Placa de bază ASUS poate primi o actualizare TPM pentru Windows 11

Placa de bază ASUS poate primi o actualizare TPM pentru Windows 11

⌛ Reading Time: 2 minutes

Windows 11 va fi aici înainte de a ne da seama. Astfel, ASUS se pregătește pentru cea mai recentă versiune a sistemului de operare Microsoft, actualizând BIOS-ul multor plăci de bază cu suport automat TPM.

De ce este importantă asistența TPM automată

Microsoft a decis să facă din asistența TPM o cerință pentru Windows 11. Acest lucru a provocat o mulțime de confuzie, deoarece mulți oameni și-au dat seama că computerele lor nu aveau opțiunea activată în BIOS. Dacă opțiunea a fost acolo, a fost adesea etichetată ceva de genul PTT sau PSP fTPM, adăugând și mai mult la confuzie.

Din fericire, mulți producători de plăci de bază se pregătesc pentru Windows 11 fie adăugând o opțiune pentru a activa TPM manual, fie, în cazul ASUS, pornind-o automat. Mulți utilizatori nu se simt confortabil cu setările din BIOS, astfel încât activarea acestuia în mod implicit ar trebui să creeze o experiență de utilizator mult mai bună pentru majoritatea oamenilor care doresc să facă upgrade la Windows 11 și să aibă totul funcțional așa cum era de așteptat.

ASUS a postat o listă de plăci de bază care va primi actualizarea și este extinsă. Multe plăci au actualizarea gata de pornire, dar altele sunt încă listate ca „Sub testare”, deoarece ASUS lucrează pentru a le pregăti la timp pentru lansarea Windows 11. Pagina are, de asemenea, un link pentru a descărca cea mai recentă versiune de BIOS, dacă este pregătită pentru placa dvs. de bază.

De ce Windows 11 are nevoie de TPM 2.0?

LEGATE DEDe ce Windows 11 are nevoie de TPM 2.0?

(Apropo, plăcile de bază moderne care acceptă TPM folosesc de fapt UEFI în loc de un BIOS tradițional, dar mulți oameni încă numesc UEFI „BIOS” oricum.)

Publicitate

Dacă nu sunteți sigur ce înseamnă toate acestea, avem o detaliere completă a tuturor lucrurilor pe care placa de bază vă va ajuta să înțelegeți.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.