Planul de administrație Trump pentru a găzdui rețeaua 5G administrată de guvern s-a întâlnit cu rezistență

Planul de administrație Trump pentru a găzdui rețeaua 5G administrată de guvern s-a întâlnit cu rezistență
⏱️ 4 min read

Ai visat să te bucuri de viteza 5G? Mulți oameni au făcut-o și, dacă locuiți în Statele Unite, este posibil să nu vă fie atât de departe cât vă imaginați, deoarece actuala administrație are în vedere o rețea guvernamentală 5G care ar putea duce la mai multă securitate, dar se pare că se vor întâlni cu o mulțime de rezistență pentru a începe acest lucru.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Standul Casei Albe cu privire la propunere

Acesta ar fi un teritoriu nou pentru SUA, deoarece nu au mai făcut așa ceva până acum. De asemenea, se pare că ar putea fi oarecum o întindere, întrucât această administrație conservatoare se referă la privatizare și nu are afaceri guvernate.

Cu toate acestea, Axios a obținut o prezentare PowerPoint, împreună cu o notă care prezintă planurile pentru un sistem 5G centralizat în toată țara.

Un oficial al Consiliului de Securitate Națională consideră că, dacă ar avea un astfel de sistem în vigoare până la sfârșitul mandatului de patru ani al lui Trump ca președinte, ar putea face țara mai sigură împotriva securității cibernetice și a amenințărilor economice din partea Chinei, deși un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe chinez Ministerul, Hua Chunying, a explicat că guvernul lor interzice toate atacurile cibernetice.

Luni, în cadrul unui briefing de presă, secretarul de presă de la Casa Albă, Sarah Huckabee-Sanders, a recunoscut că au făcut-o „Am discutat despre necesitatea unei mese sigure” și asta „O mulțime de lucruri sunt pe masă”.

Ea a adăugat:

Chiar acum suntem în primele etape ale conversației. Nu sunt absolut luate decizii cu privire la cum ar arăta asta, ce rol ar avea cineva în ea, pur și simplu nevoia unei rețele sigure. Și aceasta este singura parte a acestei conversații pe care o facem chiar acum “

Opoziția planului

știri-Trump-5g-turn

Dar asta nu înseamnă că un astfel de plan ar fi o navigație lină. Președintele FCC, Ajit Pai, se opune acesteia, observând că „Piața, nu guvernul, este cea mai bine poziționată pentru a stimula inovația și investițiile.” El consideră că o rețea naționalizată 5G ar fi prea costisitoare și că ar fi contraproductivă pentru strategiile lor.

În plus, două dintre companiile de telecomunicații mai mari din SUA, AT&T și Verizon, lucrează deja la introducerea acoperirii 5G în acest an. De fapt, AT&T se confruntă deja cu guvernul. Încearcă să cumpere Time Warner, iar Departamentul de Justiție dă în judecată pentru a împiedica această vânzare să avanseze. Punând toate acestea în lateral, niciuna dintre companiile de telecomunicații nu comentează viitorul sistem centralizat 5G.

Dar planul ar putea să nu lase companiile de telecomunicații în afara acestuia. Aceștia sugerează fie ca guvernul să plătească și să construiască rețeaua, cât și ca operatorii să închirieze accesul la aceasta sau ca furnizorii de servicii wireless să construiască rețele 5G individuale.

Realitatea

Se pare că detaliile mai mici ale acestui sistem centralizat 5G nici măcar nu trebuie discutate până nu se elimină obstacolele mai mari.

Trump nu a avut prea mult succes cu marile sale scheme. El a încercat să construiască un zid la granița de sud a țării pentru a opri imigrația ilegală, dar nu există nicio modalitate de a finanța acest zid. El a insistat în campania sa că va forța Mexicul să plătească pentru asta, iar acest lucru pur și simplu nu se întâmplă. Au fost întocmite planuri, dar încă nu este aproape de a deveni realitate.

Se pare că un sistem 5G ar avea aceeași soartă. Nu pare să existe bani pentru ca guvernul să construiască singur sistemul, iar lucrul alături de companiile de telecomunicații pentru a plăti și construi zidul nu pare că se va întâmpla, deoarece se deplasează deja împreună cu propriile lor planuri care nu implică Casa Albă.

Ce părere aveți despre această propunere? Credeți că guvernul ar trebui să fie implicat în construirea și menținerea unui sistem 5G cu gândul că acesta ar duce la mai multă securitate? Sau simți că ar trebui să rămână în afara ei? Adăugați gândurile într-un comentariu de mai jos!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x