Principiul KISS (sau Keep It Simple, Stupid) afirmă că majoritatea sistemelor funcționează cel mai bine dacă sunt păstrate simple, mai degrabă decât complicate.

Când construiți un produs, proiectați un site web, creați o aplicație sau creați un bloc de cod, căutați simplitatea.

După ce am construit și lansat produse, am asistat direct când ideile bune devin irelevante din cauza complexității produsului și datoriei de produs care urmează.

Am văzut, de asemenea, cât de complexe standarde au fost rafinate, astfel încât designul să fie lăsat mai simplu și mai puternic ca rezultat.

Există puține motive comerciale, intelectuale sau tehnice care să facă lucrurile complicate atunci când simplitatea vă poate ajuta să proiectați, să lansați, să scalați și să învățați mai repede.

Vreau să folosesc exemple din timpul meu ca constructor și antreprenor pentru a-mi împărtăși perspectivele.

Împărtășind aceste lecții, sper că puteți utiliza cel mai bine principiul KISS în munca dvs.

În vara anului 2014, am început o clasă de exerciții bootcamp numită „Exercițiu social distractiv”. Cum a apărut această clasă și rolul meu în dezvoltarea ei într-o mică afacere secundară subliniază dragostea mea pentru coaching și construire.

De asemenea, arată că KISS se poate aplica la multe domenii din viața noastră – nu doar la construirea de produse tehnice.

SĂRUTUL În practică

În primul rând, fundalul.

În timp ce locuiam în Australia, m-am alăturat unei clase de antrenament încrucișat pentru a-mi menține condiția fizică. Odată cu trecerea timpului, fondatorul programului de fitness mi-a cerut să-l ajut în instruirea antrenamentelor.

Clasa, deși populară, a avut probleme de proiectare.

De exemplu, nu era practic să antrenezi peste 70 de persoane în același timp. Și am sugerat să extindem ofertele noastre de curs la seri suplimentare în timpul săptămânii.

Când ideea mea a fost respinsă, m-am confruntat cu o dilemă. Ar trebui să continui antrenamentul într-o manieră ineficientă și mai puțin eficientă, sau să risc, și să încep propriul meu curs de fitness?

Am decis să risc.

KISS și clienții: lucrează înapoi

Un principiu cheie al KISS este acela că trebuie să te obsedezi de client și să iei decizii în beneficiul acestor părți interesate.

Lucrând înapoi de la ceea ce au nevoie și doresc clienții, se poate simplifica și elimina politicile, straturile software, fluxurile de lucru sau chiar iconografia care sunt incongruente cu câștigarea încrederii clienților.

Primele câteva clase ale noii mele întreprinderi au fost slab participate, iar decizia mea de a-mi începe propriul bootcamp părea un pariu eșuat.

Dar am rămas cu el și am eliminat tot „zgomotul”. Au dispărut exercițiile de prisos, un sistem laborios de check-in pentru participanți și echipamente de lux. Au dispărut și locațiile rotative pentru cursuri (care deseori încurcau noii membri) și antrenorii invitați.

Mi-am simplificat apelul la acțiune de marketing (Alăturați-vă la o cursă, gratuit astăzi) și am început să antrenez eu sesiunile.

Am construit o strategie de creștere și păstrare a clienților:

  1. Am valorificat Meetup.com, grupurile Facebook și sub-comunitățile Reddit pentru a viza tineri profesioniști.
  2. Am integrat Google Maps în site-ul web pentru a ajuta oamenii să localizeze cursul și să îl găsească cu ușurință.
  3. Am angajat în cele din urmă antrenori certificați pentru a-mi marca bootcampul drept „profesionist”.

Aceste modificări au dus la creșterea clasei mele în devenire.

După fiecare clasă, aș vorbi cu câțiva participanți pentru a înțelege mai bine ce doreau de la cursurile viitoare și cum aș putea să mă îmbunătățesc.

Orice altceva decât esențialul gol a fost eliminat.

Antrenarea cursurilor de exerciții de grup este o activitate care mi-a plăcut, deoarece este provocatoare din punct de vedere mental, impozită fizic și inerent socială. Fiecare clasă avea nevoie de un plan de acțiune organizat, care să fie comunicat clar.

La fiecare clasă, a trebuit să vin pregătit să motivez fiecare participant, să mențin atenția tuturor într-o oră istovitoare și, mai presus de toate, să îi inspir pe ceilalți să continue să se provoace.

Antrenarea sa dovedit a fi o platformă extraordinară pentru înțelegerea directă a KISS. S-ar putea crede că oamenii se alătură unei clase de fitness pentru a slăbi sau pentru a întâlni oameni.

Dacă sapi mai adânc, totuși, vei găsi un alt motiv: în realitate, oamenii se alătură unei clase de fitness social, deoarece le oferă un sens al scopului.

Prin această realizare, am reușit să adaptez mai bine clasa pentru a asigura rezultatele corecte. Prin eliminarea atributelor „drăguțe, dar nu necesare”, aș putea oferi mai bine ceea ce au apreciat participanții și a atenua abstracțiile.

SĂRUT ȘI BUN DESIGN

În lumea software-ului și a tehnologiei, KISS este parte integrantă a unui design bun.

O parte din motiv este că tehnologia nu este întotdeauna bine înțeleasă de publicul larg. Și pentru orice tip de produs dat, utilizatorii ar putea avea zeci de opțiuni similare din care să aleagă.

Luați în considerare această rezumare modalități de a economisi bani pentru siguranța pe internet instrumente și produse. Faptul că enumeră 55 de modalități separate de a atinge aceste obiective este o dovadă a unei piețe aglomerate cu atât de multe opțiuni încât utilizatorii nu le pot da sens tuturor fără ajutorul unui expert.

Și pe o astfel de piață, dacă puteți livra bunurile într-un mod simplu – veți găsi un succes mai ușor.

Deci, înainte de a scrie o linie de cod, cunoașteți-vă steaua de Nord tehnică Conceptul de a construi un MVP (Minimal Viable Product) este aliniat cu KISS deoarece doriți să faceți cea mai mică cantitate de muncă pentru a vă confirma sau respinge ipoteza.

KISS este atât de important pentru principiile de design, încât Amazon îl listează ca un principiu de bază de conducere. Mai exact, Amazon afirmă că „liderii așteaptă și necesită inovație și invenție de la echipele lor și găsesc întotdeauna modalități de simplificare”.

Wireframe religios. Implementați concepte universal înțelese. Evitați distragerile.

Un alt beneficiu al KISS este profundă înțelegere De ce se întâmplă ceva. Dacă nu încorporezi un principiu al simplității în designul tău, probabil vei suferi de confuzie de produse.

Când am fondat Pennybox, de exemplu, am vrut ca părinții să folosească software-ul pentru a-și învăța copiii cum să câștige și să economisească bani acasă.

Dar prea puțini părinți își adăugau copiii în aplicație. De ce s-a întâmplat asta?

După cum sa dovedit, a fost prea greu să adăugați alți utilizatori. De asemenea, nu era clar că adăugarea unui copil la setările părintești era apelul la acțiune dorit de aplicație.

Deoarece aparent există multiple cauze fundamentale, nu știam pe care să le rezolv mai întâi.

A fost o situație proastă.

Dacă aș fi implementat produsul beta cu un accent puternic KISS, s-ar fi putut economisi timp și resurse prețioase.

În schimb, am creat datorii tehnice care trebuiau gestionate, adăugând în continuare povara accelerării creșterii aplicației.

Gânduri de închidere cu privire la principiul KISS în design

Puteți învăța din greșelile mele.

Când utilizați principiul KISS în design, gândiți-vă la utilizatori și lucrați înapoi.

Constructorii nu au terminat niciodată învățarea și încearcă întotdeauna să se îmbunătățească pe ei înșiși, proiectele și produsele lor.

Fiți curioși cu privire la noile posibilități și acționați pentru a le explora prin reducerea zgomotului, astfel încât să vă puteți concentra asupra a ceea ce contează cu adevărat: confirmarea de la utilizatorii dvs. că soluția dvs. adaugă valoare.

Studiu de caz nr. 1:

Iată câteva exemple de KISS pe care le consider convingătoare.

Laboratoarele Brain Box are o comunitate open source care ajută dezvoltatorii de software. Secțiunea lor de laboratoare este incredibil de ușor de utilizat și înțeleasă universal. Apelul la acțiune este un simplu buton de descărcare.

Pastrati l simplu prost Cum sa utilizati principiul KISS in

Studiu de caz nr. 2:

Un al doilea exemplu de KISS poate fi găsit pe site-ul web al Universității de Tehnologie (UTS) din Sydney. Acestea oferă o curs de marketing digital cu parametri incredibil de ușor de înțeles.

Multe site-uri educaționale nu au claritate în CTA și în valoare. Nu este așa cu UTS, care le permite cititorilor să vadă exact cum funcționează cursul, durata și taxele sale. Care ar putea fi un design mai simplu?

1611651728 51 Pastrati l simplu prost Cum sa utilizati principiul KISS in

Studiu de caz nr. 3:

Un exemplu de KISS poate fi găsit în material de marketing digital la Agenția Guerrilla. Folosesc o estetică de proiectare foarte simplă pentru a demonstra valoarea lor proprie pentru potențiali.

Dacă vindeți servicii online, luați în considerare replicarea îndemnului dvs. cu valori clare, îndrăznețe și înțelese universal.

1611651728 252 Pastrati l simplu prost Cum sa utilizati principiul KISS in

Studiu de caz nr. 4:

Când am lansat WFHAdviser.com pentru a ajuta oamenii să lucreze de acasă mai eficient, am folosit KISS pe scară largă în proiectarea mea.

Mai jos este modul în care educ vizual utilizatorii despre produsele pe care le pot folosi atunci când lucrează de acasă – de la stații de andocare la cum să mențineți sănătatea în timp ce lucrați de la distanță săptămâni sau luni la rând.

1611651729 943 Pastrati l simplu prost Cum sa utilizati principiul KISS in