Care funcționează destul de simplu: se atașează de tine prin trecerea a două tije mici de titan sub piele și, ori de câte ori te îndrepți spre nord, vibrează. Vrei să simți câmpurile magnetice? Puneți niște magneți mici în degete (se pare că este ușor să deveniți Magneto în X-Men). O altă idee, care nu este încă disponibilă comercial, este purtarea o vestă vibrantă care vă alimentează constant modele de informații – totul, de la piețele de valori până la vorbirea umană. Filosofia din spatele acesteia este că, dacă ne putem extinde percepțiile despre lumea din jurul nostru prin tehnologie, de ce nu?

Auz îmbunătățit

auzul tehnologiei umane

În mod similar, aparatele auditive pentru persoanele care nu au probleme majore de auz, cum ar fi Nuheara. Urechile noastre funcționează destul de bine, dar le lipsește și ele și nu le putem ajusta cu adevărat la specificațiile noastre exacte. Aceste căști fără fir vă permit să amestecați sunetul oricum doriți: reduceți zgomotul de fundal și activați conversația, amestecați muzica cu zgomotul din lumea exterioară și faceți orice altceva doriți cu zgomotul din jurul vostru. E destul de cyborg.

Interfețe creier-computer (BCI)

computer-tehnologie-creier-uman

Încă nu le poți scoate de pe raft, dar BCI sunt un fel de vârf al cyborgului. Cele mai frecvente aplicații sunt pentru a ajuta persoanele cu dizabilități, cum ar fi cei paralizați, orbi sau incapacitați în alt mod, dar toate aceste cercetări privind controlul scaunelor cu rotile, exoscheletele, iar computerele cu mintea dvs. au o gamă foarte largă de utilizări posibile. Unii lucrează la citirea gândurilor și amintirilor umane, în timp ce alții ar putea facilita comunicarea directă creier-la-creier. Nucleu și a lui Elon Musk Neuralink sperăm să dezvoltăm o linie directă de comunicație între creierul uman și AI într-un sistem de încărcare / descărcare, permițându-ne să creștem literalmente puterea de calcul a creierului nostru.

Dacă te gândești, „Acest lucru ar putea merge prost”, ai cu siguranță dreptate. Ce se întâmplă dacă ai putea să crezi în creierul cuiva sau să dezvolți un fel de malware pentru asta? Ce se întâmplă când informațiile din capul tău pot fi scoase? Beneficiile potențiale sunt uimitoare, dar este o zonă extrem de sensibilă și va trebui tratată cu multă grijă.

Rezistență este inutilă. Singularitatea este inevitabilă.

Cândva în viitor, în mod realist ar putea exista un moment în care linia dintre om și mașină să fie estompată până la punctul în care nu știm unde se termină unul și începe celălalt. Această schimbare nu se va întâmpla totodată. Chiar dacă tehnologia ar exista în prezent, ar exista întrebări practice și etice masive pe care ar trebui să le punem și noi norme pe care trebuie să le creăm. În viitor, guvernele își vor schimba cetățenii? Vor companiile să-ți sponsorizeze lumea oglinzii de realitate augmentată și să modifice ceea ce vezi? Creierele vor fi la fel de piratabile ca computerele? Călătoria cyborg a umanității a început deja și, indiferent dacă doriți să vă alăturați, vom avea o mulțime de întrebări interesante de răspuns ca specie.

Credite de imagine: 03-07-05_1923, Traducere în engleză săgeată, Mesagerie personalizată în timp ce intrați într-un magazin, Sensul Nordului, Figura 35 02 09

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x