PlayStation Now pe PC - Iată ce trebuie să știți

PlayStation Now pe PC – Iată ce trebuie să știți

⌛ Reading Time: 4 minutes

La doar o săptămână după ce a fost anunțat, PlayStation Now a fost lansat pe computer, permițând utilizatorilor Windows să joace sute de jocuri PS3 și PS2 pe platformele lor prin streaming. Este un pas uriaș pentru Sony, întrucât linia dintre consolă și PC devine din ce în ce mai nefastă ca urmare a deciziei Microsoft de la începutul anului de a aduce cele mai mari jocuri Xbox One pe Windows.

În cea mai mare parte, serviciul este ușor și simplu de utilizat, oferind o bibliotecă în creștere de peste 400 de jocuri la un preț de 19,99 USD / 12,99 GBP pe lună (după o perioadă de încercare gratuită de o săptămână). Dar fiind o platformă nouă și interesantă, există o mulțime de întrebări despre PlayStation Now pe care probabil le aveți. Aici vom încerca să răspundem celor mai mari.

Trebuie să folosesc un controler PS3 sau PS4?

Când PlayStation Now a fost lansat pentru prima dată, părea să existe o presupunere că trebuia să folosiți un controler PS4 pentru a juca jocuri, care la un preț cuprins între 50 și 60 USD ar fi suficient pentru ca un pachet cu valoare decentă să se transforme într-unul exorbitant.

Din fericire, nu este de fapt cazul. Puteți folosi la fel de ușor un controler plug-and-play Xbox 360 sau Xbox One cu funcționalitate completă și toate butoanele atribuite automat echivalentelor lor PS4. Persoanele dure ale PC-ului vor fi dezamăgite când vor auzi că nu puteți folosi tastatura și mouse-ul.

Arată bine și se joacă bine?

Pentru ochii răsfățați de PC-ul jucător obișnuit cu rezoluțiile 1080p, 1440p și mai mari, jocurile PS3 difuzate la 1280 x 720 (fără opțiune 1080p, chiar și pentru jocurile care îl acceptă în mod nativ) sunt un pic de ochi. Jocurile au funcționat foarte ușor pe conexiunea mea de 100 Mbps și nu am experimentat niciun decalaj care să inhibe jocul în timpul sesiunilor mele de pe Infamous 2 și The Last of Us. Cu acest tip de performanță, nu văd de ce nu ar trebui să existe opțiunea de a împinge fluxurile până la rezoluții mai mari pentru jocurile care o permit.

Redarea este pe primul loc, desigur, așa că, sperăm, o calitate video îmbunătățită este ceva ce vom vedea mai jos.

ps-now-on-pc-infamous-2

Pot juca jocuri multiplayer?

Da. Există o mulțime de jocuri locale multiplayer excelente pe PlayStation Now – Street Fighter IV Ultra, Bomberman Ultra și Borderlands: Pre-Sequel, pentru a numi câteva – și toate pot fi jucate atâta timp cât aveți suficiente controlere.

Ce zici de online?

Jocul online este, de asemenea, acceptat, astfel încât tehnic jucătorii de PC pot concura online cu prietenii lor. Dar există o captură: relativ puțini oameni joacă online pe PS3 în aceste zile. Dintre jocurile mai mari de pe PS Now – Last of Us, Uncharted 3, Borderlands Pre-Sequel – majoritatea au versiuni remasterizate pentru PS4 care atrag mulțimile online. Din păcate, remasterizatorii nu sunt compatibili cu versiunile PS3 / PS Now în care serverele online sunt în mare parte goale.

Poate că într-o zi PS Now pe PC va deveni un astfel de hit încât va exista o comunitate dedicată de jucători de PC care joacă online împreună cu colegii lor de streaming, dar nu vă țin respirația. Pentru viitorul previzibil, aspectul online al PS Now este probabil să rămână steril.

ps-now-on-pc-online-connection

Cât de bună este colecția de jocuri?

Biblioteca PS Now este în general alcătuită din jocuri mai vechi, așa cum v-ați aștepta, având în vedere că PS3 este o platformă îmbătrânită. Dar, având în vedere că există încă jocuri noi pentru PS3, este un pic dezamăgitor să nu vezi niciunul dintre cele mai recente titluri EA Sports, Destiny sau un Call of Duty recent (care, spre deosebire de versiunea pentru PC, are ecran divizat ). Majoritatea celor mai bune jocuri de pe PS Now au remasterizări PS4 lucioase, ceea ce face ca serviciul să arate ca un teren de joc pentru jocurile depășite.

Acestea fiind spuse, dacă nu aveți un PS3 sau PS4 și doriți să jucați piese clasice precum jocurile God of War, Uncharted 3, Shadow of the Colossus, The Last of Us, Heavy Rain, Infamous 2 și alte exclusivități PS3, atunci există cel puțin câteva luni în valoare de joc aici pentru tine.

Cât de des se actualizează biblioteca?

Aproximativ opt până la cincisprezece jocuri sunt adăugate în biblioteca PS Now în fiecare lună, dintre care majoritatea au de obicei cel puțin câțiva ani. Deși este o cantitate decentă de jocuri noi, ar fi un bun spectacol de angajament față de serviciu dacă Sony ar adăuga câteva titluri mai recente pe el.

Concluzie

Există cu siguranță ceva magic în ceea ce privește posibilitatea de a reda clasicele PS3 pe computerul dvs., dar serviciul inovator de streaming încă simte că are ceva de parcurs înainte de a-și atinge potențialul. Jocuri mai recente și rezoluții mai bune ar ajuta, la fel ca și opțiunea de a închiria jocuri individuale, mai degrabă decât de a participa la un abonament lunar. În afara celor aproximativ zece exclusivități AAA, jocurile sunt în mare parte oferte independente și jocuri pe mai multe platforme, care nu vor fi suficiente pentru a garanta un abonament de lungă durată pentru majoritatea jucătorilor de PC-uri.

Deocamdată, este o noutate cu un potențial neexploatat și puteți avea un pop-in cu o încercare gratuită de o săptămână. Ați încercat deja? Care sunt gandurile tale?