Prea multe aplicații?  7 sfaturi pentru gestionarea suprasolicitării informațiilor pe telefonul dvs.

Prea multe aplicații? 7 sfaturi pentru gestionarea suprasolicitării informațiilor pe telefonul dvs.

⌛ Reading Time: 4 minutes

Sună familiar? Încercați să vă concentrați asupra a ceva important, dar telefonul nu vă permite – nu doriți să pierdeți aceste alerte, la urma urmei. Chiar dacă asta înseamnă să glisați prin reclame enervante sau actualizări de stare ale contactelor dvs. Facebook cele mai puțin preferate. Dacă ați făcut un comentariu direct pe YouTube sau Twitter, așteptați-vă memento-uri de la străini complet care să vă corecteze. Glume WhatsApp, cineva? Probabil sunt cei mai răi.

Dacă ați decis că aveți nevoie de o ieșire din supraîncărcarea informațiilor, iată câteva modalități ușoare de a o face.

1. Utilizați două smartphone-uri diferite

Cel mai simplu și mai evident lucru este să vă restricționați activitățile de social media și messenger pe un singur dispozitiv. Chiar dacă nu va șterge aceste mesaje, cel puțin îți va economisi telefonul principal pentru a face ceea ce îți place cu adevărat. Citiți pe web, jucați jocuri, setați mementouri și efectuați apeluri telefonice fără să vă faceți griji cu privire la informațiile de pe rețelele sociale.

Desigur, a avea o abordare cu două telefoane necesită puțină auto-disciplină. Ar trebui să vă hotărâți să nu descărcați niciodată aplicații inutile pe telefonul principal.

2. Impuneți oprirea timpului a notificărilor

Dacă sunteți la serviciu sau mergeți la culcare, ar putea fi util să închideți toate notificările, cu excepția apelurilor primite și a SMS-urilor. Atât pe Android, cât și pe iOS, nu durează foarte mult pentru a dezactiva alertele de notificare pe ecranul de blocare pentru toate aplicațiile. Dezactivarea și reactivarea acestora sunt ușor din „Setări”.

Dezactivați ecranul de blocare pe Android

3. Blocați notificările push pentru aplicații selective

Dezactivați aplicația Notificări

Modul implicit de Android de a bloca notificările pentru aplicațiile selective este destul de obositor, deoarece trebuie făcut unul câte unul. Dacă doriți să blocați simultan notificările push pentru aplicații selective, descărcați și instalați „Dezactivați notificările”. Este foarte ușor de utilizat.

4. Programează-ți textele

best-whatsapp-sms-email-scheduling-apps-android-do-it-later

Dacă trebuie să țineți evidența actualizărilor de stare pe una dintre acele aplicații de mesagerie, încercați să programați mesajele. O aplicație Android terță parte numită „Fă-o mai târziu” o face foarte frumos. În App Store există o aplicație similară numită „Programat”. Anumite smartphone-uri precum Samsung Galaxy S9 au funcționalitate încorporată pentru a programa textele pentru mai târziu.

5. Transferați notificările din aplicațiile mobile pe computerul dvs.

Dacă sunteți cineva căruia nu îi deranjează să primească notificări de aplicații pe un computer, luați în considerare transferul notificărilor de pe telefon pe un PC Windows / Linux / Mac. Există o aplicație utilă, fără dezordine, numită Airdroid, care vă ajută să o faceți în foarte puțini pași simpli.

airdroid-apps-min

Pentru utilizatorii de Windows 10 există o opțiune chiar mai ușoară cu Cortana. Vă ajută să sincronizați notificările de pe computer cu telefonul dvs. din „Setări”.

windows10-centru-de-notificări

6. Obțineți o aplicație de mesagerie unificată

Aplicație de mesagerie unificată Disa

Dacă sunteți cineva care trebuie să trimită mesaje text în orice moment, vă recomandăm să alegeți o aplicație de mesagerie unificată, cum ar fi Disa. Integra perfect mai multe aplicații de mesagerie într-o singură interfață. Mai mult, dacă unele aplicații de mesagerie nu sunt foarte importante pentru dvs., le puteți „deprecia”.

7. Ștergeți sau dezactivați conturile de social media inutile

Dacă credeți că nu este important să rămâneți activ pe mai multe conturi de socializare, luați în considerare ștergerea sau dezactivarea permanentă a celor pe care nu le utilizați cu adevărat. Puteți șterge sau dezactiva cu ușurință contul pentru toate serviciile de top, inclusiv LinkedIn, Quora, Facebook și Instagram.

3 moduri de a vă dezabona de la buletine informative prin e-mail în Gmail

A trecut ceva timp de când mi-am șters contul Quora. După ce am citit câteva dintre poveștile negative din ultima vreme, sunt destul de mulțumit de decizie.

Concluzie

O persoană obișnuită petrece astăzi 70% din timpul online pe aplicațiile de pe telefon. Dintre acestea, aplicațiile de socializare, știri și mesagerie consumă cel mai mult timp. În mod clar, cantitatea de informații care trece zilnic prin chit-chat este suficientă pentru a satura mintea cuiva.

Ce alte strategii ați urmat pentru a minimiza zgomotul din aplicațiile dvs. de pe telefon?