Organizați orice cu Airtable - Baza de date modernă online și mobilă

Organizați orice cu Airtable – Baza de date modernă online și mobilă

Foaia de calcul este unul dintre instrumentele indispensabile pentru mediul de lucru de astăzi. Oamenii îl folosesc pentru a organiza orice și orice, de la simpla listă de cumpărături din două coloane până la complicatul buget al companiei cu mai multe fișiere. Dar cel puțin o utilizare nu merge bine cu o foaie de calcul: organizarea datelor. O soluție mai bună pentru gestionarea și organizarea datelor complexe este utilizarea unei baze de date.

Motivul pentru care mulți utilizatori de foi de calcul nu doresc să atingă o bază de date este imaginea „înfricoșătoare și complicată” pe care o au oamenii despre aceasta. Din fericire, există Masa aeriană – o bază de date relațională modernă bazată pe cloud, cu o abordare simplă a foilor de calcul, care vă poate ajuta să organizați aproape orice date. Permite colaborarea, astfel încât să puteți lucra la o bază de date cu colegii dvs. și se sincronizează între dispozitive prin browser și aplicații mobile pentru a menține datele actualizate.

Dacă sunteți familiarizat cu Microsoft Access pe Windows sau Filemaker Pro pe Mac, atunci nu veți avea de ce să vă faceți griji, deoarece Airtable ar trebui să fie mai ușor de utilizat. Pentru cei care sunt noi în conceptul bazei de date, Airtable vă oferă ghiduri pas cu pas și un tutorial video pentru a vă menține la curent.

Începeți rapid cu șabloane

Singurul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a începe să folosești Airtable este să te înscrii pentru un cont gratuit. Vine cu baze nelimitate și colaboratori nelimitați, cu limita de 1.200 de înregistrări pe bază și 2 GB spațiu de atașament pe bază. Există planuri de upgrade plătite pentru cei care au nevoie de mai mult, dar planul gratuit ar fi mai mult decât suficient pentru majoritatea utilizatorilor personali.

Pentru a vă ajuta să începeți cât mai curând posibil, Airtable vă oferă șabloane. După procesul de înscriere, vă va cere să alegeți cel puțin trei exemple de utilizare a bazei de date. Opțiunile disponibile variază de la urmărirea proiectului la inventarul standurilor de limonadă, de la calendarul editorial al blogului la planificarea nunții.

Airtable -mte- Alegeți exemple

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu baza de date, cel mai rapid mod de a începe este să folosiți exemplele existente și să le modificați în funcție de nevoile dvs. Deschideți unul dintre exemplele alese și aruncați o privire în jur pentru a vă familiariza. Dar dacă sunteți veteran, puteți merge direct la crearea unei noi baze de date făcând clic pe pictograma „Plus (+)”.

Airtable -mte- Exemplu deschis

De exemplu, să deschidem baza de date Ghid de studiu. Acesta este personalizat pentru a ajuta studenții să țină evidența studiilor lor. Interfața înșelătoare de foaie de calcul ascunde multe caracteristici puternice. Puteți adăuga și personaliza rânduri și celule în funcție de nevoile dvs., puteți insera medii ca atașamente într-un rând individual, puteți adăuga și șterge tabele pentru a urmări alte subiecte școlare pentru a le studia, adăuga vizualizări personalizate și multe altele.

Airtable -mte- Exemplu de Ghiduri de studiu

Dar, în loc să le explicați unul câte unul, este mai bine dacă le încercați singuri și aveți senzația cum funcționează totul. Pentru a vă ajuta să faceți clic pe cercurile colorate din partea dreaptă jos a ecranului și acestea vă vor arăta pașii pentru a realiza ceva.

De exemplu, vă puteți introduce datele utilizând un formular în locul celulelor foii de calcul făcând clic pe pictograma „Extindeți” de lângă numărul rândului.

Airtable -mte- se extinde

De asemenea, puteți crea un formular personalizat pe care îl puteți partaja cu prietenii dvs., iar introducerea acestora va completa automat baza de date. Pentru aceasta, faceți clic pe „Vizualizare principală” și alegeți „Formular”.

Airtable -mte- creează un formular nou

Apoi personalizați formularul și faceți clic pe „Distribuiți”. Veți primi un link pe care îl puteți partaja cu alții. Folosind exemplul Ghidului de studiu de mai sus, putem folosi partajarea formularelor într-un grup de studiu în care fiecare membru poate contribui la un subiect.

Airtable -mte- Formular de distribuire

De ce Airtable?

Utilizarea Airtable în locul aplicațiilor de baze de date desktop are mai multe avantaje, cum ar fi:

  • Este în cloud, așa că totul este găzduit și salvat fără a fi nevoie să faceți nimic. Datele dvs. sunt întotdeauna sigure și accesibile, atâta timp cât vă puteți conecta la Internet.
  • Suportă mai mulți utilizatori, astfel încât să puteți colabora cu alții la popularea datelor dvs. și să realizați mai multe în mai puțin timp.
  • Este intuitiv și ușor de configurat. Utilizatorii noi pot începe în cel mai scurt timp fără a fi nevoie să piardă timpul cu o curbă de învățare.
  • Este personalizabil, cu multe tipuri de câmpuri din care puteți alege. Puteți crea practic orice bază de date în funcție de nevoile dvs.
  • Este bazat pe browser, deci nu este nevoie să descărcați nimic. De asemenea, este fluid și poate fi deschis oriunde și există o aplicație iOS (și versiunea beta pentru Android) pentru cei care lucrează folosind dispozitivul lor mobil.
  • Acceptă integrări cu multe alte aplicații precum Evernote, Slack, Pinterest, Twitter, Asana, Dropbox, Pocket, Instagram și multe altele.

Și cea mai mare întrebare a utilizatorilor începători este de ce ar trebui să folosească o bază de date în loc de o foaie de calcul. Răspunsul simplu este că o bază de date este mai potrivită pentru organizarea unei cantități mari de date, în timp ce foaia de calcul este mai bună dacă faceți multe calcule.

Această prezentare rapidă a Airtable abia zgârie suprafața a ceea ce poate face. Sugestia mea este să mergeți mai departe și să încercați Airtable. Este gratis. Apoi împărtășiți gândurile și părerea dvs. în comentariile de mai jos.

Scroll to Top