de Prosper Otemuyiwa

O cale spre măreție: alegeți-vă

O singura cale catre maretie alegeti va

Am auzit mulți oameni spunând acest lucru: „Vreau să fiu grozav”, dar majoritatea oamenilor au doar gânduri sălbatice și imaginații de măreție, planurile și acțiunile lor zilnice sunt destul de normale, nimic din extraordinar.

Lasă-mă să-ți sparg bula, măreția este prea frumoasă, drăguță, bine șlefuită și uimitoare carismatică pentru a coborî asupra oricui, trebuie să o seduci. Da, am spus-o, trebuie să o seduci pentru o schimbare de atenție extraordinară față de tine.

Mai mulți oameni pe care îi cunoaștem Bill Gates de la Microsoft, Mark Zuckerberg de Facebook, Seth Godin de marketing internațional care au devenit ore suplimentare de succes nu au fost doar selectate din populația generală pentru a deveni de succes, ci s-au ales începând ceva mai devreme și urmând în mod constant.

Seth Godin a scris zilnic postări pe blogul său site-ul web de peste un deceniu.

Rebecca Black are atins pentru mai mult de 15.000.000 de ascultători, ne place sau nu, fără o casă de discuri, doar făcând videoclipuri și încărcându-le pe YouTube în mod consecvent.

Amanda Hocking face o un milion de dolari un an publicându-și propria lucrare pe Kindle. Niciun editor.

Respinge tirania de a fi ales: Pick Yourself – Seth Godin

Este un instinct cultural să aștepți pentru a fi ales. O mulțime de oameni încearcă să solicite permisiunea sau să obțină o insignă de aprobare de la alte persoane înainte de a se apuca de fapt de treabă. Este foarte frecvent în special în rândul tinerilor care caută locuri de muncă, își trimit CV-urile la resurse umane și așteaptă. Pur și simplu așteaptă să fie „culese”. Între timp, există o mie și una de lucruri pe care le-ar putea face în acel moment și care ar putea avea ca rezultat ceva mai elegant și mai reușit decât slujba pe care au trimis-o în CV-ul lor.

Odată ce respingi acel impuls și îți dai seama că nimeni nu te va selecta – că prințul Charming a ales o altă casă – atunci poți de fapt să te apuci de lucru – Seth Godin

Lucrul bun al lumii noastre (în mod ideal, ar trebui să fie un lucru rău, cred) este că ne confruntăm întotdeauna cu probleme de căutare de soluții și oamenii doar așteaptă. În general, nimeni nu dorește să abordeze lucrurile grele, dar oamenii pe care îi sărbătorim și aplaudăm zilnic sunt cei care i-au abordat sau cel puțin au încercat să ofere aceste soluții, indiferent cât de minut. Oportunitățile abundă odată ce îți dai seama că ai toate resursele și permisiunea de care ai nevoie pentru a rezolva problemele oamenilor sau pentru a adăuga valoare vieții lor.

Sunt un dezvoltator de software în vârstă de 23 de ani și, în încercarea de a nu fi o persoană obișnuită care doar epuizează resursele naturale ale pământului, am decis să deschid un blog unde scriu articole tehnice care îi învață pe oameni cum să programeze. De asemenea, am decis să încep să contribui la sursa deschisa să-mi perfecționez abilitățile. Am trimis mai multe cereri de extragere către mai multe proiecte open source, unele au fost respinse și altele au fost acceptate. Am obținut cel puțin 3 PR-uri Cadrul Laravel. De asemenea, personal am decis să încep să construiesc biblioteci, pachete și module. În ultimele 7 luni, în fiecare zi, m-am angajat și am împins lucruri Github.

O singura cale catre maretie alegeti va

În această perioadă, am avut ocazia să creez aproximativ 15 pachete PHP / Laravel, module de 4 npm și 3 componente bower pe care oamenii din întreaga lume le-au descărcat și folosit în diferite puncte. În prezent am planuri să construiesc biblioteci și componente pentru iOs, Python și Django.

1611329646 617 O singura cale catre maretie alegeti va
1611329647 201 O singura cale catre maretie alegeti va

Recent, am dezvoltat și lansat un Laravel Hackathon Starter Pack proiect pentru a începe dezvoltatorii cu ușurință Hackathoni și MVP-uri și, spre surprinderea mea, a atras multă atenție. În termen de 4 zile de la publicare, a acumulat peste 500 de stele pe Github, proiectul a început în tendințe pe Github și, de asemenea, am primit eu la trend pe Github ca un dezvoltator #PHP de top din lume.

1611329647 612 O singura cale catre maretie alegeti va
Al doilea proiect PHP în toată lumea
1611329648 140 O singura cale catre maretie alegeti va
Imediat după Google și Facebook
1611329648 239 O singura cale catre maretie alegeti va
Senior Sitepoint PHP Editor a trimis un tweet despre asta.
1611329649 959 O singura cale catre maretie alegeti va

Am primit și recenzii de pe unele site-uri populare precum Laravel Daily & Știri Laravel

A avut o mulțime de oameni să mă urmărească pe Twitter, GitHub & Facebook și o mulțime de „Job bun, bine făcut” mesaje pe Twitter și Facebook. Acum, acest lucru nu are absolut nimic de-a face cu a fi deștept, deoarece mă consider una dintre cele mai puțin inteligente persoane în care lucrez Andela( Prea mulți oameni deștepți din această companie) și acest lucru nu ar putea însemna nimic, dar mi-a predat 4 lecții care sunt:

  1. Nu așteptați să se întâmple lucruri, faceți lucrurile să se întâmple.
  2. Fă o treabă grozavă constantă, nu te opri după câteva alergări.
  3. S-au dus zilele în care faci ceva minunat și aștepți ca oamenii să te observe, APĂSAȚI transmiteți-vă publicul prin diferite canale. Rețelele sociale au făcut acest lucru foarte ușor pentru toată lumea.
  4. Dacă te împiedici, fă-o parte din dans. Nu te descuraja.

Încă nu am succes, nici măcar aproape, încă la milioane de kilometri distanță de obiectivele mele, dar știu că numele meu va fi în cele din urmă pe buzele tuturor la un moment dat și voi adăuga valori la milioane de vieți, deoarece am început bine de ALEA MINE.

Nimeni nu te va alege. Alege-te. – Seth Godin