Admirável primeiro navegador a incluir protocolo IPFS

Primul browser curajos care include protocolul IPFS

Cu cât ne petrecem mai mult viața conectat la Internet într-un fel sau altul, cu atât mai mult cerem să avem o experiență mai sigură. Browserul Brave îl gestionează într-un mod cu totul diferit – deși încă promite confidențialitate, introduce și IPFS, o modalitate prin care conținutul web să fie mai centralizat decât HTTP-ul tradițional.

Curajos și IPFS

Brave a lansat o actualizare către browserul său care include protocolul IPFS (InterPlanetary File System). Conținutul de pe IPFS este încărcat dintr-o rețea descentralizată de noduri distribuite în locul unui server mai central, cum ar fi HTTP (HyperText Transfer Protocol).

„Suntem încântați să fim primul browser care oferă o integrare IPFS nativă cu versiunea de astăzi a browserului Brave desktop”, a declarat Brave CTO și cofondatorul Brian Bondy. „Integrarea rețelei open source IPFS este o etapă cheie pentru a face webul mai transparent, descentralizat și mai rezistent.”

Există multe avantaje ale IPFS față de HTTP. Pe lângă faptul că este mai rapid și prezintă un cost redus editorilor, există și mai puține șanse pentru cenzura guvernamentală.

„Astăzi, utilizatorii de Web din întreaga lume nu pot accesa conținut restricționat, inclusiv, de exemplu, părți ale Wikipedia din Thailanda, peste 100.000 de site-uri web blocate în Turcia și acces critic la informațiile COVID-19 în China”, a declarat liderul proiectului IPFS Molly Mackinlay.

„Acum, oricine are o conexiune la Internet poate accesa informațiile critice prin IPFS din browserul Brave.”

Fondatorul IPFS, Juan Benet, a recunoscut că este îngrijorat de centralizarea internetului. El crede că acest lucru ar putea duce la „dispariția în orice moment, dărâmând toate datele cu ele – sau cel puțin ruperea tuturor legăturilor”.

„În schimb”, a adăugat Benet, „am făcut presiuni pentru un web complet distribuit, în care aplicațiile nu trăiesc pe servere centralizate, ci funcționează în toată rețeaua de pe computerele utilizatorilor … un web în care conținutul se poate deplasa prin orice intermediari de încredere fără a renunța la control a datelor sau punerea lor în pericol. ”

Viitorul cu IPFS

Prin activarea IPFS în browserul său, Brave nu permite doar utilizatorilor să se simtă mai în siguranță cu o experiență Web alternativă, așa cum a făcut întotdeauna – acum le lasă utilizatorilor mai multă libertate în navigare. Controlul ar reveni utilizatorilor în ceea ce doreau să acceseze în locul unui sistem mai centralizat.

Brave Browser Ipfs Https

Cu întrebări care abundă din ce în ce mai mult despre ce conținut este permis și de la cine ar trebui să ni se permită să îl accesăm, IPFS le-ar permite utilizatorilor să aibă acces la conținutul dorit mai direct.

Dar chiar dacă veți obține browserul Brave actualizat cu IPFS încorporat, acesta nu va duce încă la o schimbare dramatică a experienței. Va trebui să așteptați ca conținutul să fie găzduit pe platforma respectivă mai degrabă decât pe HTTP. Există un conținut deja pe IPFS, dar nu în măsura în care vă oferă suficiente opțiuni pentru a lăsa HTTP în urmă.

Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre IPFS și cum ar putea descentraliza Web-ul.

Credit de imagine: Brave Press și domeniul public

Scroll to Top