Probleme cunoscute Windows 11 care blochează upgrade-ul

⏱️ 5 min read

 • Microsoft publică problemele cunoscute Windows 11.
 • Versiunea inițială include trei probleme de compatibilitate care blochează upgrade-ul.
 • Nu ar trebui să încercați să faceți upgrade dacă computerul dvs. are una dintre aceste probleme.

Pe 5 octombrie, Microsoft a început lansarea lentă și controlată a Windows 11 (versiunea 21H2), următoarea versiune a sistemului de operare care aduce o interfață revizuită și o mulțime de funcții noi. Odată cu lansarea inițială, compania a publicat și o listă a problemelor cunoscute curente care pot afecta negativ unele computere.

Lista completă a problemelor cunoscute Windows 11 a fost lansată pe pagina tabloului de bord pentru sănătate, iar la momentul scrierii acestui articol, include doar trei probleme care au fost confirmate. Ca urmare a acestor probleme, computerele afectate au în prezent o suspendare a upgrade-ului până când problema este rezolvată.

Probleme cunoscute care afectează Windows 11

Iată lista problemelor cunoscute confirmate care blochează upgrade-ul Windows 11:

 • Cursorul de text din unele aplicații se poate mișca în mod neașteptat atunci când utilizați un IME japonez: Este posibil ca introducerea textului folosind un IME japonez să fie introdusă necorespunzător sau cursorul textului s-ar putea mișca în mod neașteptat.
 • Aplicațiile care folosesc API-uri Win32 pentru a reda culorile ar putea să nu funcționeze așa cum era de așteptat: Această problemă poate apărea din unul dintre mai multe motive posibile pe dispozitivul dvs.
 • Probleme de compatibilitate între Oracle VirtualBox și Windows 11. Această problemă împiedică pornirea mașinilor virtuale VirtualBox dacă computerul are și Hyper-V instalat.

Probleme rezolvate sau atenuate:

 • Anumite conexiuni IPSEC pot eșua: Unii clienți VPN care utilizează IPSEC sau Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP) pot avea probleme de conectare. (Rezolvat)
 • Probleme de compatibilitate cu driverele Intel Smart Sound Technology și Windows 11: Dispozitivele Windows cu driverul Intel SST afectat pot primi o eroare cu un ecran albastru. Această problemă este rezolvată prin actualizarea driverelor Intel Smart Sound Technology la o versiune 10.30.00.5714 și o versiune ulterioară sau 10.29.00.5714 și o versiune ulterioară. (Atenuat extern)
 • Snipping Tool și unele aplicații încorporate s-ar putea să nu se deschidă sau să funcționeze conform așteptărilor: O problemă cu un certificat digital Microsoft, care a expirat pe 31 octombrie 2021, face ca anumite aplicații să nu mai funcționeze corect. Actualizarea KB5008295 remediază problema, dar este în prezent în previzualizare. (Rezolvat)
 • Conexiunile la imprimante partajate prin serverul de imprimare pot întâmpina erori: După instalarea actualizării KB5006674, clienții de imprimare Windows pot întâmpina erori atunci când se conectează la o imprimantă de la distanță partajată pe un server de imprimare Windows. (Rezolvat)
 • Unele aplicații de pe dispozitive care au procesoare AMD Ryzen ar putea scădea performanța: Calculatoarele cu procesoare AMD Ryzen pot avea latență în memoria cache L3 după actualizarea la Windows 11. Unele aplicații sensibile la timpul de acces la performanța subsistemului de memorie pot fi afectate. (Rezolvat)
 • Primirea unei solicitări pentru acreditările administrative de fiecare dată când încercați să imprimați: După instalare sau actualizări ulterioare, este posibil să primiți o solicitare pentru acreditările administrative de fiecare dată când încercați să imprimați în medii în care serverul de imprimare și clientul de imprimare se află în fusuri orare diferite. (Rezolvat)
 • Instalarea imprimantelor poate eșua atunci când se încearcă prin unele conexiuni de rețea: Această problemă a fost observată la dispozitivele care accesează imprimante prin intermediul unui server de imprimare folosind conexiuni HTTP. Această problemă afectează Windows 11 și Windows 10. (Rezolvat)
 • Este posibil ca proprietățile personalizate de imprimare să nu fie furnizate corect clienților serverului de imprimare: Această problemă nu va duce la eșecul operațiunilor de imprimare, dar clienții pot imprima numai cu setările implicite. Această problemă afectează Windows 11 și Windows 10. (Rezolvat)
 • Este posibil ca instalarea imprimantelor prin Internet Printing Protocol (IPP) să nu reușească: IPP nu este utilizat în mod obișnuit de dispozitivele concepute pentru uz casnic. Microsoft lucrează la o rezoluție și vizează lansarea acesteia într-o actualizare viitoare. Această problemă afectează Windows 11 și Windows 10. (Rezolvat)
 • Probleme de compatibilitate cu aplicațiile care utilizează unele caractere non-ASCII în cheile lor de registry. Unele aplicații care folosesc caractere non-ASCII în Registry nu vor putea rula corect. De asemenea, este posibil ca cheile afectate să nu poată fi reparate. (Rezolvat)
 • Probleme de compatibilitate cu software-ul de rețea Intel „Killer” și „SmartByte”. Această problemă poate face ca internetul să fie mai lent pe computerele afectate. (Rezolvat)

Deși există câteva probleme, acestea afectează doar un grup mic de dispozitive și, la momentul scrierii acestui articol, Microsoft suspendă upgrade până când există o remediere pentru aceste probleme. Între timp, compania recomandă să nu faceți upgrade manual pentru a preveni o experiență negativă.

Windows 11 pare să înceapă bine, dar asta nu înseamnă că vor apărea mai multe probleme. Pe măsură ce mai multe computere instalează versiunea 21H2, compania va actualiza pagina tabloului de bord cu mai multe informații și posibile soluții, acolo unde este cazul.

Pe lângă aceste probleme, Windows 11 are și o altă mare problemă, o scurgere de memorie cauzată de o eroare în File Explorer, pe care Microsoft nu a recunoscut-o ca fiind un bug, dar afectează unele dispozitive.

Actualizare 18 ianuarie 2021: Această postare a fost actualizată pentru a reflecta noile probleme și cele care au fost rezolvate.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x