Podcast-urile Boom inspiră opțiuni pentru Facebook, Apple

Podcast-urile Boom inspiră opțiuni pentru Facebook, Apple

Un an de închidere în casele noastre ne-a schimbat opțiunile de divertisment. Fără cinematografe și nopți cu prietenii și familia, am căutat alte opțiuni. Influenții sociali au ieșit din fața camerei și au ridicat microfoane. Celebrități fără filme și emisiuni TV la filmat s-au alăturat. Facebook și Apple au observat și au creat opțiuni pentru a profita de boom-ul podcasturilor.

Abonamente Apple Podcast

Este în dezbatere de unde au început podcast-urile, dar există puține dezbateri despre faptul că Apple a avut o influență puternică în mediu. Se pare că există podcasturi disponibile pentru fiecare subiect. Odată ce streaming-ul și rețelele sociale și-au găsit propria insurgență, podcast-urile au luat loc pe spate.

Dar pandemia a creat ceva interesant cu cererea și oferta. Publicul avea nevoie de mai multe opțiuni de divertisment, iar vedetele aveau timp pe mâini. Dintr-o dată, toată lumea și fratele lor au avut propriul podcast.

Odată cu Spotify sări în jocul podcast, Apple pare să fi văzut o cale de exploatat pentru a câștiga un avantaj. Cu Apple care se descurcă foarte bine cu serviciile sale, inclusiv AppleTV +, News +, Arcade și colab., Era firesc pentru ei să facă podcasturi de abonament.

În cadrul evenimentului Apple „Spring Loaded” din această săptămână, compania a anunțat „Abonamente Apple Podcasts”. Utilizatorii vor avea opțiunea de a se înscrie la serviciu și de a se bucura de „ascultare fără anunțuri, acces la conținut suplimentar și acces timpuriu sau exclusiv la serii noi”.

„Astăzi, Apple Podcasts este cel mai bun loc pentru ascultători pentru a descoperi și a se bucura de milioane de emisiuni grozave și suntem mândri să conducem următorul capitol de podcasting cu Abonamente Apple Podcasts. Suntem încântați să prezentăm această nouă platformă puternică creatorilor din întreaga lume și abia așteptăm să auzim ce fac ei cu ea ”, a declarat Eddy Cue, vicepreședintele senior al software-ului și serviciilor Internet de la Apple.

ad-banner
Abonamente Apple Facebook Podcasts

În plus, Apple reproiectează aplicația Podcasts cu iOS 14.5, care va fi disponibilă săptămâna viitoare. Aplicația va facilita descoperirea de conținut nou și salvarea și partajarea acestuia. În plus, creatorilor le va fi mai ușor să își gestioneze și să editeze conținutul.

Audio social de pe Facebook

Facebook a văzut ceva ce ar putea exploata și el. În timp ce 170 de milioane de oameni sunt conectați la paginile podcast-urilor de pe Facebook și încă 35 de milioane aparțin grupurilor de fani ai podcasturilor, „până acum trebuia să părăsiți aplicația Facebook pentru a asculta aceste episoade”. Facebook explicat într-o postare pe blog în această săptămână.

Rețeaua socială a adăugat că, în următoarele luni, nu va trebui să părăsiți aplicația Facebook pentru a asculta podcast-uri pe Apple, Spotify sau altă aplicație – o veți putea face chiar în aplicația Facebook . Și, bineînțeles, Facebook va facilita partajarea podcast-urilor fără a părăsi aplicația.

Apple Facebook Podcast-uri Social Audio

În plus, Facebook introduce „Soundbites”. Acestea vor fi audio în formă scurtă de la creatori, cum ar fi comedianți, bucătari, difuzori motivaționali, etc. Facebook va începe testarea Soundbites în următoarele câteva luni.

Facebook dorește, de asemenea, să aducă sunet aspectului social al afacerii sale. Acesta va testa „Live Audio Rooms” în grupuri. Acest lucru va funcționa alături de grupurile Facebook. Imaginați-vă că puteți avea o discuție audio de grup în grupurile de care aparțineți deja pe Facebook. Conceptul va fi, de asemenea, deschis persoanelor publice pentru a găzdui un public într-o cameră audio.

Dar nu va fi gratuit. Facebook deschide oportunități de generare de bani. Ascultătorii pot susține creatorii sau pot dona unor cauze. În plus, creatorii vor putea să taxeze pentru accesul la o cameră audio live.

Fie prin podcast-uri sau audio social, atât Apple, cât și Facebook au descoperit cum să exploateze acest boom într-o oportunitate de a face bani. Întrebarea este dacă eforturile lor vor dilua piața.

Dacă doriți să începeți să creați podcast-uri și să vă alăturați boom-ului, citiți mai departe pentru a afla despre instrumentele esențiale pentru înregistrarea podcasturilor de înaltă calitate pe Linux și patru dintre cele mai bune aplicații Android pentru înregistrarea podcast-urilor din mers.

Credit de imagine: Apple Newsroom, Sala de știri Facebookși domeniul public