Obțineți propriul dvs. sistem de operare bazat pe cloud cu FydeOS

Obțineți propriul dvs. sistem de operare bazat pe cloud cu FydeOS
⏱️ 7 min read

Furcile Chrome OS sunt destul de populare în rândul utilizatorilor obișnuiți de laptopuri. Dacă nu sunteți mulțumit de un computer mai vechi, utilizați una dintre aceste furci pentru a-l converti într-un dispozitiv Chromebook. FydeOS (anterior Flint OS) este un sistem de operare open-source, bazat pe cloud din China, care oferă o experiență de calcul similară browserului ca orice alt sistem de operare Chromium.

Deși vizează piața chineză, oricine poate folosi acest sistem de operare mai rapid și mai simplu. În ciuda limitărilor, cum ar fi imposibilitatea de a sprijini aplicațiile Play Store (în limbi non-chineze), FydeOS este înaintea timpului său și poate fi considerat o replică aproape a sistemului de operare Chrome.

Descărcați FydeOS

Viziteaza site-ul oficial de descărcat imaginea FydeOS relevantă pentru computerul dvs. Puteți instala FydeOS pentru computer sau ca mașină virtuală pentru VMWare. Există linkuri dedicate de descărcare pentru computerele cu ecran tactil, inclusiv Microsoft Surface 3, 4 sau 5, Surface Go și Chromebook Pixel. De asemenea, puteți găsi link-uri pentru Raspberry Pi și ASUS Tinkerboard.

Pentru toate linkurile de descărcare, faceți clic pe „descărcați direct” pentru a salva imaginea pe computer.

Descărcare imagine Fydeos

Instalare

Există două moduri de instalare FydeOS. Puteți să o blocați pe un stick USB folosind BalenaEtcher și instrumente similare. Alternativ, îl puteți rula ca boot dual pe un hard disk Windows cu cel puțin 10 GB spațiu rezidual.

Unitate USB intermitentă Fydeos

FydeOS recomandă crearea unui hard disk dedicat pentru cele mai bune performanțe, deși puteți lucra destul de bine și în modul USB dacă aveți suficient spațiu.

Pentru a crea un hard disk separat în C: /, consultați acest tutorial detaliat. Trebuie să „comprimați” sau „micșorați volumul” în unitate. Deși nu avem de-a face cu bloatware, este important să lăsați spațiu rezidual în unitate.

Fydeos Shrink Space

Procedura de pornire a sistemului de operare în modul USB depinde de cât de confortabil sunteți cu repornirea USB.

Mai întâi trebuie să dezactivați boot-ul securizat UEFI pe un laptop Windows 10. Urmați pașii detaliați afișați aici pentru a continua cu succes pornirea Chromium OS. Este important să vă asigurați că FydeOS este benefic pe dispozitivul țintă, fără probleme semnificative de compatibilitate hardware.

Ecranul de întâmpinare începe cu un logo FydeOS.

Ecran de întâmpinare Fydeos

Nu uitați să configurați limba preferată folosind tastele săgeată. De asemenea, trebuie să remediați aspectul tastaturii (SUA etc.) și fusul orar.

Setări de limbă Fydeos

Deși opțiunile în limba engleză sunt disponibile în mod clar, amintiți-vă că majoritatea funcțiilor de ajutor și avansate ale FydeOS sunt disponibile numai în limba chineză.

Setarea tastaturii de limbă Fydeos

Vi se va cere să introduceți detaliile dvs. de internet și să completați parolele pentru un nou cont FydeOS. În caz contrar, puteți accesa FydeOS navigând ca invitat.

Fydeos Creați parola contului

În funcție de viteza de citire și scriere a discului, întregul proces de instalare poate fi rapid sau poate dura mult. Aveți nevoie de cel puțin 10-20 GB spațiu rezidual liber pe un hard disk. Acest lucru afectează performanța. Deci, chiar dacă rulați acest lucru pe o unitate USB, păstrați cel puțin 16 GB spațiu.

Fydeos Homescreen

În ceea ce privește aspectul, FydeOS este foarte elegant. Puteți schimba imaginile de fundal, puteți aprinde lumina nopții și puteți rula toate aplicațiile dintr-o fereastră a browserului. O funcție de lumină de noapte vă permite să lucrați mai bine în condiții de lumină slabă.

4. Caracteristici și aplicații

Toate descărcările au loc implicit într-un folder „Fișierele mele”. Pentru integrarea în cloud, câteva aplicații online vor necesita crearea unui cont gratuit. Unele dintre funcțiile râvnite, cum ar fi asistența pentru magazinul web Chrome, nu sunt disponibile momentan în versiunea engleză FydeOS.

Descărcări Fydeos My Files
Obțineți propriul dvs. sistem de operare bazat pe cloud cu FydeOS

Într-adevăr, Chrome Goodies – un terminal și un arhivator Zip – sunt disponibile într-o versiune simplificată chineză. Este o mare dezamăgire pentru cei care caută un sistem de operare Chrome pe un computer de bază. Dacă nu puteți citi limba chineză simplificată, nu veți putea folosi aceste funcții avansate.

După o privire superficială, am găsit terminalul FydeOS care acceptă activarea Linux și aplicațiile Android; opțiunile de mai jos nu sunt în mod clar disponibile în meniul în limba engleză.

Fydeos Extra Caracteristici Terminalul Chrome Goodies

Cu toate acestea, nu toate caracteristicile au fost uitate. Versiunea în limba engleză are suport ChromeVox, o lupă cu ecran complet și clicuri automate cu control gestual.

Lupele funcționează excelent pentru cei care caută o experiență pe ecran mare pe dispozitivele lor. Au fost proiectate pentru compatibilitate cu IoT și dispozitive încorporate, împreună cu laptopuri și tablete.

Fydeos Accesibilitate Clicuri automate și alte caracteristici

Puteți converti în continuare ecranul dvs. la un touchpad direct din „Setări”, care este util pentru cei care au descărcat FydeOS de pe un laptop cu touchpad.

Touchpad Fydeos

Verdictul final

Fiind un sistem de operare Chrome, FydeOS este un sistem de operare decent. Să ne amintim că versiunea actuală de descărcare este încă în fază beta. Acesta este motivul pentru care întreaga gamă de caracteristici nu sunt disponibile în limba engleză.

Există multe alte îmbunătățiri localizate care îndeplinesc obiceiurile utilizatorilor din China. Chiar dacă versiunea limitată nu va entuziasma utilizatorii din afara demografiei, FydeOS acceptă actualizări automate într-un mediu sigur. Ar trebui să îl luați în considerare dacă căutați cea mai apropiată furcă Chrome OS.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x