Open365: o alternativă open source la Office365 pentru web

Open365: o alternativă open source la Office365 pentru web
⏱️ 3 min read

Ați dorit vreodată să rulați Libre Office într-un browser web? Cu acest nou software puteți! Vă prezentăm Open365. Este, pe scurt, întreaga suită Libre Office din browser. Proiectul încearcă să fie o alternativă deschisă la suita de birou online Microsoft (Microsoft Office în browser) Office365.

Motivul pentru Open365 este unul de înțeles: în prezent nu există nicio suită office complet deschisă pentru web. Sigur, aveți Office365 și chiar Google Docs, dar acest lucru nu este suficient de bun atunci când priviți prin obiectivul software-ului gratuit și open source.

Cum Să Convertiți Un Articol Înt...
Cum Să Convertiți Un Articol Într -Un Videoclip Gratuit Online?

Utilizare

Folosirea Open365 este foarte simplă. Pentru a începe, trebuie doar să vă îndreptați către această paginăși înregistrați un cont. După ce ați făcut acest lucru, vi se va solicita să descărcați un program. Se va schimba în funcție de platforma dvs.

Acest program nu este necesar pentru utilizarea serviciului, dar ar trebui să îl instalați oricum. Fără aceasta, încărcarea documentelor ar putea fi semnificativ mai puțin convenabilă.

open365-download

Cu clientul dvs. de sincronizare instalat și contul înregistrat, este timpul să utilizați Open365! Dacă doriți să creați un document, faceți clic pe butonul nor din partea de sus a paginii. De acolo veți putea alege dintre Writer, Calc și Impress.

open365-cloud-selection-area

Împreună cu opțiunile de birou din meniul cloud, este posibil să accesați secțiunea Hub pentru a gestiona fișierele încărcate, a trimite e-mailuri, a verifica e-mailurile și a sincronizării fișierelor, dacă doriți să descărcați din nou clientul de sincronizare.

Ce face Open365 special?

Dacă ați folosit vreodată Libre Office Writer sau oricare dintre celelalte instrumente de birou ale sale, știți la ce să vă așteptați. Înscrierea la Open365 vă oferă aproximativ 20 GiB de spațiu de stocare. Acest spațiu de stocare cuprinde orice document pe care îl creați pe serviciu.

Serviciul nu este doar o aplicație web elegantă. De fapt, vi se va cere să instalați un software pe sistemul dvs. Acest software vine sub forma unui client de sincronizare a documentelor. Dacă doriți să încărcați câteva fișiere de documente în sistemul Open365, puteți face acest lucru cu ușurință chiar de pe desktop.

open365-scriitor

Open365 este foarte impresionant în mai multe moduri. Suportă o multitudine de formate de documente, inclusiv cele care respectă standardele deschise. Împreună cu aceasta, rulează ca o aplicație obișnuită pentru desktop Linux într-un browser web. Nu este o versiune măcelărită a Libre Office. Deloc. În schimb, a avut câteva lucruri așezate deasupra și a fost optimizat.

open365-writer-default-document

Împreună cu formatele de documente și tehnologia incredibilă din spatele tuturor, există și alte caracteristici foarte convingătoare, precum criptarea, partajarea documentelor, colaborarea, organizarea folderelor.

Concluzie

Deși avem câteva opțiuni pentru suitele de birou online, niciuna dintre ele nu este cu adevărat open source. De aceea sunt foarte încântat de Open365. Se deschide într-un mod total nou să ne gândim la aplicațiile de pe web și abia aștept să văd ce fac dezvoltatorii cu el în continuare.

Ce părere aveți despre rularea Libre Office într-un browser web? Este fezabil? Spuneți-ne de ce mai jos!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x