Poate un iPad să înlocuiască un laptop?

Poate un iPad să înlocuiască un laptop?
⏱️ 5 min read

Gama de iPad-uri Apple este mai puternică ca niciodată și, din această cauză, Apple continuă să o poziționeze ca un potențial înlocuitor de laptop. Dacă nu sunteți cineva cu nevoi grele, cum ar fi editare grea de fotografii sau video, un iPad poate fi o mașină foarte bună. Pe de altă parte, dacă aveți nevoie de cinci aplicații deschise odată, un iPad pur și simplu nu poate înlocui un laptop. Deci, de unde știi dacă un iPad este potrivit pentru tine ca înlocuitor de laptop? Să aflăm.

IPad-ul îți poate înlocui laptopul

Există o aplicație pentru asta

Pentru mulți utilizatori de computere, laptopul sau desktopul lor sunt în mare parte un mijloc de a explora webul, de a folosi Facebook sau de a verifica e-mailul. Dacă acesta este cazul dvs., iPad-ul poate înlocui absolut un laptop. Cu milioane de aplicații disponibile, iPad-ul a devenit o mașină de productivitate incredibilă. Există aplicații pentru aproape fiecare bancă, astfel încât să vă puteți gestiona cu ușurință finanțele. Toți comercianții cu amănuntul majori au aplicații disponibile, astfel încât să puteți face cumpărături până când nu mai coborâți niciodată de pe canapea.

Browser desktop

Ce se întâmplă dacă vrei să faci treabă? IPad-ul este pregătit și pentru asta. Lansarea iPadOS 13 a dus la lansarea unei versiuni Safari de tip desktop. Asta înseamnă că orice site web pe care îl vizitați are mai puține probleme de compatibilitate și veți vedea mult mai puține site-uri mobile. Există chiar și un manager de descărcare pentru a prelua fișiere care pot intra direct în aplicația Fișiere, similar cu Finder sau File Explorer.

Poate Ipad să înlocuiască aplicația de fișiere pentru laptop

Suită Office și accesorii

Combinația dintre suita iWork Apple de aplicații de calitate pentru desktop și aplicațiile Microsoft Office face ușoară duplicarea lucrărilor la nivel de laptop. Puteți să creați un PowerPoint, să completați o foaie de calcul sau să scrieți o hârtie pentru curs, totul de pe iPad. Și cu zeci de tastaturi și carcase Bluetooth disponibile, este ușor să conectați o tastatură la iPad-ul dvs. pentru o tastare mai ușoară. Lansarea iPadOS 13 a făcut chiar mai ușoară conectarea unui mouse. Numai asta face chiar mai credibil faptul că un iPad poate funcționa ca un înlocuitor de laptop.

Multifunctional

Dar multi-tasking? Una dintre caracteristicile cele mai necesare utilizatorilor de laptopuri este capacitatea de a avea mai multe aplicații deschise simultan. Puteți avea Outlook deschis alături de Chrome în timp ce urmăriți Netflix. Deși nu va funcționa exact la fel pe un iPad, puteți îndeplini absolut același obiectiv.

Aplicațiile cu ferestre multiple permit ca două aplicații să funcționeze una lângă alta. Asta înseamnă că puteți avea o parte deschisă cu un browser și cealaltă parte a ecranului, plină cu aplicația Notes. Netflix poate reda și într-o fereastră mai mică dintr-un colț de ecran, astfel încât să nu ratați niciuna dintre emisiunile dvs. preferate. În loc de Netflix, puteți deschide o altă aplicație, cum ar fi Fotografii, care va aluneca din lateral, după cum este necesar.

IPad-ul nu vă va înlocui laptopul

Deși ideea de a utiliza un iPad ca laptop nu este pentru toată lumea, există grupuri specifice de oameni care vin în minte mai întâi.

Puternic pentru aplicațiile profesionale

Cei mai ușor de identificat sunt cei care au nevoie de software profesional de editare foto sau video. IPad-ul are o serie de aplicații excelente de editare foto și video și se apropie foarte mult de suportul de tip desktop. Din păcate, nu se apropie întotdeauna suficient de mult și, pentru a le face să funcționeze pe un iPad, trebuie să se facă compromisuri. Pentru milioane de profesioniști, acest lucru pur și simplu nu va funcționa.

Nu există software proprietar

Dacă biroul dvs. rulează un anumit tip de software proprietar, și acesta îl poate face imediat nu pentru un iPad care înlocuiește un laptop. Prea multe companii încă folosesc propriul software pentru a menține lucrurile în mișcare. Chiar și cu milioanele de aplicații disponibile, s-ar putea să nu existe una pentru a înlocui respectivul software. Chiar și fără software proprietar, unele prezentări necesită software Office la nivel de desktop. PowerPoint pentru iPad este foarte bun, dar nu este excelent pentru desktop. Dacă depindeți foarte mult de acest lucru pentru lucru, iPad-ul ca laptop nu este pentru dvs.

Ipad poate înlocui carcasa tastaturii laptopului

Nu (la fel de) personalizabil

Ideea unui sistem de operare desktop este că îl puteți personaliza cu ușurință după bunul plac. Nu este chiar cazul iPadOS. Deși vine cu un andocare care arată ca macOS, internul său este încă destul de blocat cu opțiuni de personalizare limitate.

Poate un iPad să înlocuiască într-adevăr un laptop? Răspunsul la această întrebare depinde de utilizarea laptopului dvs. Nu este atât de alb-negru. Depinde într-adevăr de nevoile tale. Poate iPad să înlocuiască un laptop pentru majoritatea oamenilor? Sigur, dar în acest caz, la fel poate face și un smartphone. Pentru cei care într-adevăr necesită doar câteva aplicații critice și un browser web, un smartphone face o treabă excelentă. Oricine are nevoie de software profesional ar trebui să privească iPad-ul ca mai mult un dispozitiv de divertisment decât o mașină de productivitate. Tu ce mai faci? Ați folosit iPad-ul ca laptop? Spuneți-ne experiențele dvs. în comentarii.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x