Iată de ce am făcut toate acestea

În fiecare zi, primesc e-mailuri de la aspiranți dezvoltatori din întreaga lume care pun aceeași întrebare de bază:

„Am ____ ani. Sunt prea bătrân pentru a fi angajat ca dezvoltator? ”

Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări din întregul domeniu al dezvoltării de software.

Pentru a vă face o idee despre câți dezvoltatori aspiranți sunt îngrijorați de vârsta lor, am căutat variante ale acestei întrebări pe Quora.

Și destul de sigur, am găsit oameni de toate vârstele care sunt îngrijorați că sunt „prea bătrâni” pentru a învăța să codeze și să fie angajați ca dezvoltator:

Deci, ce spui cuiva care se panică dacă este „prea târziu” pentru ei? Majoritatea oamenilor spun doar o variantă a vechiului citat de la Walt Disney: „Dacă o poți visa, o poți face!”

Și sigur, sunt de acord cu acest sentiment.

Mi-am petrecut cei 20 de ani lucrând ca profesor. Nu am învățat să codez până la 30 de ani.

Înainte de asta, nu puteam scrie JavaScript de bază. Nu am putut scrie o interogare SQL. Nu am putut instala Linux. Heck, nici măcar nu mi-aș putea configura routerul WiFi fără ajutorul soției mele.

Am primit primul meu post de dezvoltator de software la 31 de ani.

Deci, desigur, cred că vârsta este doar un număr. Și că oricine depune efortul poate învăța să codeze suficient de bine pentru a fi angajat.

Dar cum aș putea convinge toți acești oameni care puneau aceeași întrebare în fiecare zi? Pentru că a spune „nu înceta să crezi” nu funcționa.

Am adunat dovezi pentru a putea convinge oamenii să se relaxeze cu privire la vârsta lor

Am cunoscut mai mulți oameni care erau mult mai în vârstă decât mine când au primit primul loc de muncă pentru dezvoltatori.

De exemplu, unul dintre prietenii mei era un profesor de franceză de liceu în vârstă de 50 de ani. După ce a luat câteva cursuri universitare online gratuite, a obținut un post de inginer software la Apple.

Așa că am știut că este posibil.

Dar mână de anecdote nu a fost suficientă pentru a convinge oamenii să nu se mai îngrijoreze de vârsta lor. Se uitau la filmele de la Hollywood, unde oamenii sub 30 de ani sunt genii ai computerelor și toți cei peste 30 de ani nu aveau idei despre tehnologie.

Povesti de la 300 de dezvoltatori care si au obtinut primul
O scenă din filmul din 2010 „Rețeaua socială” care a întărit cele mai grave stereotipuri despre dezvoltatori.

Așadar, într-o vineri seară, după ce am încercat să calmez anxietățile unui dezvoltator aspirant pentru a mia oară, mi-am reconsiderat abordarea.

M-am gândit: „Poate găsesc o listă de dezvoltatori care au primit primul loc de muncă în anii 30, 40 și nu numai. Atunci pot folosi asta pentru a convinge oamenii să nu se mai îngrijoreze atât de mult de vârsta lor. ”

Au existat liste de dezvoltatori mai vechi – dintre care mulți au avut decenii de experiență în codificare.

Dar nu am putut găsi nicio listă de oameni care au obținut primul lor post de dezvoltator mai târziu în viață.

Așa că am trimis pe Twitter.

Se pare că o mulțime de dezvoltatori au primit prima lor slujbă tehnologică în anii 30, 40 și 50.

Iată câteva povești de la câțiva dezvoltatori care au răspuns:

Am construit o listă de 300 de dezvoltatori care au început după 30

Pentru a-mi face o idee despre cât de comun este ca oamenii să treacă la dezvoltarea de software în anii 30, 40 și nu numai, am creat această listă Twitter.

Voi continua să extind această listă pe măsură ce mai multe persoane se apropie de mine cu poveștile lor. Deci, dacă sunteți un dezvoltator care a primit primul loc de muncă după vârsta de 30 de ani, tweet la mine și utilizați hashtagul # DevAfter30 și te voi adăuga la listă.

Și dacă înveți să codezi mai târziu în viață, nu te descuraja. Să știți că acest lucru este destul de comun. Și să știi că ești în companie bună.