Orașul mexican găsește doar o dronă de poliție care a redus criminalitatea

Orașul mexican găsește doar o dronă de poliție care a redus criminalitatea
⏱️ 3 min read

Există atât de multe utilizări posibile pentru drone. O jucărie de înaltă tehnologie este doar una dintre ele. Ele pot fi utilizate pentru livrări și pot fi utilizate și pentru supraveghere. Un oraș din Mexic a instituit utilizarea unei drone de poliție și a constatat că a redus criminalitatea în orașul lor cu zece la sută.

Ensenada, Mexic

Orașul Ensenada, Mexic. folosește un singur quadcopter în munca lor de poliție. A redus criminalitatea în orașul lor cu aproximativ zece procente. Efracțiile au scăzut în frecvență și mai mult. A fost o scădere de treizeci la sută.

Chiar la sud de frontiera SUA / Mexic, acest oraș folosește quadcopterul Inspired 1 al DJ-ului de doar patru luni. Și în acest timp foarte scurt, au existat deja cinci sute de arestări în care elicopterul i-a ajutat.

Este adesea folosit atunci când cineva efectuează un apel de urgență și iese în total de douăzeci și cinci de ori pe zi. Echipat cu o cameră, fiecare ofițer are autorizația de a vizualiza fluxul camerei sale, indiferent dacă lucrează în secția de poliție sau se află pe teren.

Eficacitatea trântorilor de poliție

Firma californiană Cape a furnizat software-ul pentru dronă. Controlat de o telecomandă, ajunge adesea la locul crimei înainte ca ofițerii să călătorească cu mașina. Cu funcția cameră, permite ofițerilor șansa de a verifica împrejurimile înainte de a ajunge acolo și poate chiar de a urmări un suspect, astfel încât să nu poată scăpa.

Ensenada are aproximativ o jumătate de milion de oameni, iar Chris Rittler, CEO al Cape, spune că ar avea nevoie doar de aproximativ o duzină de quadcoptere pentru a acoperi întregul oraș. Pot monitoriza mai bine decât o cameră de securitate fixă ​​și sunt mai rentabile decât camerele de pe un elicopter.

Dronele poliției sunt utilizate și în alte zone ale lumii. Poliția Devon și Cornwall și Poliția Dorset au lucrat împreună anul trecut pentru a lansa o unitate de drone care să le ajute la căutările de persoane dispărute, obținerea de imagini cu scene de crime și accidente de circulație și căutări pentru controlul infracțiunilor faunei sălbatice. Folosesc aceeași dronă ca Ensenada. Poliția din Franța folosește drone pentru a prinde viteze.

știri-poliție-drone-quadcopter

Recent, o dronă i-a ajutat pe salvatorii din Hawaii să salveze o persoană dintr-o situație cu flux de lavă în mișcare. Iar în Marea Britanie, unul a fost folosit pentru a localiza victima unui accident de mașină care și-a părăsit vehiculul.

Viitorul tehnologiei

Compania de drone s-a alăturat companiei de aplicare a legii Axon pentru a furniza dronele agențiilor de aplicare a legii din întreaga lume. Axon va promova dronele DJI Phantom 4 Pro și Matrice 210 pentru a ajuta la criminalitate în același mod în care drona a fost folosită în Ensenada și în aceste alte zone din întreaga lume.

Într-un moment viitor, Amazon a discutat despre utilizarea mini-dronelor care să-i urmărească pe ofițeri și să-i ajute cu celelalte activități de poliție.

Cu siguranță este minunat să vezi că tehnologia este atât de benefică. Ați dori să primiți tehnologia dronelor de poliție din orașul în care locuiți? Te-ai simți confortabil să vezi drone în aer, știind că lucrează la poliție? Spuneți-ne ce părere aveți în comentarii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x