1605693964 840 560

Pokémon Go își îmbunătățește realitatea augmentată: Pokémon se poate „ascunde” în spatele obiectelor reale

⌛ Reading Time: 2 minutes

Se pare ca ieri, dar Pokémon Go a ajuns pe telefoanele noastre în 2016 și a devenit instantaneu un fenomen de masă. Jocul a catapultat realitatea augmentată în prim plan, chiar dacă rezultatul final a fost mai puțin impresionant decât cel prezentat în videoclipurile promoționale. Patru ani mai târziu, ne apropiem de asta o mai bună integrare a Pokémon în lumea noastră.

Niantic a anunțat includerea Amestecarea realității sau integrarea realității în Pokémon Go, prin care Pokémon poate fi parțial ascuns de obiecte reale în camera de realitate augmentată. Această nouă integrare avansată de realitate augmentată este testată pe o mână de terminale Android.

Pokémon, mai bine integrat în lumea ta

Este a doua oară când Niantic îmbunătățește motorul de realitate augmentată al Pokémon Go. Prima dată odată cu sosirea lui Mod AR +, compatibil cu iPhone 6 sau o versiune ulterioară și telefoane Android cu suport pentru AR Core. În Mod AR +, Pokémon reacționează în funcție de cât de aproape ești de ei și trebuie să te strecori pe ei pentru a nu-i „speria”.

Acum vine, sau mai bine zis, începe testul, într-un mod de realitate augmentată și mai avansat și exclusiv. Nu are un nume specific, deși se numește tehnologia pe care o folosește Amestecarea realității in engleza. Practic constă din să integreze mai bine creaturile virtuale în medii reale. În practică, acest lucru înseamnă că Pokémonul este acoperit de obiecte reale, mai degrabă decât întotdeauna în prim-plan.

După cum puteți vedea în demonstrația anterioară, metoda este departe de a fi extrem de realistă în acest moment, deși este un prim pas și promițător pentru ca micii monștri să fie reprezentați în realitatea augmentată așa cum ar face în realitate: să poată fi acoperite de obiecte din fața lor.

Această metodă avansată va ajunge la un număr aleator de jucători care au un număr select de telefoane Android. Este compatibil cu Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy S10, Google Pixel 3 și Google Pixel 4Deși Niantic anunță că în viitor va fi adăugat suport pentru alte dispozitive și pentru mai mulți utilizatori.

Profitând de ocazie, Niantic a anunțat și disponibilitatea unui instrument pentru Scanare PokéStop, care va cere instructorilor de nivelul 40 sau mai mare să înregistreze un videoclip de 30 de secunde la locația reală a unui PokéStop sau a unei săli de sport. Din aceste videoclipuri, Niantic intenționează să creeze o hartă 3D dinamică a locațiilor care, în mod previzibil, vor fi integrate în joc în viitor.

Mai multe informații | Niantic