Pluginuri utile pentru a curăța baza de date WordPress

Pluginuri utile pentru a curăța baza de date WordPress
⏱️ 3 min read

Dacă ați rulat site-ul dvs. de ceva vreme, există șanse mari ca baza de date să acumuleze o mulțime de informații inutile, cum ar fi date din pluginuri vechi, revizuiri postate, comentarii spam sau pingback-uri. Acest lucru reduce performanța site-ului dvs. web, deoarece serverul dvs. necesită mai mult timp pentru a localiza resursa de care are nevoie, consumând în același timp mai mult spațiu pe server.

Puteți îmbunătăți viteza și performanța site-ului dvs. prin curățarea regulată a bazei de date WordPress. Acest lucru duce, de asemenea, la copii de rezervă mai mici și mai ușor de gestionat.

Înainte de a începe, faceți backup pentru baza de date

Acesta este obligatoriu. Trebuie să faceți o copie de rezervă a bazei de date sau, de preferință, să faceți o copie de rezervă completă a site-ului dvs. web înainte de a încerca să curățați baza de date. Vă permite să restabiliți site-ul web la o stare de lucru anterioară, în cazul în care ceva nu merge bine în timpul procesului de curățare.

Am acoperit deja copiile de rezervă WordPress înainte, așa că asigurați-vă că verificați selecția noastră dintre cele mai bune pluginuri de copiere de rezervă pe care le puteți utiliza pentru a face backup rapid și sigur al site-ului dvs. web.

Cele mai bune pluginuri pentru a curăța baza de date WordPress

1. WP Optimize

WP Optimize este cea mai populară și de încredere opțiune din această listă, cu jumătate de milion de instalări active și un rating mediu de 4,9 / 5. Nu știu dacă pluginul este încă în dezvoltare activă, deoarece au trecut nouă luni de la ultima actualizare la momentul scrierii.

Pluginul vă ajută să eliminați toate dezordinile din tabelele MySQL, inclusiv spam sau comentarii în coșul de gunoi, schițe automate, revizii post vechi, pingback-uri și trackback-uri, etc. Puteți programa și curățări săptămânale dacă doriți ca această acțiune să fie efectuată automat și primiți notificări prin e-mail .

După instalarea și activarea pluginului, acesta vă va analiza baza de date și vă va arăta cât spațiu poate fi optimizat. După ce ați selectat datele pe care doriți să le eliminați, faceți clic pe butonul mare „Procesare” pentru a permite pluginului să se ocupe de restul.

2. WP Sweep

WP Sweep este un alt curat de baze de date foarte apreciat pe care îl puteți instala gratuit din depozitul WordPress. La fel ca în cazul WP Optimize, pluginul vă va analiza baza de date și vă va furniza un raport despre cât de multe date inutile pot fi eliminate. Puteți alege să curățați articolele individual sau să le curățați simultan derulând în partea de jos și făcând clic pe butonul „Mătură totul”.

wp-database-wp-sweep

Pluginul vă va ajuta să curățați metadatele orfane de postări, comentarii și utilizatori, precum și revizuiri de postări, spam și multe altele. Diferența majoră dintre WP Sweep și WP Optimize este că acesta din urmă folosește interogări SQL directe pentru a efectua curățări, în timp ce WP Sweep folosește funcții native de ștergere WordPress pentru curățarea sa.

Linia de fund

Utilizarea oricăruia dintre cele două pluginuri ar trebui să vă ajute să scăpați de dezordinea din baza de date. Le-am folosit pe amândouă și amândouă au funcționat bine pentru mine, așa că oricare ar fi, ar trebui să poată face treaba și pentru tine. Nu uitați să lăsați un comentariu sau să partajați dacă acest articol v-a ajutat să eliminați dezordinea din baza de date WordPress.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x