OpenSUSE Review: O distribuție Linux pentru utilizatorul practic

OpenSUSE Review: O distribuție Linux pentru utilizatorul practic

Când căutați o distribuție Linux, este ușor să pierdeți din vedere diferențele importante dintre distribuții și să vă copleșiți. Diferențele subtile pot face diferența în alegerea unei distribuții și aici intervin recenziile de distribuție de genul acesta. Aici discutăm despre un membru de lungă durată al comunității care este mai puțin frecvent pe desktop, dar este totuși o alegere excelentă pentru desktopul dvs. recenzia noastră despre openSUSE, o distribuție Linux pentru utilizatorul practic.

OpenSUSE First Impressions

La pornire openSUSE pentru prima dată, cel puțin cu rețeaua ISO de instalare, sunt foarte impresionat de configurarea ghidată pe care YaST o oferă. YaST, sau încă un alt instrument de configurare, este semnul distinctiv al openSUSE. Vă permite să vă configurați și să vă gestionați sistemul dintr-o interfață grafică simplă, care elimină o mulțime de presupuneri din administrarea sistemului. M-aș simți foarte încrezător oferindu-i YaST unui utilizator Linux pentru prima dată și lăsându-i să-și dea seama.

Cu imaginea de instalare în rețea, YaST este primul lucru la care porniți. Execută câteva sarcini pentru dvs., apoi vă prezintă alegerile pe care trebuie să le faceți, oferind în același timp setări implicite sănătoase, care vă vor ajuta să începeți cu piciorul potrivit, în special cu lucruri precum sub-volumizarea Btrfs și depozite, care sunt concepte foarte specifice pentru Linux că nici măcar utilizatorii puternici din alte sisteme de operare nu vor înțelege la început.

Dintre toate procesele de instalare cu care am lucrat, cred că experiența de instalare cu openSUSE și YaST este una dintre cele mai bune. Totul este simplu, iar YaST face cu adevărat greutatea pentru tine.

openSUSE User Experience

openSUSE vă oferă două opțiuni de mediu desktop în programul de instalare: KDE Plasma și GNOME. Puteți consulta recenziile noastre pentru fiecare pentru mai multe detalii despre diferențele dintre ele, pentru a vă asigura că știți pe care să alegeți.

ad-banner

Modul în care OpenSUSE își configurează sistemul atunci când alegeți doar un sistem desktop standard este destul de interesant pentru mine. Veți instala o grămadă de aplicații care pot fi sau nu necesare, în funcție de preferințe. Aș putea vedea dacă sunteți obișnuiți și vă place cu adevărat simțul clasic al Windows 7, că această interpretare specială a configurațiilor de plasmă și de sistem vă vor vorbi cu adevărat, mai ales pentru că există o grămadă de jocuri, aplicații de birou și alte programe instalate. La început este puțin copleșitor, dar este perfect pentru cineva care obișnuia să aibă un computer configurat și gata de utilizare din cutie.

YaST

Îmi place, de asemenea, că continuitatea YaST continuă în sistemul instalat. Atunci când îl administrezi, creează o experiență specială pe care ai putea să o dorești cu adevărat într-o stație de lucru.

Este ușor să înțelegeți cum este YaST, deoarece totul este foarte transparent pentru dvs., ca utilizator. Doriți să aflați mai multe despre hardware-ul dvs.? Faceți clic pe „Informații hardware”.

Opensuse Review Yast Hardware

Doriți să adăugați o imprimantă? Faceți clic pe Imprimantă.

Opensuse Review Yast Printer

Doriți să adăugați pachete de virtualizare? Faceți clic pe „Instalați Hypervisor and Tools”.

Opensuse Review Yast Virtualization

Configurați VNC pentru gestionarea de la distanță? Faceți clic pe Administrare la distanță (VNC).

Opensuse Review Yast Vnc

Ai ideea. YaST este o modalitate foarte bună de a ajuta un nou utilizator să își configureze sistemul și să se familiarizeze cu modularitatea și extensibilitatea extremă a Linux-ului ca driver zilnic sau stație de lucru.

openSUSE Dezavantaje

Un lucru care nu-mi place mult la openSUSE este nucleul relativ vechi pe care îl folosește. 5.3 se încadrează în limitele sale, dacă va funcționa bine cu hardware deosebit de nou sau obscur, așa că nu aș plănui să instalez openSUSE pe noua stație de lucru sau laptop. Poate avea unele probleme cu hardware-ul mai nou.

În general, openSUSE este o distribuție excelentă pentru utilizatorii care doresc să configureze o stație de lucru sau un desktop ușor de gestionat și de utilizat, dar nu trebuie să facă nimic dincolo de funcțiile standard ale stației de lucru sau desktop. Este posibil ca jucătorilor să nu le placă openSUSE din cauza nucleului mai vechi.

Sper că ți-a plăcut recenzia noastră openSUSE. Asigurați-vă că verificați unele dintre celelalte recenzii Distro, cum ar fi GhostBSD, Clear Linux, MX Linux și ArcoLinux.

Legate de:

  • 5 dintre cele mai bune Linux Distros pentru utilizatori Windows în 2021
  • 8 Instrumente pentru a crea cu ușurință o distribuție Linux personalizată
  • 9 dintre cele mai bune Linux Distros în 2021