de Rajput Mehul

Principalele motive pentru care aplicația dvs. mobilă este lentă și cum să o remediați

Principalele motive pentru care aplicatia dvs mobila este lenta si

Într-un moment în care tehnologia avansează într-un ritm expres și oamenii nu au răbdare, trebuie să rămâi pe vârful degetelor pentru a te asigura că îți păstrezi utilizatorii.

Este adevărat că majoritatea utilizatorilor finali abia așteaptă să primească un răspuns de la o aplicație mobilă. Timpul ideal de încărcare pentru o aplicație mobilă este de aproximativ Două secunde. In orice caz, potrivit unui studiu realizat de cercetarea Akamai, pentru fiecare secundă suplimentară consumată de aplicație, rata de conversie scade cu 7%.

Pentru a adăuga la nenorocire, utilizatorii tind să fie frustrați și supărați dacă trebuie să aștepte mai mult, să nu revină niciodată la aceeași aplicație. O alta raport arată că 48% dintre clienți dezinstalează sau încetează să utilizeze o aplicație dacă este lentă.

Prin urmare, prima sarcină imperativă la îndemână este de a găsi cauza reală sau motivul pentru care aplicația este lentă. După ce ați identificat problema principală, puteți lua acțiunile necesare pentru a remedia problema și a oferi utilizatorilor dvs. o experiență îmbunătățită.

Problemele majore care fac ca aplicația dvs. mobilă să fie lentă sunt:

 1. Aplicația dvs. este învechită și nu acceptă
 2. Încetinirea vitezei serverului
 3. Conexiunile criptate nu sunt optimizate
 4. Conversații vorbărețe
 5. Bibliotecă defectă și kit de dezvoltare software
 6. Aplicația este supraaglomerată cu date
 7. Latența rețelei

În acest articol, vom acoperi fiecare dintre aceste probleme în detaliu. Asadar, haideti sa începem.

1. Aplicația dvs. este învechită și nu acceptă

Dacă vă dedicați dezvoltării aplicațiilor, trebuie să fiți conștienți de cât de important este actualizați-vă aplicația la intervale regulate. Indiferent dacă sunteți dezvoltator de aplicații Android sau iOS, trebuie să vă asigurați că aplicația este proiectată pe cea mai recentă versiune a sistemului de operare.

Principalele motive pentru care aplicatia dvs mobila este lenta si

De exemplu, în prezent în cazul Android, acesta trebuie să fie Android Oreo sau Nougat. Pentru iOS, trebuie să fie iOS 11 sau 10. Deci, dacă nu vă optimizați aplicațiile pentru a rula pe acele platforme sau dacă utilizați un cadru mai vechi, aplicația tinde să devină lentă. În plus, versiunile mai vechi ale platformei nu primesc suportul necesar de la furnizor și, după o anumită dată, suportul se oprește cu totul.

Soluția la problemă este actualizarea și optimizarea software-ului și păstrarea legăturii cu cele mai recente tendințe legate de dezvoltarea și proiectarea aplicațiilor. Actualizarea aplicației și testarea acesteia pe platformele mai noi asigură, de asemenea, compatibilitatea cu versiunile mai noi ale sistemului de operare. De asemenea, îmbunătățește performanța aplicației dvs.

Veți primi întotdeauna informații actualizate despre alertele de securitate și remedierea erorilor, ceea ce accelerează viteza aplicației.

2. Încetinirea vitezei serverului

Trebuie să fi dat peste acest mesaj de multe ori – serverul este oprit sau nu este conectat. Ei bine, acesta este unul dintre motivele obișnuite pentru care unele site-uri web au durat mult timp să se încarce și aceeași problemă se repetă aici cu aplicațiile mobile. Serverul este lent sau a devenit supraîncărcat.

1611914289 577 Principalele motive pentru care aplicatia dvs mobila este lenta si

Pot exista mai multe motive pentru care infrastructura backend este lentă:

 • Serverul poate încetini din cauza infrastructurii pe mai multe niveluri pe care rulează majoritatea aplicațiilor moderne.
 • Este posibil să aveți probleme la accesarea fișierelor de pe disc, la rularea codului aplicației sau la comunicarea instantanee cu utilizatorii prin chat și așa mai departe.

Cauza principală a tuturor acestor probleme este aceeași: un server suprasolicitat sau suprasolicitat. Uneori, problema poate fi legată de latența unui alt proces pe care aplicația dvs. se bazează puternic pentru majoritatea sarcinilor sale.

Pentru a remedia problema, puteți adopta câteva abordări.

 1. Identificați interacțiunile dintre diferitele componente ale aplicației, cunoscută sub numele de Application Dependency Mapping (ADM).
 2. Încercați să scoateți o anumită încărcare de pe server oferind un server proxy invers invers. Un proxy invers oferă multe avantaje și accelerează solicitările web oferind compresie, terminare SSL, stocare în cache și alte avantaje.

De fapt, puteți alege încă o alternativă care este implementarea unui echilibrator de sarcină pentru a ajuta la distribuirea uniformă a traficului.

3. Conexiunile criptate nu sunt optimizate

Conexiunile SSL / TLS asigură criptarea datelor în tranzit și sunt cruciale din punct de vedere al dezvoltării aplicației. Deci, nu le trece cu vederea! Dar și ele pot crea probleme dacă nu sunt optimizate.

Principalele motive pentru care aplicatia dvs mobila este lenta si

Conexiunile criptate neoptimizate duc la scăderea performanței aplicației. Unele dintre principalele motive identificate de experți sunt:

 1. O strângere de mână este necesară de fiecare dată când deschideți o nouă conexiune, ceea ce afectează viteza.
 2. Problemele se confruntă în timpul criptării datelor de pe server și decriptarea din partea clientului.

Pentru a rezolva aceste probleme, conexiunile criptate trebuie optimizate. Acest lucru se poate face prin încorporarea HTTP / 2 și SPDY care reduc conexiunea cu clienții, necesitând doar o singură strângere de mână pentru fiecare sesiune.

De asemenea, puteți adopta alte tehnici pentru a rezolva problema, cum ar fi utilizarea OpenSSL, Session Tickets, cache cession și așa mai departe.

4. Conversații vorbărețe

Problema conversațiilor vorbitoare cu serverul de aplicații apare atunci când clientul face mai multe cereri pentru a efectua o tranzacție în numele operațiunilor individuale din cadrul aplicației.

Acum, când a fost introdusă virtualizarea, acest lucru vă permite să dezvoltați o versiune virtuală a dispozitivului sau a resursei, cum ar fi un dispozitiv de stocare, serverul, rețeaua sau chiar sistemul de operare.

Este posibil ca echipa serverului să fi configurat imaginea serverului migrat automat la o gazdă care este încărcată ușor din cauza virtualizării. Poate muta imaginea serverului într-o altă locație, astfel încât să se îndepărteze de multe milisecunde de serverele sau sistemul de stocare pe disc.

Dacă doriți să remediați această problemă, trebuie să examinați numărul de solicitări între sistemele în care este conectat la rețea. De asemenea, este o idee bună să verificați întârzierile între solicitări.

5. Bibliotecă defectuoasă și kit de dezvoltare software

Un dezvoltator de aplicații poate fi foarte special în ceea ce privește asigurarea celor mai bune performanțe din clasă. Cu toate acestea, pot apărea probleme cu bibliotecile și kitul de dezvoltare software (SDK) furnizate de furnizor care nu se află sub controlul dezvoltatorului.

Trebuie să examinați codul bibliotecilor terțe pentru a vedea dacă conține erori sau erori. Dacă bibliotecile nu sunt monitorizate cu atenție, aplicația tinde să întârzie.

Câteva exemple de probleme cu bibliotecile terțe care îmi vin în minte sunt:

 • Permițând încărcarea imaginilor în aplicație utilizând Picasso și Alunecare biblioteci
 • Simplificarea procesului de comunicare între diferite părți ale aplicației utilizând Eventbus bibliotecă
 • Retrofit, o bibliotecă bazată pe Android care ajută la aranjarea apelurilor API într-un proiect

Asigurați-vă că utilizați biblioteci sigure, stabile și fiabile, care au o comunitate mare.

6. Aplicația este supraaglomerată cu date

Ei bine, aceasta nu este o știință a rachetelor și poate fi ușor identificată și rezolvată. Aplicația devine supraîncărcată cu date, iar rezultatul este că aplicația încetinește. Dacă sunt încărcate prea multe servere, aceasta consumă mult timp. Cu toate acestea, nu este o idee bună să vă restrângeți datele și să compromiteți caracteristicile utile ale aplicației dvs.

1611914290 398 Principalele motive pentru care aplicatia dvs mobila este lenta si

Cea mai simplă și fără îndoială cea mai bună soluție la problemă este comprimarea datelor. Indiferent dacă aveți imagini, videoclipuri, elemente grafice sau conținut audio, dacă comprimați datele, aplicația dvs. se va încărca mai rapid și nu trebuie să vă deranjați cu niciuna dintre caracteristicile sau funcționalitatea sa.

Dar trebuie să alegeți standardele de compresie corespunzătoare în funcție de dimensiunea fișierului și conținut. Dacă vorbim despre unele dintre metodele obișnuite de comprimare sau reducere a dimensiunii datelor, există două opțiuni disponibile. Prima este metoda fără pierderi, iar a doua este compresia cu pierderi.

 1. Compresie fără pierderi: În această metodă, dezvoltatorul poate restabili fișierul la dimensiunea inițială și nu există pierderi de date atunci când fișierul nu este comprimat. Acest tip de tehnică de compresie a datelor este utilizat la reducerea dimensiunii documentelor de text și foaie de calcul.
 2. Compresie cu pierderi: În cea de-a doua abordare, eliminați de fapt datele din aplicație, ceea ce, de obicei, nu este cu adevărat vizibil. Această metodă de compresie a datelor este utilizată pentru a comprima dimensiunea fișierelor video, audio și grafice.

7. Latența rețelei

Viteza rețelei poate afecta enorm viteza aplicației dvs. mobile. Dacă rețeaua este lentă, performanța aplicației va fi, de asemenea, lentă. Dacă o aplicație efectuează o interogare către un server DNS primar inexistent și nu primește niciun răspuns, va încerca al doilea server DNS – dar acest lucru încetinește viteza aplicației.

Pentru a remedia problema, trebuie să verificați viteza rețelei tot timpul și să vedeți când aplicația încetinește.

Concluzie

Aplicațiile mobile sunt o sursă excelentă cu care puteți ajunge la publicul vizat. Dar, dacă nu sunt performanți până la atingere sau devin încet, trebuie abordat rapid. Există diferite motive pentru care aplicația dvs. pierde din factorul de viteză, deci trebuie să identificați problema exactă și să o rezolvați cât mai curând posibil.

Alternativ, puteți utiliza serviciile unui personal experimentat și extrem de fiabil Companie de dezvoltare a aplicațiilor care are dezvoltatori experți care înțeleg trucul accelerării vitezei aplicației pentru a face treaba 🙂

Dacă v-a plăcut această poveste, faceți clic pe? butonul și partajați pentru a-i ajuta pe alții să îl găsească!