de Anna 4erepawko Mészáros

Principii fundamentale de proiectare pentru non-proiectanți

Principii fundamentale de proiectare pentru non proiectanti

Acesta este pentru toți creatorii de conținut de acolo care nu își permit să plătească un designer profesionist, precum și pentru non-proiectanții dintr-o echipă în care designerii sunt întotdeauna prea ocupați ca să ajute. Dacă puteți urma acești pași simpli, vă garantez că desenele dvs. vor arăta mai bine.

Această listă s-a născut din anii în care mi-am observat prietenii, familia și colegii mei care nu au design, luptându-se cu proiectarea lucrurilor de care au nevoie în viața lor de zi cu zi. Buletine informative personale, CV-uri și portofolii, imagini pentru postări pe Facebook sau Instagram, miniaturi video pentru YouTube și așa mai departe.

Toți acești oameni au venit la mine pentru ajutor și sfaturi despre cum să fac lucrurile să arate mai bine. Sunt un credincios ferm în întreaga idee „învățați o persoană să pescuiască”, așa că, mai degrabă decât să proiectez lucruri PENTRU ei, am încercat să le dau sfaturi valoroase care ar putea ajuta cu probleme similare în viitor.

Odată cu trecerea timpului, mi-am dat seama Le-am dat oamenilor aceleași sfaturi de nenumărate ori. Le-am formulat diferit de fiecare dată, dar pot sfătui toate sfaturile mele aceste patru principii.

Sunt conștient de faptul că există mii de liste la fel ca acesta, dar consider că aceste liste sunt prea excesive. Nu puteți urma în mod consecvent o listă de 25 de pași „simpli” (nimic care conține 25 de părți poate fi cu adevărat „simplu”) pași ca un non-designer. Și nu trebuie.

Vă va ajuta acest lucru să creați modele frumoase strălucitoare? Nu. Vă va ajuta acest lucru să creați modele minunate, clare și ușor de înțeles, cu care toată lumea poate înțelege și interacționa cu ușurință? Absolut. Așadar, fără alte îndoieli, vă prezint:

4 Principii fundamentale de proiectare pe care oricine le poate urma pentru a obține rezultate excelente

Contrast

Asigurați-vă că există suficient contrast între toate elementele.

De ce? Pentru că lucrurile care sunt ușor diferite, dar nu suficient de diferite, creează un fel de Uncanny Valley. Se simt ciudați și respingători pentru un ochi uman și / sau sunt greu de înțeles. Acum nu vrem asta în proiectele noastre, nu-i așa?

Elementele designului dvs. ar trebui să fie exact la fel, sau semnificativ diferit.

Problemele cu contrast se manifestă în mare parte în 4 moduri diferite:

1. Culoare: folosiți întuneric pe culori deschise și invers.

Exemplu: Nu folosiți niciodată combinații precum gri pe un gri ușor mai închis sau roz deschis pe albastru deschis – acestea sunt extrem de dificil de citit / interacționat.

1611216129 122 Principii fundamentale de proiectare pentru non proiectanti

2. Mărimea: puneți doar elemente unul lângă celălalt care sunt fie exact aceeasi marime, sau a dimensiuni considerabil diferite.

Exemplu: Nu puneți liniile de text 32pt și 36pt unul lângă celălalt. 18pt și 36pt, pe de altă parte, vor funcționa excelent împreună.

1611216130 505 Principii fundamentale de proiectare pentru non proiectanti

3. Greutate: la fel ca în cazul Mărimii, puneți doar elemente una lângă alta care sunt fie exact aceeași greutate, sau a greutate considerabil diferită.

Exemplu: Nu puneți greutăți „îndrăznețe” și „negre” de același tip de caractere unul lângă celălalt – pentru că arată prea asemănător. Pe de altă parte, greutățile „ușoare” și „îndrăznețe” vor funcționa excelent împreună.

1611216130 642 Principii fundamentale de proiectare pentru non proiectanti

4. Stil: nu puneți un tip italic alături de alt tip italic sau un tipar serif lângă alt tip tip serif. Combinați lucruri care sunt diferite.

Exemplu: Nu puneți „Times New Roman” și „Georgia” unul lângă celălalt – arată prea asemănător. Combinați fonturi care au stiluri considerabil diferite.

1611216130 473 Principii fundamentale de proiectare pentru non proiectanti

Coerență

Asigurați-vă că elementele similare apar în moduri similare.

De ce? În primul rând, păstrând lucrurile consecvente (și, prin urmare, simple), le permiteți oamenilor să își concentreze atenția important mai degrabă decât să fii distras de lucrurile care se schimbă tot timpul.

În al doilea rând, consistența crește încrederea și face ca lucrurile să pară de fapt proiectate, mai degrabă decât aruncate rapid împreună.

Lucruri pe care trebuie să le respectați după ce le-ați selectat:

  • Tip de caractere / font
  • Paletă de culori / nuanță de culoare
  • Grilă
  • Aliniere
  • Stilul elementelor decorative

Si asa mai departe…

1611216131 822 Principii fundamentale de proiectare pentru non proiectanti
Text substituent, prin amabilitatea Batman Ipsum

Când lucrați la mai multe piese diferite care apar una lângă cealaltă (de exemplu, miniaturi video pentru canalul dvs. YouTube sau coperți pentru articolele dvs. Medium), alegeți un stil general pentru toate și rămâneți și la el.

Briciul lui Occam

aka Reduce zgomotul vizual

Cu cât numărul de elemente pe care îl utilizați este mai mic în design, cu atât mai bine.

De ce? Este greu pentru creierul uman să proceseze informații și să ia decizii cu o supraîncărcare de intrare. Utilizați cât mai puține elemente decorative (caractere, culori, umbre, cadre, linii, pictograme, modele și așa mai departe) posibil.

Aplicați o versiune de proiectare a Briciul lui Occam la toate:

Dacă ceva poate fi realizat cu doar 2 elemente, nu folosiți 3. Dacă ceva poate fi realizat cu 10 elemente, nu utilizați 20. Obțineți.

1611216131 303 Principii fundamentale de proiectare pentru non proiectanti
Text substituent, prin amabilitatea Batman Ipsum

Dacă nu-ți plac vechii filosofi scolastici englezi și preferi lucrurile pe care le poți vedea pe Netflix, sigur: fii Marie Kondo după propriile modele. Orice nu provoacă bucurie (sau nu este o parte utilă a unui design), trebuie să meargă.

Spaţiu

Modul în care sunt poziționate lucrurile trimite un mesaj meta-nivel despre semnificația lor.

De ce este important acest lucru? Deoarece atenția asupra modului în care poziționați lucrurile și a spațiului pe care îl adăugați în jurul lor ajută la reducerea complexității unui design și, prin urmare, face atât mai plăcut privirea, cât și mai ușor de interacționat.

Pentru a utiliza spațiul în proiectarea dvs. pentru a transmite sens, aveți în vedere aceste 3 lucruri:

1. Proximitate = relație

Lucruri care sunt mai aproape reciproc decât față de celelalte elemente, sunt percepute ca fiind legat mai mult între ele decât față de celelalte elemente.

Acesta este cel mai important, deoarece simt că este ignorat prea des (chiar și de unii oameni care pretind că sunt designeri profesioniști, fără a numi niciun nume).

Poate fi aplicat în mai multe moduri diferite, de exemplu:

  • Ar trebui să existe mai mult spațiu între linii decât între fiecare cuvânt dintr-o linie și, în mod similar, mai mult spațiu între paragrafe diferite decât între liniile din interiorul unui paragraf.
1611216131 238 Principii fundamentale de proiectare pentru non proiectanti
  • Elementele unui design ar trebui să aibă mai puțin spațiu între ele decât între acele elemente și marginile compoziției.
1611216132 519 Principii fundamentale de proiectare pentru non proiectanti
  • Etichetele și informațiile de sprijin ar trebui să fie poziționate lângă elementele pe care le descriu / se referă.
1611216132 618 Principii fundamentale de proiectare pentru non proiectanti

2. Spațiu negativ

În combinație cu Razorul lui Occam, acordați design-urilor cât mai mult spațiu negativ posibil, pentru a le declanșa și pentru a le face sensul mai evident.

A pune prea multe elemente într-un spațiu limitat este ca și cum ai încerca să asculți trei melodii diferite simultan. Este greu de înțeles ce se spune.

1611216132 688 Principii fundamentale de proiectare pentru non proiectanti
Uită-te la site-ul Apple. Se poate înțelege foarte clar ceea ce se spune (sau, mai degrabă, se vinde).

3. Importanță și ordine

Acesta este un bun simț, dar simt că mai trebuie să-l menționez aici.

Lucrurile care contează cel mai mult, le puneți pe primul loc și / sau le faceți să ocupe cea mai mare cantitate de spațiu. Folosiți secvențe de lucruri pentru a transmite ordinea. Et cetera. Cu siguranță vă puteți da seama de restul.

sfarsit

Felicitări! Dacă ați urmat toți acești pași în timp ce realizați ceea ce faceți, cel mai probabil arată foarte bine conform standardelor din industrie.

Pentru orice altceva, există întotdeauna un designer.

***

Numele meu este Mészáros Anna, sunt designer grafic / UI transformat în designer UX / UI, cu studii universitare în filosofie și interes pentru etica proiectării tuturor lucrurilor. Mi-ar plăcea să mă conectez cu mai mulți indivizi, așa că nu ezitați să-mi trimiteți un mesaj și să mă urmăriți pe oricare dintre ei Mediu sau Stare de nervozitate.