Portland trece interzicerea, publică și privată, privind recunoașterea facială

Portland supera il divieto, pubblico e privato, sul riconoscimento facciale
⏱️ 4 min read

Pe cât de frumos este să vă conectați la telefon cu Face ID, tehnologia nu este întotdeauna binevenită. Este minunat pentru utilizarea dvs., dar nu dacă altcineva îl folosește pe dvs. Acest lucru a determinat Portland să treacă o interdicție de recunoaștere facială, atât publică, cât și privată.

Interzicerea recunoașterii faciale a Portlandului

Ceea ce este considerat a fi cea mai dură interdicție de recunoaștere facială din Statele Unite a fost trecut de Consiliul Orășenesc din Portland. În timp ce orașe precum Boston, San Francisco și Oakland au adoptat legi care interzic instituțiilor publice să folosească recunoașterea facială, acum nici companiilor private nu li se va permite să o folosească.

Utilizarea publică este interzisă în aceste alte state, ceea ce înseamnă că ofițerilor de poliție nu li se permite să utilizeze software de recunoaștere facială pentru a identifica potențialii suspecți. Acum nici magazinele nu o vor putea folosi. Se aplică și aeroporturilor. Delta îl folosește pentru îmbarcare dar nu va putea în Portland.

Pentru a realiza acest lucru, noua lege a Portland este două ordonanțe. Utilizarea publică a recunoașterii faciale este deja în vigoare în orașul Oregon. Birourile orașelor trebuie să finalizeze o evaluare a utilizării tehnologiei. Interzicerea utilizării private este programată să intre în vigoare la 1 ianuarie 2021.

tânăr în jachetă se uită gânditor la cameră

„Portlandezii nu ar trebui să se teamă niciodată că dreptul lor la viață privată va fi exploatat fie de guvernul lor, fie de o instituție privată”, a spus primarul din Portland, Ted Wheeler.

Dificultăți cunoscute ale recunoașterii feței

S-a constatat că recunoașterea facială are tendințe, deși se presupune că acest lucru nu are o intenție rău intenționată. Nu a fost instruit cu o mare varietate de oameni, lăsându-l să se lupte și să identifice greșit pe cei care diferă în ceea ce privește vârsta, rasa, sexul și etnia.

„Cred că adoptăm un model de legislație pe care restul țării îl va emula de îndată ce ne vom termina activitatea”, a declarat comisarul Jo Ann Hardesty al Consiliului orașului Portland. „Este vorba de a ne asigura că acordăm prioritate celor mai vulnerabili membri ai comunității și membrii comunității de culoare.”

Uniunea Americană pentru Libertăți Civile și-a adăugat sprijinul pentru noua lege din Portland, menționând brutalitatea poliției care are loc împotriva protestatarilor din Portland.

„Sperăm că adoptarea acestei legislații de referință în Portland va stimula eforturile de a promulga legislație la nivel de stat care protejează toți oregonienii de gama largă de moduri în care informațiile noastre biometrice sunt colectate, stocate, vândute și utilizate fără permisiunea noastră”, a declarat directorul executiv interimar Jann Carson de la ACLU din Oregon.

Biometrie, feminin
Față feminină cu linii dintr-un software de recunoaștere facială

Fundația Electronic Frontier a constatat în iulie că poliția din San Francisco a folosit camera unui cartier din centrul orașului pentru a monitoriza protestatarii, făcând dificil să se spună dacă aceasta va intra sub supraveghere publică sau privată.

Cu toate acestea, noua interdicție de recunoaștere facială a Portland va fi prima care va șterge aceste preocupări, interzicând atât utilizarea privată, cât și cea publică.

Amazon a cheltuit 24.000 de dolari pentru campania comisarilor orașului împotriva interdicției de recunoaștere facială. Acesta susține utilizarea software-ului, după ce și-a vândut software-ul Rekognition către departamentele de poliție, fiind de acord recent să pună un moratoriu temporar asupra utilizării acestuia.

Mai mult de jumătate din Statele Unite cred că poliția va folosi recunoașterea facială în mod responsabil. Ești de acord? Spuneți-ne în comentarii.

Credit de imagine: Biometrie, feminin, Sistem de recunoaștere facială, concept, tânăr, Portretul tinerilor oameni de afaceri, recunoscut la față de către DepositPhotos

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x