Opriți automat monitorul când blocați Windows

Opriți automat monitorul când blocați Windows

Majoritatea utilizatorilor de computere au un obicei bun de a-și bloca computerul atunci când îl consumă. Dacă vă blocați computerul, înseamnă că nu îl veți folosi pentru o vreme. De ce să nu opriți și monitorul și să economisiți câțiva dolari pe factura de alimentare?

Dar când blocați computerul, afișajul sau monitorul nu se vor opri. În mod implicit, Windows oprește ecranul numai dacă computerul este inactiv pentru o perioadă stabilită. Puteți modifica cu ușurință acele setări din Panoul de control Windows. Cu toate acestea, dacă doriți să opriți automat ecranul atunci când blocați computerul și economisiți mediul și banii, citiți mai departe.

Opriți monitorul automat când blocați Windows

Pentru a opri automat monitorul atunci când vă blocați computerul, puteți utiliza fie scriptul AutoHotKey, fie un program autonom. Vă voi arăta ambele sensuri; folosește-l pe cel care îți este confortabil.

Utilizarea Scriptului AutoHotKey

AutoHotKey este un program de scriptare uimitor pentru Windows. Puteți face uz de acesta pentru a vă automatiza computerul, inclusiv oprirea monitorului atunci când blocați sistemul Windows. Pentru a începe, descărca și instala AutoHotKey dacă nu ai făcut-o deja. După instalarea software-ului, creați un fișier text pe desktop și deschideți-l.

Copiați și lipiți codul de mai jos și salvați fișierul.

După salvarea fișierului, redenumiți-l în orice doriți în timp ce schimbați fișierul .txt extensie la .ahk. De exemplu, mi-am schimbat numele fișierului în monitor.ahk

După ce ați terminat redenumirea, faceți dublu clic pe fișier pentru al executa. Asta e tot ce trebuie făcut. Începând cu acest moment, ori de câte ori apăsați comanda rapidă de la tastatură „Win + L”, sistemul dvs. se blochează și se oprește. Deoarece veți utiliza acest script zilnic, creați o sarcină programată pentru a porni scriptul atunci când porniți sistemul. Aceasta elimină necesitatea lansării manuale a scriptului.

Utilizarea MPowerSaver

Dacă nu doriți să vă deranjați cu scripturile de comandă și doriți o soluție mult mai simplă, atunci utilizați MPowerSaver. MPowerSaver este o aplicație gratuită și portabilă care oprește automat monitorul atunci când blocați sistemul. A începe, descărcați aplicația de pe site-ul oficial, dezarhivați-l și executați aplicația.

Deoarece aceasta este o aplicație portabilă, imediat ce executați aplicația, aceasta va sta liniștită pe bara de activități și, de fiecare dată când blocați computerul, aplicația va opri automat monitorul.

închide-monitor-mpowersaver-taskbar-icon

Deoarece îl veți folosi zilnic, asigurați-vă că configurați aplicația pentru a porni automat la pornirea computerului. Pentru a face acest lucru, faceți dublu clic pe pictograma aplicației din bara de activități pentru a deschide aplicația. După deschidere, bifați caseta de selectare „Start Mpowersaver on computer saver” din fila General.

opriți-monitor-selectați-pornirea automată

În afară de oprirea monitorului atunci când vă blocați sistemul, această aplicație poate fi folosită și pentru a dormi sau a hibera, aștepta, opri sau reporni la o oră programată. Puteți gestiona aceste setări navigând la fila Avansat.

oprește-monitor-opțiuni-avansate

Faceți comentarii mai jos, împărtășind gândurile și experiențele dvs. despre utilizarea metodelor de mai sus pentru a opri automat ecranul atunci când blocați computerul. În cazul meu, folosesc scriptul AutoHotKey.

Scroll to Top