Obțineți avertismente timpurii de cutremur cu aceste 4 aplicații

Obțineți avertismente timpurii de cutremur cu aceste 4 aplicații
⏱️ 5 min read

Cutremurele pot fi devastatoare și nu vin cu avertismente anterioare. Deci, cel mai bine este să fiți pregătiți pentru ei în prealabil, mai ales dacă locuiți într-o zonă care este o țintă frecventă a cutremurelor. Este posibil să nu putem detecta cutremurele înainte de a se produce, dar datorită tehnologiei, sistemele noastre de comunicații sunt mai rapide decât viteza valurilor cutremurului (2-13 km / sec).

Multe agenții le place USGS și EMSC lucrează pentru a furniza avertismente de cutremur la nivel mondial imediat ce apar. Puteți utiliza o aplicație pentru smartphone pentru a prelua aceste date și poate chiar să vă pregătiți pentru un cutremur înainte ca acesta să ajungă în zona dvs. Vom enumera patru aplicații care vă vor notifica despre toate cutremurele de îndată ce sunt înregistrate.

Puncte de reținut

Mai jos sunt câteva puncte pe care ar trebui să le aveți în vedere înainte de a utiliza aceste aplicații:

  1. Timpul înainte de a fi avertizat va fi de doar cinci secunde până la un minut. S-ar putea să nu fie mult, dar măcar vă puteți pregăti mintea pentru asta sau poate chiar ajungeți într-o zonă sigură.
  2. Aplicațiile sunt acceptate de anunțuri, iar unele vin și cu versiuni Pro care oferă mai multe funcții.
  3. Toate aplicațiile sunt dotate cu „Filtre”, deci asigurați-vă că vă personalizați aplicația în funcție de nevoile dvs. înainte de a le utiliza. În caz contrar, veți începe să primiți alerte de cutremur care ar putea să nu fie importante pentru dvs.
  4. Toate aceste aplicații vă urmăresc locația, deci trebuie să activați urmărirea locației pentru a le utiliza.
  5. În funcție de locația dvs., este posibil să primiți alerte din rețeaua seismică care pot fi lente (de la cinci la cincisprezece minute), astfel încât aceste aplicații ar putea să nu vă fie de mare folos (cel puțin partea de avertizare).

1. Rețele de cutremur (Android)

Aceasta este de departe cea mai cuprinzătoare aplicație pentru avertizările de cutremur. Rețeaua cutremurului folosește atât un sistem de avertizare comunitară, cât și alerte de la rețelele seismice oficiale. Are o secțiune în care membrii comunității – inclusiv dvs. – pot trimite un avertisment către toți utilizatorii rețelei de cutremure dacă simt un cutremur. De asemenea, profită de accelerometrul smartphone-ului dvs. pentru a detecta cutremure și pentru a vă informa, astfel încât să puteți avertiza cel puțin alți utilizatori.

Filtrele sale sunt foarte bune și puteți filtra cu ușurință locațiile, magnitudinea și timpul. Există, de asemenea, camere de chat unde puteți discuta cu alți utilizatori ai rețelei de cutremure. Am văzut câteva alerte care se duplică din diferite rețele seismice, așa că încercați să nu vă confundați.

2. Cutremure (Android)

O aplicație foarte simplă și ușoară, și preferata mea personală, Cutremure este perfect pentru utilizatorii începători. Aplicația se concentrează doar pe ceea ce este important și lasă toate clopotele și fluierele celorlalți. Aplicația folosește date de la șapte rețele seismice diferite pentru a vă anunța și nu dublează niciodată avertismentele.

Cutremur-Avertismente-Cutremure

Are trei filtre – magnitudine, regiune și adâncime de cutremur. Regiunea vă permite să selectați un continent sau întreaga lume. Cutremurul poate fi văzut și pe Google Maps cu mai multe detalii.

3. Harta cutremurului, alertelor și știrilor QuakeFeed (iOS)

QuakeFeed este o aplicație iOS de avertizare a cutremurului cu multe funcții și o interfață intuitivă. Aplicația oferă notificări numai pentru magnitudinea 6.0+ gratuit, dar puteți cheltui 1,99 USD pentru a obține control deplin asupra notificărilor și a filtrelor. Oferă știri despre cutremur chiar în interfața sa și puteți vedea detalii despre cutremure pe opt tipuri diferite de hărți.

Cutremur-Avertismente-Quackfeed

De asemenea, vine cu o caracteristică de partajare a rețelelor sociale pentru a partaja alerte și știri de cutremur cu prietenii tăi.

4. Alertă de cutremur! (Android)

Alertă de cutremur! este o altă aplicație Android care utilizează date USGS pentru a furniza alerte. Interfața sa este foarte intuitivă și oferă informații într-un mod curat. Puteți vedea cutremure pe o hartă și, de asemenea, puteți vedea știri despre cutremure. În plus, are și o secțiune de statistici care oferă toate informațiile aferente într-un singur loc, inclusiv cutremurele totale într-un anumit timp, cutremure în apropiere, cele mai puternice cutremure etc.

Cutremur-Avertismente-Cutremur-Alertă!

Pentru a gestiona și activa notificările, va trebui să descărcați un însoțitor Alerter cutremur aplicație. Odată descărcat, puteți adăuga filtre și gestiona notificările chiar în Alerta de cutremur! aplicație.

Concluzie

Mai sus sunt câteva dintre cele mai bune aplicații pentru a ține o evidență a cutremurelor pe telefonul smartphone. Este recomandat să fiți întotdeauna pregătiți pentru cutremure și să nu depindeți prea mult de aceste aplicații. Perioada de avertizare este destul de scurtă și, uneori, nici măcar nu vei fi avertizat la timp. Dacă cunoașteți alte aplicații bune pentru avertismentele de cutremur, anunțați-ne în comentarii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x