Pentru a continua ajutorul în Ucraina, Google adaugă Air Raid la Servicii

Google Aid Ukraine Featured
⏱️ 4 min read

Google ia foarte multe critici pentru multe dintre practicile sale cu consumatorii, dar acesta este un moment în care compania Alphabet face ceea ce trebuie. Cu toată tristețea din Ucraina în acest moment, Google intervine și își folosește serviciile pentru a oferi ajutor, cel mai recent implementând un sistem de raid aerian pentru a ajuta cetățenii să alerteze atunci când este timpul să vadă siguranța.

Eforturile anterioare ale Google în Ucraina

Google furnizează ajutor Ucrainei de la începutul lunii. Pe 1 martie, a anunțat compania că a donat 15 milioane de dolari în numele Google.org și al angajaților companiei. 5 milioane de dolari dintr-o campanie de potrivire a angajaților, 5 milioane de dolari în granturi directe și 5 milioane de dolari în credite publicitare au fost acordate pentru a ajuta „organizațiile umanitare și interguvernamentale de încredere să conecteze oamenii la surse importante de ajutor și informații despre relocare”.

Bug Google a adăugat și ajutor prin serviciile sale. A fost adăugată o alertă SOS pe Căutare, astfel încât persoanele care caută informații despre refugiați și evacuare să vadă resursele ONU pentru refugiați și solicitanții de azil. Google a dezactivat, de asemenea, unele dintre funcțiile sale Maps în Ucraina, care arată traficul și cât de aglomerată este o zonă pentru a menține comunitățile în siguranță.

Google Aid Ukraine Search

Acest lucru nu este complet nou pentru Google. Se luptă împotriva hackerilor ruși de ceva vreme. Susține că a emis „sute de avertismente de atac susținute de guvern în Ucraina folosind produse precum Gmail”. De asemenea, a blocat încercările hackerilor, menționând că compania nu a „văzut niciun compromis al conturilor Google ca urmare”.

Cel mai înalt nivel de securitate al Google, „Programul de protecție avansată”, este utilizat pentru a proteja conturile Google ale „utilizatorilor cu risc ridicat din Ucraina”, iar „Project Shield” oferă protecție nelimitată gratuită împotriva atacurilor DDoS pe peste 150 de site-uri web ucrainene.

La trei zile după primul anunț, Google a raportat că a extins programul, astfel încât site-urile web ale guvernului Ucrainei, ambasadele și alte guverne învecinate să poată rămâne online. De asemenea, a adăugat încă 10 milioane de dolari la finanțarea sa.

Google Aid Ukraine Yt11

Canalele YouTube conectate la mass-media rusă finanțate de stat au fost blocate, astfel încât să nu poată face publicitate sau monetiza conținutul lor. Unele canale care încălcau regulile comunității au fost eliminate.

Creditele Google Cloud sunt folosite pentru a extinde serviciile gratuite pentru a oferi „rechizite medicale, ajutor alimentar și sprijin pentru refugiați”. De asemenea, Google a renunțat la taxele de apel internațional din Ucraina și către Ucraina din SUA pe Google Voice și Google Fi.”

Eforturile actualizate ale Google

Google nu își încetinește ajutorul. Mai întâi a evidențiat o alarmă ucraineană în Google Play pentru a ajuta oamenii să primească alerte de raid aerian. Acum lucrează cu guvernul ucrainean pentru a lansa un sistem rapid de alerte de raid aerian pentru telefoanele Android din Ucraina. Funcționează împreună cu sistemele de alertă existente și se bazează pe alertele deja livrate de guvernul ucrainean.

Google Aid Ukraine Maps

În plus, Google le permite proprietarilor de hotel ucraineni să includă în profilurile lor de afaceri dacă au „cazare gratuită sau la preț redus pentru refugiați”. Întreprinderile locale pot, de asemenea, să posteze servicii pentru refugiați și ajutor pentru profilurile lor pe Căutare și Hărți. Campusul Google for Startups din Varșovia oferă sprijin juridic și psihologic organizațiilor neguvernamentale.

În cele din urmă, Google a crescut miza activităților sale comerciale din Rusia: monetizarea, plățile, reclamele, noile înscrieri în Cloud etc. au fost întrerupte. Cu toate acestea, servicii gratuite, cum ar fi Gmail și YouTube, încă funcționează în Rusia.

Data viitoare când veți citi ceva despre practicile de afaceri ale Google, cum ar fi planurile sale de confidențialitate, amintiți-vă de asemenea binele pe care îl face pentru oamenii din Ucraina.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x